bulion warzywny - 3500 przepisów (strona:56/234)

Krem z cukinii z gorgonzolą 185

ziemniak2 cebule2 ząbki czosnku1 łyżeczka masła1/2 łyżeczki tymianku szczypta chillibulion warzywny sól2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka gorgonzoli pestki dyni lub grzanki Sposób wykonania:Cukinię ( ze skórką), cebulę, ziemniaka pokroić w kostkę. Dodać łyżeczkę masła, tymianek i czosnek zmiażdżony nadgarstkiem. Podlać 1/2 szklanki bulionu i gotować  pod przykryciem  do miękkości. Warzywa zmiksować

pieprzny smaczek
Zupa krem z brokułów. 261

ulubiona zupka jest, a na blogu po niej ani śladu... Także od dziś już będzie: Zupa krem z brokułów.Składniki na 4 porcje: brokuły - mogą być mrożone;1 litr bulionu warzywnego;pieprz;pieczywo na grzanki.Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki. Wrzucamy do wrzątku lub gotujemy na parze przez ok. 8 min., tak aby były miękkie, ale nie rozgotowane. Brokuły odcedzamy

Miksturownik
Makaron z Sosem Bolońskim - Bolognese 212

sosów podawanych z makaronem. Warzywny sos z przewagą pomidorowego sosu i dużą ilością mięsa sprawia, że jest to syte i pożywne danie.Makaron z Sosem Bolońskim - Bolognese - Składniki:ok. 500 g makaronu (np. tagliatelle)parmezan ok. 50 gSos:500 g mięsa mielonegoduża cebula2 ząbki czosnkuok. 100 g natki seleramarchewkapomidory w puszce krojone (400 g)500 g bulionu warzywnego200 g sosu pomidorowego3

Słodka Strona
Zupa krem z kalafiora 269

niestety lato nie trwa wiecznie. Zapraszam do przygotowania bardzo smacznej zupy krem z kalafiora, bo on jest jednym z moich faworytów z ostatnich dni. Składniki: 1 średni kalafior bulion warzywny (seler, pietruszka, marchew) 2 średnie ziemniaki sól pieprz 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy  2 - 3 łyżki jogurtu greckiego Sposób przygotowania: Do garnka z wodą wrzucamy umyte

Truskawkowa Fiesta
KREM Z DYNI I BATATÓW – rozgrzewający / dietetyczny – BE FIT! 249

pyszna! SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) * czosnek – 2 ząbki * cebula -1 szt * dynia ( pokrojona w kosteczkę ) – 2 szkl * bataty ( pokrojone w kosteczkę ) – 2 szkl * marchew – 1 szt * bulion warzywny – 3 szkl * mleko kokosowe – 0,5 szkl * olej – 1 łyżka * curry, sól, pieprz, gałka muszkatołowa , imbir, chili SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy posiekaną

Ostra na Słodko
Gulasz wołowy z czosnkowo- pietruszkowymi chlebkami naan 166

wołowego 3 łyżki mąki 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 750 ml bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania gulaszu:  Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy często mieszając, by równomiernie się podpiekło. Dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Sos koperkowy 201

jajek na twardo.  Ale praktycznie taki sosik pasuje do różnorodnych potraw.  Przepis na sos 500 ml  Składniki: jajka (ilość wedle uznania) 2 pęczki koperku 250 ml bulionu warzywnego 250 ml śmietany 8% 2 łyżki mąki 3 łyżki śmietany 8%  sól, pieprz do smaku  Wykonanie: 1. Jajka gotujemy na twardo (czas

Mój pomysł na
Krem z brokuła z grzankami i prażonymi migdałami 129

Krem z brokuła z grzankami i prażonymi migdałami Składniki:  500 g brokuła 1 litr bulionu warzywnego 3 ziemniaki 1 cebula sól, pieprz ciemne pieczywo śmietana płatki migdałowe Sposób przygotowania: Brokuła podzielic na drobne różyczki, włożyć do garnka. Ziemniaki oraz cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do brokuła. Wszystko zalać bulionem i gotować do miekkości. W tym czasie pokroić

Smaki Natalii
Jajka w sosie koperkowym 444

które przygotowuje się z tego, co w koło najlepsze - młode warzywa i zioła. Składniki na 2 porcje: 4 jajka  1 duża łyżka masła 2 łyżki mąki 3/4 szklanki bulionu warzywnego 1/4 szklanki mleka 1 łyżka śmietany mały pęczek koperku sól, pieprz, cukier, vegeta Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i przekroić na pół. W garnku roztopić masło. Wsypać

My simple kitchen
Zupa krem ze szparagów 163

dotyku. A do tego niezwykle prosty w przygotowaniu. Zupa krem ze szparagów to obowiązkowa pozycja w maju, gdy sezon szparagowy jest w pełni.   Składniki: ok. 1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 2 pęczki białych szparagów 250 ml śmietany 30% sól, pieprz 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki mąki 1 łyżka octu białego opcjonalnie odrobina cukru Wykonanie: Szparagi obrać

Pociąg Do Kuchni
Zupa pieczarkowo-porowa z groszkiem ptysiowym. 164

Maciek poinformował mnie, że ponownie nastąpiło zjawisko indukcji myśli. Ciekawe o co chodziło? Rozwiązanie zagadki niebawem ;) Składniki: 500 g pieczarek 1 por (tylko biała i jasnozielona część) 3 szkl. bulionu warzywnego 2 łyżki masła 2 łyżki słodkiej śmietany (30%) sól pieprz groszek ptysiowy Wykonanie: Warzywa umyć i pokroić w paski. Por podsmażać na maśle przez kilka minut, dodać pieczarki

zadanie-gotowanie
Zapiekanka ryżowa z rybą 204

Smaczna propozycja na podanie ryby, nie tylko w piątek. Wspaniałym dodatkiem do ryby jest pieprz cytrynowy od Rafex   Składniki 100 g ryżu 2 duże marchewki 600 ml bulionu warzywnego 600 g filetów rybnych (u nas czarniak) pieprz cytrynowy   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z suchym ryżem

R'n'G Kitchen
PAELLA Z KURCZAKIEM ( / owocami morza ) 214

przy tym bardzo łatwa do przygotowania! Koniecznie spróbujcie Paellę z kurczakiem i przenieście się na gorące, hiszpańskie plaże! Zapraszam! SKŁADNIKI : ( dla 3-4 osób ) * ryż do paelli – 200 g * bulion warzywny – 1 l * filet z kurczaka – 400 g * papryka – 2 szt * czosnek – 2 ząbki * pomidor – 1 szt * słodka papryka, chili, szafran – szczypta * białe wino – 50 ml * koncentrat pomidorowy

Ostra na Słodko
Żurek 160

zakwasie, z wędzonką i jajkami. Pyszny! Uwielbiam, gdy jest gęsty i pełen aromatów. Moim specjalnym składnikiem jest jedno surowe jajko wbite do zupy. Składniki: 650g zakwasu na żurek 2l bulionu warzywnego 100g boczku wędzonego 100g szynki wędzonej 1 surowe jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku  2 łyżki chrzanu majeranek liść laurowy sól, pieprz jajka ugotowane na twardo Cebulę obieramy

Gotowanie i blogowanie
Kapuśniak z łazankami 106

słodkiej kapusty.   Składniki 1 mała kapusta 1 duża marchew 1 mały seler 1 pietruszka 3 ziemniaki 200 g makaronu łazanki 2 łyżki oleju rzepakowego 1,5 l bulionu warzywnego 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego koperek kminek mielony sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania