„ Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia ” George Bernard Shaw. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… SKŁADNIKI : łyżka masła, (ja używam klarowanego), pęczek koperku, śmietana, kostka rosołowa, 2-3 płaskie łyżki mąki sól, pieprz. Przygotowanie: Szklankę wody zagotowujemy, dodajemy kostkę bulionową. Zostawiamy do wystudzenia(może być ciepły , ale nie gorący ) Przygotowujemy pozostałe produkty. Koperek szatkujemy na drobno. D...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...