bulion warzywny - 3500 przepisów (strona:65/234)

Krupnik z grzybami 218

Powiało chłodem; przyda się coś ciepłego i smacznego.Zupa nie jest trudna w przygotowaniu a efekt znakomity.Wystarczy:- 2,5 l bulionu warzywnego lub rosołu- kilka ziemniaków-10 dkg kaszy jęczmiennej-0,5 szklanki słodkiej śmietany-10-15 dkg mielonego mięsa-marchewka-natka pietruszki-garść suszonych grzybów-pieprz   Ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę.Z mięsa formujemy małe kuleczki

Maminek kulinarny
Salsa Verde 169

chleba lub bagietki, można też nią posmarować kanapki. Nadaje się też jako sos do mięs i ryb z grilla.  Składniki:1 jajko3 ząbki czosnku1 szalotkapęczek pietruszki50ml oliwysól50ml bulionu warzywnego lub mięsnego Sposób przygotowania:Jajko gotujemy przez 10 minut, następnie studzimy i obieramy. Czosnek i szalotkę drobno siekamy i smażymy na oliwie. Pietruszkę drobno siekamy, dodajemy pokrojone jajko

Smakowity Blog Kulinarny
Porowo - pietruszkowa zupa-krem 226

pokrojone w kostkę 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia 2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę szklanka mleka 1,5 litra bulionu warzywnego sól pieprz posiekana natka pietruszki do podania   Przygotowanie: 1. Olej wlałam do garnka, rozgrzałam i dodałam pora i pietruszkę. Doprawiłam solą i smażyłam, aż por zrobił się szklisty

Kulinarny Pamiętnik
Zupa krem z groszku zielonego 206

także przygotować z groszku mrożonego – dobrej jakości groszek zapewni prawie identyczny smak, a także kolor. Pyszna, lekka zupa krem z groszku ucieszy i oczy i podniebienie. Składniki: 1l bulionu warzywnego lub drobiowego 800-850g groszku mrożonego lub świeżego (łuskanego) sól, pieprz – do smaku tarty parmezan – kilka łyżek 4 łyżki smietany 18% 1 cebula 2 ząbki czosnku

Pociąg Do Kuchni
ZUPA Z SELERA NACIOWEGO. 288

Czasem wpadam do sklepu. Ogarnięta szałem i pragnieniem, by coś ugotować, miotam się między regałami. Główniezatrzymuję się przy dziale warzywnym i owocowym, gdzie selekcjonując dokładnie każdy z produktów myślę, co by tu dziś kupić.  Zwykle moje zakupy są przemyślane. Ale wyjątki przecież potwierdzają regułę. Niektórzy zachowują się jak sroki i kuszą się na wszystko,co ładne, błyszczące i modne(...)która o dziwo, nawet zachwyciła moich krytyków domowych!I dobra nawet dla wegetarian! ZIELONA ZUPA Z SELERA NACIOWEGO. /przepis własny autorski w 100 % 2 selery naciowe 1,5 litra bulionu warzywnego 1 por 2 cebule 4 duże ziemniaki  1 -2 pęczek koperku curry 1-2 łyżki oleju/masła Selera myję i kroję w małe kawałki. Por cały kroję

W kuchni Karmel-itki
Spaghetti z dynią i pieczarkami 338

mają delikatny smak dlatego podkreśliłam go czosnkiem i ostrzejszymi przyprawami. Składniki 6 pieczarek 300 g dyni 1/2 szkl pure z tykwy lub dyni 1-2 ząbki czosnku 500 ml bulionu warzywnego tymianek pieprz turecki papryka ostra w proszku imbir gałka muszkatołowa kurkuma sól 1/2 opakowania makaronu spaghetti olej do smażenia 1/2 szkl startego żółtego sera 1. Pieczarki kroimy w plastry

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zupa z czerwonej fasoli 130

Pyszna, pożywna zupa w 30 min? Da się zrobić ;) Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka kawałek selera 2 ząbki czosnku 50 g masła 300 g ziemniaków 1,2 bulionu warzywnego 50 g kaszy orkiszowej 1 puszka czerwonej fasoli (425 ml) 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jarzyny ścieramy na tarce

R'n'G Kitchen
Najprostszy makaron z dynią 189

szybki obiad. Poniżej przepis na dwie porcje. 250 g miąższu z dyni 1 średniej wielkości cebula 10 g masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki utartego parmezanu Dodatkowo: makaron penne dla dwóch osób Cebulę drobno posiekać. Dynię pokroić w małą kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę, wyciśnięty czosnek

Bullio
Najprostszy makaron z dynią 221

szybki obiad. Poniżej przepis na dwie porcje. 250 g miąższu z dyni 1 średniej wielkości cebula 10 g masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki utartego parmezanu Dodatkowo: makaron penne dla dwóch osób Cebulę drobno posiekać. Dynię pokroić w małą kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę, wyciśnięty czosnek

Bullio
Krem z selera 120

Składniki:  duża bulwa selera  biała część pora 2 ziemniaki 2 litry bulionu warzywnego  1 szklanka mleka  sól morska świeży pieprz 2 łyżki oliwy  1 łyżka masła  Sposób przygotowania: W duży garnku roztopiłam masło, dodałam pokrojony w kostkę seler i ziemniaki oraz  białą część pora pokrojonego w talarki. Całość dusiłam około 15 minut

Kukuleczki
ZUPA KREM Z PIECZONEJ MARCHEWKI Z MIGDAŁAMI 135

majówką!), więc zaczynamy jeść lżej. Dziś u mnie lekki krem z marchewki z dodatkiem migdałów. Poezja!    Składniki: pół kg marchewki 2 duże ziemniaki 1 cebula 3 szklanki bulionu warzywnego curry, ostra papryka, cynamon- szczypta pól szklanki soku z pomarańczy łyżka miodu płatki migdałów- 4 łyżki Wykonanie: Marchewki obieramy, cebulę kroimy w piórka. Marchew spryskujemy olejem, zapiekamy w piekarniku

Z Majeczką w kuchni
Zupa krem marchewkowy z pomarańczową nutą 128

marchwi 2 cebule 1 niewielki kawałek świeżego imbiru (około 1 łyżeczki po starciu) sok z 1 pomarańczy  50 g masła sól, pieprz i śmietana do smaku 2 litry bulionu warzywnego Przygotowanie: Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę siekamy i podsmażamy w rondlu na maśle dodając starty drobno imbir. Do zeszklonej cebuli i imbiru dodajemy marchew

Bon appetit mon amie
Pulpety w sosie koperkowym 206

Więcej przepisów możecie znaleźć na stronie smakidobregożycia Składniki:  500 g łopatki wieprzowej Sokołów, 4 plasterki szyneczki drobiowej Sokołów, 1 jajko, 2 łyżki kaszy manny, 1 litr bulionu warzywnego, 1 pęczek koperku, 400 ml śmietanki 30, 2 woreczki kaszy owsianej, brokuł, sól morska, biały pieprz. Przygotowanie:  Łopatkę wieprzową mielimy. Dodajemy do niej jajko, kaszę mannę, drobno pokrojoną szyneczkę, sól

Aga w kuchni
Zupa krem z kukurydzy konserwowej 123

Naszła nas nagła chęć na zupę z kukurydzy...a, że o tej porze roku nie ma świeżej, użyliśmy konserwowej.   Składniki 2 puszki (duże) kukurydzy konserwowej 600 ml bulionu warzywnego 4 duże cebule 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki śmietany 18% 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej natka pietruszki sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebule

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania