bulion warzywny - 3500 przepisów (strona:64/234)

Kiełbasiany gulasz z warzywami 155

cebula 4 kiełbaski śląskie 1/2 czerwonej papryki 8 pieczarek 3 marchewki 1 szklanka pokrojonej żółtej fasolki 4 łyżki natki pietruszki 3 łyżki sosu pomidorowego lub koncentratu 1 szklanka bulionu warzywnego Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i kiełbasę. Kolejno dodajemy pieczarki oraz marchewkę pokrojone

VioletoweKucharzenie
Gołąbki alla bigos. 181

poszatkowana 600 g mięsa mielonego dowolnego 1 duża cebula 3/4 szklanki ryżu sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżka bazylii suszonej 500 g sosu pomidorowego 500 ml bulionu warzywnego lub z kurczaka 4 łyżki oleju Wykonanie: Do garnka wlać olej i rozgrzać, następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko zeszklić, następnie dodać mięso mielone i chwilę podsmażyć

Sama słodycz i szczypta chili
Kasza jęczmienna z warzywami – danie fit 288

porcje, a każda ma tylko 359 kcal. Składniki (2 porcje): 100 g kaszy jęczmiennej perłowej duża marchew 1/2 czerwonej papryki cebula cukinia puszka groszku łyżeczka curry sól, pieprz szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju Przygotowanie Marchewkę kroimy w plasterki, paprykę w paski, cebulę w piórka, cukinię w cząstki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę olej, wrzucamy marchew i cebulę i podsmażamy. Następnie

e-PrzepisyKulinarne
Zupa pomidorowa z soczewicą i ryżem jaśminowym. 131

sposób kontrowersyjne warzywo dzieciom. Moja próba niestety zakończyła się fiaskiem ;) Nie pozostaje nic innego, jak eksperymentować dalej w nadziei na lepsze noty :) Za to mężowi smakowało :) Składniki: 2 l bulionu warzywnego lub drobiowego 2 marchewki  4 łyżki ryżu jaśminowego 8 łyżek czerwonej soczewicy 500 g passaty pomidorowej sól pieprz kumin rzymski sos sojowy sok z połowy limonki Wykonanie: Marchewkę

zadanie-gotowanie
Kubańska zupa z czarnej fasoli. 188

kwaśnych. Czyli moich ulubionych. Zróbcie ją sobie - polecam! Składniki: 2 puszki czarnej fasoli (2 x 400 g) 1 duża cebula 1 zielona papryka  1 ząbek czosnku 1 litr bulionu warzywnego 1 łyżka cukru muscovado 2 łyżki octu cydrowego (lub innego winnego) 1 łyżeczka soli Wykonanie: Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać czosnek roztarty z solą oraz pokrojoną

zadanie-gotowanie
Zupa z pieczonej dyni i jabłek 114

teraz nas kulinarnie fascynuję. Do przygotowanie 4 porcji zupy potrzebujemy: – 180 g pieczonego jabłka – ok 250 g pieczonej dyni (lub purre) – 400 ml bulionu warzywnego – 100 ml mleka roślinnego – sól, pieprz do smaku – garść kolendry i orzechów – 1 łyżkę quinoa, kaszy jaglanej lub ciemnego ryżu (można pominąć) Jabłka i dynię pieczemy w piekarniku

Szybko Tanio Smacznie
Zupa grzybowa z gorgonzolą 131

kremową gorgonzolą to coś, na co warto skusić się tej jesieni. Polecam gorąco!  Składniki: 500 g leśnych grzybów 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego 200 g gorgonzoli natka pietruszki 1/2 łyżki klarowanego masła sól pieprz Przygotowanie: Grzyby starannie czyścimy. Czosnek i cebulę siekamy i szklimy na klarowanym maśle. Następnie dodajemy pokrojone grzyby i ziemniaki

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa krem z selera naciowego z koperkiem (wegańska) 183

wzdęcia, kolki i bóle brzucha. Zawiera dużo potasu i witamin z grupy B, które usprawniają pracę układu nerwowego.  Składniki: - 1l bulionu (1l wody + 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego ) - 5-6 łodyg selera naciowego - 2 marchewki - 2 pietruszki - 2 cebule - por - ćwierć dużego, bądź połowa mniejszego selera korzeniowego - 1 łyżka oleju kokosowego, rzepakowego - pół pęczka koperku

Be Fit Be Strong
Kukurydza z patelni 138

patelni. Pokrojona w plasterki, podana z masłem pietruszkowym i cukinią była świetnym dodatkiem do pieczonego kurczaka. Polecam! Składniki: 1-2 kolby kukurydzy 1 cukinia 2 łyżki masła natka pietruszki bulion warzywny - opcjonalnie sól Wykonanie: natkę pietruszki posiekać. Wymieszać widelcem z miękkim masłem, uformować rulonik, zawinąć w folię i odłożyć do zamrażarki, by stężało kukurydzę pociąć w kilkucentymetrowe plasterki. Podsmażyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
.1034. po trzech miesiącach 140

przez to wszystko musiałam odwołać i wyjście na rower i sesję zdjęciową... Ech...  PRZEPIS /1 porcja/ ~180g  tofu wędzonego Polsoja ~łyżka oleju ~1/4 szklanki wody lub bulionu warzywnego ~1/2 łyżeczki kurkumy ~1/3 łyżeczki kala namak (czarna sól) ~czubata łyzeczka suszonych nieaktywnych drożdży ~posiekany koperek / szczypiorek Tofu rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy olej i następnie wsypujemy wcześniej przygotowane tofu

breakfast of dreams
BOTWINA Z JAJEM 105

Lekkie zupy jak najbardziej na czasie, tym bardziej że młodych warzyw coraz więcej. Dziś serwuję botwinkę z jajkiem- obowiązkowo   Składniki: 2 litry bulionu warzywnego  pęczek botwinki  3 jajka  3 marchewki  5 ziemniaków  sól,pieprz  śmietana 12 % do zabielenie zupy-3 łyżki  Wykonanie: Botwinkę kroimy drobno, zalewamy wodą, tyle żeby zakryło botwinę. Dodajemy

Z Majeczką w kuchni
Pierś z kurczaka w sosie cebulowo-miodowym 188

słodki sos świetnie komponuje się z delikatnym mięsem kurczaka. Do tego jest szybki i prosty w wykonaniu. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 cebule łyżka miodu łyżka mąki szklanka bulionu (warzywny lub drobiowy) sól, pieprz, kurkuma, ostra papryka Przygotowanie Pierś kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni. Odstawiamy. Cebulę kroimy w plasterki, podsmażamy na złoty kolor

e-PrzepisyKulinarne
migdałowe risotto ze szparagami 129

obiad. Niby nic wymyślnego, ale pomyślałam, że podzielę się przepisem, bo bardzo zasmakowało mi to połączenie :) MIGDAŁOWE RISOTTO ZE SZPARAGAMI przepis autorski // 1 porcja ~1-1 1/2  szklanki bulionu warzywnego ~50g ryżu do risotto ~łyżeczka oliwy ~200g szparagów ~3 średnie pieczarki ~garść migdałów (ok.30g) ~przyprawy do smaku W garnuszku rozgrzać oliwę, dodać ryż i prażyć aż zarumieni się

chili & sugar
Piccata z dorsza z kaparami 253

świeżej, białej ryby (ja użyłam dorsza) 2 łyżki kaparów z zalewy 3 łyżki białego, wytrawnego wina 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 niepełna szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego klarowane masło do smażenia ok. 1/3 szklanki mąki pszennej (można wymienić na migdałową) sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write

Poezja smaku