bulion warzywny - 3500 przepisów (strona:59/234)

Bulion rybny 257

trzeba być nawet specjalnym znawcą czy miłośnikiem dań z ryb, aby wiedzieć, że do ugotowania zupy rybnej warto użyć czegoś trochę innego niż bulion warzywny. Oczywiście szczerze polecamy nasz przepis na „ekspresową” zupę rybną , jest bardzo smaczna, ale już wtedy obiecaliśmy, że pojawi się w tym zakresie coś, co będzie miało trochę więcej ryby w rybie Podstawą będzie, jakby inaczej

Kulinarna Pokusa
Krem cukiniowo koperkowy 101

zakochała. Jest lekko ostra i bardzo dobra. 2 cukinie 1/2 pęczka koperku 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 ziemniaki 2 łyżki jogurtu greckiego 1/3 papryczki chili 0,70 litra bulionu warzywnego sól, pieprz pieprz czerwony masło klarowane Cebule i czosnek obieram, kroje drobno i przesmażam na maśle klarowanym.Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmażam. Dodaję umytą i pokrojoną cukinię razem

wesoła kuchnia
Kremowa zupa curry z selera 119

Pyszne rozgrzewająca Składniki 2 łyżki masła 1 cebula 800 g selera naciowego 1 łyżka przyprawy curry 800 ml bulionu warzywnego 50 ml śmietany kremówki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy, seler drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, przez ok. 10 min. Następnie dodajemy curry, chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem. Gotujemy

R'n'G Kitchen
Zapiekanka trzy sery z makaronem i bazylią 151

miałam ochotę na nią, to domownicy nie mieli :) Aż się w końcu zbuntowałam :D Podałam z mieszanką sałat i pomidorkami koktajlowymi. Kapitalne danie! :) Składniki: 1/5 litra bulionu warzywnego 400 gramów makaronu penne trochę margaryny do posmarowania naczynia 500 gramów serka mascarpone 2 jajka garść listków świeżej bazylii 2 kulki mozzarelli pokrojone w plasterki 150 gramów mozzarelli - starty żółty ser pieprz

Szczęśliwa kuchnia
Chłodnik Litewski 182

Składniki: -bulion warzywny -2 pęczki botwinki -1 pęczek rzodkiewki -ogórek zielony -3 ogórki małosolne -koperek -250ml śmietanki 18% -160ml kefiru -4 łyżki jogurtu naturalnego -sól, pieprz -sok z cytryny -jajka (gotujemy na twardo) Przygotowanie: 1 . Przygotowujemy bulion. 2 . Botwinkę kroimy na drobna kostkę, lisice drobno siekamy. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości. 3 . Rzodkiewkę

Coś z niczego
Zupa z selera naciowego 157

diecie. Składniki: 3 - 4 łodygi selera naciowego (mogą być części z listkami) 2 średnie marchewki 2 średnie ziemniaki 1/2 pora 3 - 4 łyżki grubej kaszy jęczmiennej 2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego pieprz sól 2 łyżki masła klarowanego lub oleju Przygotowanie: Marchew i ziemniaki obrać, umyć i drobno pokroić. Selera umyć i drobno pokroić. Pora umyć, drobno pokroić i podsmażyć

Kuchcik gotuje
KREM CEBULOWO-CZOSNKOWY 137

najbliższym czasie pogoda nie będzie nas rozpieszczać, czekają nas mroźne dni i noce, dlatego doskonale sprawdzi się taka zupa, która nas rozgrzeje SKŁADNIKI  1 bulionu warzywnego lub drobiowego, 4 cebule, 2 ząbki czosnku, 100 g serka śmietankowego topionego, sól, pieprz, ostra papryka w proszku, 2 łyżki masła, grzanki: 2 kromki chleba,  masło,  ulubione zioła dodatkowo: 3 łyżki

