jest pyszna :D W bliskiej przyszłości przygotuję ją z podwojonej porcji, a tymczasem dzielę się z Wami przepisem, z którego otrzymacie ok 4 - 5 porcji. Składniki: 0,75 l bulionu warzywnego opakowanie krewetek ok 250 g mleko kokosowe, 1 puszka kilka pieczarek, ok 4-5 szt. limonka 2 papryczki chilli szczypior czosnek łyżka masła kukurydza mini kolby, 4 szt. warzywa
Taste Of My Daypieprz wykonanie:W rondlu podgrzewamy oliwe i podsmazamy na niej okolo 5 minut pokrojona w kostke cukinie i por pokrojony w polplastry oraz posiekany czosnek.Po tym czasie dodajemy bulion warzywny, pomidory z puszki, ciecierzyce, lisc laurowy i przecier pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 5 minut.Wyciagamy lisc laurowy, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy i mozemy serwowac.Zupe mozna posypac tartym
Przysmaki Karolkiidealnie pasuje do ziemniaków, placków ziemniaczanych czy wytrawnych naleśników. Jeśli jeszcze nie robiliście to bardzo polecam. Składniki :* 2 łyżki masła* mała cebula* 300g boczniaków* pół litra wody bądź buliony warzywnego* 1 łyżka mąki pszennej* 1 łyżka śmietany 18%* sól, świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie :Na maśle zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać boczniaki pokrojone w paseczki, przesmażyć
Magiczne Życie Martyznikają! Ps. ja zawsze biorę dokładkę! Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * ziemniaki – ok. 8 średnich sztuk * mąka pszenna – ok. 300 g * jajko – 1 szt * bulion warzywny – ok. 600 ml * wędzony łosoś – ok. 50 g * świeży koperek – 1 pęczek * świeża pietruszka – 1 pęczek * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości(...)pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku – dokładnie wyrabiamy. Z ciasta formujemy wałki, odcinamy niewielkie kopytka. Gotujemy ok. 3-4 minuty we wrzątku. Ugotowane podajemy na ciepło z bulionem, dużą ilością posiekanego koperku i świeżym, wędzonym łososiem. Smacznego
Ostra na Słodkoznika natychmiast.Jedna z naszych ulubionych.Bardzo polecam.Skladniki :garstka suszonych podgrzybkow500-700 g pieczarek1 cebula2 lyzki masla ghee 2-3 marchweki1/2 malego selera1 pietruszka-korzenkawalek pora zielona pietruszkajogurt grecki lub smietanabulion warzywny-1,5 lmakaron 2-3 garstkipieprz z mlynkasolWykonanie:wieczorem w dniu poprzedzajacym gotowanie namoczyc suszone grzybyoczyszczone pieczarki pokroic w plasterki,polplasterki,paseczki jak kto woli.Obrac cebule,drobno pokroic.Rozgrzac maslo(...)bedziemy gotowc zupe i zeszklic cebule,dolozyc pokrojone pieczarki.Przesmazyc razem bez przykrycia okolo 8 minut.obrac warzywa ,pokroic w kostke lub w talarki.Drobniutko pokroic namoczone wczesniej podgrzybki.podsmazone pieczarki zalac goracym bulionem,dolozyc pokrojone warzywa i suszone pokrojone grzyby.Dodac przelany przez sitko ( piasek !) wywar z suszonych podgrzybkow.Zagotowac.Do gotujacego wywaru dolozyc 2-3 garstki skruszonego w dloniach makaronu.Dodaje pokruszone spätzle.Dodac sol.Gotowac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lubi gęstsze zupy powinien dodać więcej warzyw lub zmniejszyć ilość bulionu, albo jeść tak jak my zagryzając świeżą bułeczką :) Składniki: (przepis pochodzi z bloga " kruche babeczki ") 1,5 litra bulionu warzywnego 2 duże pory (tylko ich biała część) 2 spore marchewki 2 bardzo duże ziemniaki 1 ząbek czosnku śmietana 18% Marchewki i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić
Simply Foodcukinii, smak delikatnie podkreślony mleczkiem kokosowym i serkiem topionym. Składniki: 3 młode cukinie 1 cebula biała 2 ząbki czosnku serek topiony ziołowy 1 szklanka mleczka kokosowego 1 szklanka bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Cebulę, czosnek drobno posiekać, przyprawić do smaku i zeszklić na oleju. Wsypać starte cukinie i mieszając smażyć około 5 minut. Następnie
Tradycyjna Kuchniaproponuję lekką, prostą do przygotowania zupkę krem z zielonych warzyw, która zasmakuje wszystkim domownikom. Składniki: 80 dag zielonych warzyw: brokuł, szpinak, fasolka szparagowa 2 duże ziemniaki 1 pietruszka bulion warzywny- ilość do zakrycia warzyw- nalewamy ok 3 cm ponad warzywa sól,pieprz ostra papryka, zioła prowansalskie- ew. inne ulubione zioła Wykonanie: Do garnka wkładamy wszystkie obrane, pokrojone na kawałki
Z Majeczką w kuchniwsypałam pokrojone warzywa wraz ziołami, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Wsypałam przyprawy i podsmażyłam warzywa. Do garnka z warzywami włożyłam podsmażone policzki. Zalałam wszystko winem.Zagotowałam. Wlałam bulion warzywny i dusiłam na wolnym ogniu ponad 3 godziny. Można użyć szybkowaru-wtedy czas duszenia się zmniejszy do około 1,5 h. Po uduszeniu wyjęłam z garnka policzki. Do warzyw
potrawyregionalnezupa kalafiorowa z koperkiem Składniki dla czterech osób 2 marchewki ½ dużej główki kalafiora, lub jedna mała 1.5 litr bulionu warzywnego 2 łyżki oleju Pęczek kopru 40 g ryżu Szczypior Sól, pieprz Sposób przygotowania Olej rozgrzewamy w garnku, dodajemy ryż i przez 2-3 minuty przesmażamy (podobnie jak w risotto). Następnie dodajemy bulion i całość gotujemy
Miód i pieprzwyrazistego smaku, risotto jest niezwykle kremowe, lecz niestety szybko znika z rondelka.. To jest jedyny mankament tego dania. Zapraszam do wypróbowania! Z przepisu wychodzą 3 porcje. Składniki: - 500ml bulionu warzywnego (u mnie woda z łyżką domowej bulionetki warzywnej) - 200g kurek - 150g ryżu Arborio (ryżu do risotto) - 125ml wytrawnego białego wina - 2 cebule - 2 łyżki oleju kokosowego - ząbek czosnku - sól
Be Fit Be Strongskórki i kroimy w kostkę 2 pomidory, obrane ze skórki, bez gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę 1 duża cebula, obrana i posiekana oliwa, ok 2 łyżki 1 litr bulionu warzywnego, gorącego 2 łyżki masła 1/2 pęczka natki pietruszki sól i pieprz Cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie, Dodajemy kaszę i kiełbasę i smażymy aż wszystko się zeszkli. Stopniowo, po chochelce dolewamy
Dzieje kuchennej WiewióryZupa kalafiorowa z koperkiem Składniki Danie dla czterech osób 2 marchewki ½ dużej główki kalafiora, lub jedna mała 1 litr bulionu warzywnego 2 łyżki oleju Pęczek kopru 40 g ryżu Szczypior Sól, pieprz Sposób przygotowania Olej rozgrzewamy w garnku, dodajemy ryż i przez 2-3 minuty przesmażamy (podobnie jak w risotto). Następnie dodajemy bulion i całość gotujemy. Gotowa
Miód i pieprzPyszna ,łatwa i szybka w przygotowaniu zupa lekko podkręcona aromatem mielonego goździka. Składniki 1 kg cebuli 1,5 l bulionu warzywnego 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka suszonego oregano 1/4 łyżeczki mielonych goździków sól ,pieprz Przygotowanie Cebule obieramy i kroimy w piórka. W garnku szklimy ją na rozgrzanej oliwie i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy ją około 20 min dodając przyprawy
R'n'G Kitchenmały słoiczek koncentratu pomidorowego 2 cebule pęczek szczypiorku pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku łyżka mielonej słodkiej papryki łyżeczka mielonej gorczycy łyżeczka mielonego pieprzu 1/3 łyżeczki kuminu 1/2 szkl bulionu warzywnego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Żeberka myjemy ,dzielimy na porcje. Oprószamy mąką i podsmażamy na złoto z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Przekładamy
R'n'G Kitchen