słodki bratek
Zupa krem z dyni 168

jogurtu naturalnego! Składniki :    1000 g dyni (pomarańczowa) 2 cebule 2 czerwone papryki 2 średniej wielkości cukinie 3 ząbki czosnku 5 czubatych łyżeczek przecieru pomidorowego 1,5 l bulionu warzywnego Olej Plasterek świeżego imbiru 1 łyżka soku c cytryny Sól, pieprz, vegeta Przygotowanie:                   Do garnka wlewamy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Krem marchewkowy z kolendrą 91

razem wspaniały marchewkowy krem. Aromatyczna, słodka, sycąca i rozgrzewająca - idealna na jesienno - zimowe chłody.   0,5kg marchewki 1 łyżka masła 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku 500ml bulionu warzywnego kilka szczypt gałki muszkatłowej łyżka posiekanej kolendry sól, pieprz Marchewkę pokroić na niewielkie cząstki. Cebulę drobno posiekać. Czosnek rozgnieść. Masło rostopic w garnku, przesmażyć na nim cebulę i czosnek

Codzienne Gotowanie
Ostra zupa z ciecierzycy 76

książki "New Covent Garden Food". 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1-2 czerwone papryczki chili pęczek kolendry 2 łyżeczki kminu 400 gram konserwowanej ciecierzycy puszka pomidorów (400g) 500ml bulionu warzywnego sok z połowy limonki Cebulę drobno pokroic i przesmażyć razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać pokrojoną drobno kolendrę (łodyżki), chili i kumin. Smażyć przez kilkanaście minut. Następnie dodać

Codzienne Gotowanie
Krem z zielonych szparagów 137

każdemu:) Krem jest bardzo delikatny, lekko kwaskowy i tak jak wspomniałam prosty i szybki w przygotowaniu. Składniki : łyżka masła łyżka oliwy 1-2 szalotki 1-2 ząbki czosnku 500ml bulionu warzywnego 500g zielonych szparagów sól, pieprz sok z polowy cytryny Przygotowanie : W garnku z grubym dnem roztopić masło z oliwą, przesmażyć na nim drobno posiekaną szalotkę i czosnek wyciśnięty przez

Codzienne Gotowanie
Brokuły z sosem śmietanowo – serowym 122

mówi coś innego, bo jest przy nim sos - niestety wysokokaloryczny. Jednak mimo to, tak przyrządzony z sosem  wart jest grzechu. Składniki: 1 brokuł Woda Sól Sos 100 ml bulionu warzywnego 3 czubate łyżki śmietany 18% gęstej 1 łyżka masła 50 gram serka topionego śmietankowego Pieprz biały mielony Wykonanie: Brokuł gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut ( tak aby był

Smaki Ewy
Placuszki z kaszy jaglanej. 125

przekąskę w plenerze. A ze my często zwiedzamy różne miejsca więc u nas sprawdza się idealnie. A więc do dzieła!     Składniki; 25 dag kaszy jaglanej, 600 ml. bulionu warzywnego, 10 dag chudego twarogu, 10 dag czarnych lub zielonych oliwek, 2 jajka, 2 łyzki oliwy, 1 czerwona papryka, 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu, ząbek czosnku, mielona papryka, sól

Radość kipiąca uśmiechem.
Kapusta czerwona zasmażana 146

Smaczny dodatek do dań głównych   Składniki 1 mała czerwona kapusta 1 cebula 1 łyżka masła 1 liść laurowy 150 ml bulionu warzywnego 1 łyżka mąki sok z cytryny (do smaku) 1 pęczek koperku sól i pieprz Przygotowanie Cebulę pokroiłem w kostkę i na maśle zeszkliłem. Kapustę poszatkowałem i dodałem do cebuli. Podsmażałem razem ok. 5 min. Zalałem bulionem ,dodałem

R'n'G Kitchen
Kaszotto szparagowe 153

godziny. Dobre na zwykły, codzienny obiad, na romantyczną kolację lub na poczęstowanie gości :) Składniki na 2 porcje : 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 20 g sera Lazur z niebieską pleśnią bulion warzywny szklanka wody + sok z połowy cytryny pół cebuli ząbek czosnku pęczek szparagów masło mały kawałek sera Bursztyn świeża natka pietruszki lubczyk sól i pieprz Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe

Zawsze głodna!