bulion warzywny - 3500 przepisów (strona:74/234)

Gulasz grzybowo -warzywny w bułce 106

łyżki masła ½ szklanki śmietany 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku ½ puszki zielonego groszku konserwowego 3 łodygi selera naciowego 1 mały por 1 czerwona papryka 300 ml bulionu warzywnego (może być z kostki) zioła do dekoracji świeże bułki Wykonanie: Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i włożyć na rozgrzane masło, dusić przez 20 minut. Następnie grzyby przełożyć na talerz

Tradycyjna Kuchnia
Galareta z tuńczykiem i jajkiem 130

nóżki są bardzo czasochłonne w przygotowaniu, a z tą galaretkę poradzicie sobie znacznie szybciej. Jest smacznie, zdrowo i kolorowo. Polecam   GALARETA z TUŃCZYKIEM i JAJKAMI Składniki: 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki żelatyny 4 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 brokuła sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, a potem obieramy i kroimy

Bon appetit mon amie
Sopa de ajo 145

Niezwykle aromatyczna, niezwykle smaczna hiszpańska zupa czosnkowa. Składniki 12 ząbków czosnku 100 ml oliwy z oliwek 2 łyżki mielonej czerwonej papryki 6 kromek czerstwego chleba 4 jajka 1 l bulionu warzywnego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Oliwę rozgrzewamy w rondlu, wrzucamy ząbki czosnku, podsmażamy kilka minut (aż stanie się szklisty), wyławiamy i odkładamy na talerzyk

R'n'G Kitchen
Zupa grzybowa z łazankami 135

grzybów suszonych 500 ml mleka 1 mały seler 2 marchewki 1 pietruszka 1 duża cebula 1 łyżeczka masła klarowanego 8 ziaren czarnego pieprzu sok z cytryny 1 l bulionu warzywnego 250 g makaronu łazanki natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Grzyby przez 10 min moczymy w osolonym mleku, dokładnie płuczemy. Marchewki, pietruszkę

R'n'G Kitchen
Paella 165

kiełbasy chorizo, 200 g krewetek (oczyszczonych), 200 g muli, 1 czerwona papryka, 6 ząbków czosnku, 1 średni cebula, szczypta szafranu, 400 g pomidorow z puszki, 1 cytryna, 600 ml bulionu warzywnego, sól morska, pieprz, oliwa, dymka, natka pietruszki Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, Następnie wrzucamy chorizo oraz kurczaka. Smażymy 8 minut, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Dosypujemy czosnek

Smaki Przyprawy i Kolory
Ryba po grecku 126

mintaj) jajko bułka tarta 5 marchewek 3 pietruszki 1 mały seler 4 cebule 1/2 szklanki oleju mały koncentrat pomidorowy w puszce sól, pieprz szczypta cukru liście laurowe ziele angielskie bulion warzywny Sposób przygotowania: 1. Rybę (rozmrożoną) obtoczyć w jajku, bułce i usmażyć na rumiano. Ułożyć na półmiskach. Warzywa zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do rondla

Na Ciasteczkowych Papierach
Zielona sałatka z quinoa 125

kalorie są pełne wartości odżywczych. Możemy więc je jeść bezkarnie ;) Myślę, że więcej Was do tej sałatki przekonywać nie muszę, smacznego! Składniki: 125 g quinoa 600 ml bulionu warzywnego 1 awokado 1 ogórek zielony 1 sałata lodowa garść mięty garść natki pietruszki 2,5 łyżki oliwy 1 łyżka czerwonego octu winnego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz szczypta chilli

Moja Galeria Smaku
Krem pomidorowo-paprykowy 148

gotowe:) Podajemy samą z grzanką, ale równie dobrze smakuje z makaronem czy ryżem. Składniki: 4 pomidory 3 czerwone papryki 1 cebula, nieobrana 4 ząbki czosnku, nieobrane 500 ml bulionu warzywnego 1 łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz natka pietruszki Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Paprykę przekroić na pół, pozbawić pestek. Razem z pomidorami, czosnkiem i cebulą umieścić w piekarniku, Piec przez

Moja Galeria Smaku
PIKANTNY KREM Z BATATÓW 179

jest to! PIKANTNA ZUPA KREM Z BATATÓW /własny;/ na 4 porcje 1 czerwona cebula 1 spora papryczka chili 2 wielkie obrane bataty (ok. 450 g) 1,2 litra bulionu warzywnego 1 cm korzenia imbiru 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej pieprz, sos sojowy do smaku Bataty kroję w mniejsze kawałki. Cebulę, czosnek obieram, siekam drobno wraz

W kuchni Karmel-itki
Portobello faszerowane quinoa 203

aromatyczne niż Portobello - trzonki Roselli są delikatne, smaczne i jadalne. podczas gdy twardawe i łykowate nóżki Portobello odrzucamy. Składniki: 4 pieczarki Portobello 125 g quinoa -3/4 szklanki (200ml) bulion warzywny -2 szklanki 1 mała cebula 1 ząbek  czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 op. sera feta sól pieprz z młynka 1 łyżka masła ghee Wykonanie: kaszę quinoa wypłukać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kremowa zupa pomidorowa 142

Wielkim Tygodniu ta postna zupa może znaleźć nowych wielbicieli :) 3 puszki pomidorów całych lub krojonych pół pęczka bazylii masło klarowane 2 ząbki czosnku 3 łyżki mąki około 250 ml bulionu warzywnego lub drobiowego sól, pieprz czarny i cayenne, cukier, liść laurowy Przygotowanie : Pomidory wraz ze sosem przelać do garnka, dodać pokrojoną bazylię - zmiksować razem i gotować około

Proste Potrawy
Boczniaki à la flaki 116

mięsiste i konsystencją przypominają prawdziwe flaki. Składniki (na średni garnek): 500 g boczniaków 2 średniej wielkości marchewki 1 korzeń pietruszki 1/4 korzenia selera 1 ząbek czosnku 1,5 l bulionu warzywnego 2 łyżki majeranku szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka imbiru 1/2 łyżki mielonej słodkiej papryki sól mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Marchew, pietruszkę i selera obrać i dusić na małym

W SMAK
CZERWONO, CIEPŁO, OSTRO 145

ząbków czosnku  60 - 80 ml przecieru pomidorowego 2-3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki tandoori masala 1-1,5 l bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku Cebulę i czosnek pokroić drobno i zeszklić na oliwie. Dodać soczewicę i marchewkę i obsmażać ok. 3 minut. Dodać curry i przyprawę tandoori oraz obraną

KUCHARNIA
Paella 159

kiełbasy chorizo,200 g krewetek (oczyszczonych),200 g muli,1 czerwona papryka,6 ząbków czosnku,1 średni cebula,szczypta szafranu,400 g pomidorow z puszki,1 cytryna,600 ml bulionu warzywnego,sól morska, pieprz,oliwa,dymka,natka pietruszkiNa dużej patelni rozgrzewamy oliwę, Następnie wrzucamy chorizo oraz kurczaka. Smażymy 8 minut, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Dosypujemy czosnek

Kulinarna rozmowa
Zupa dyniowa z imbirem 181

trzeba najpierw zjeść coś smacznego ;) zapraszam zatem na zupę dyniową z imbirem :)Składniki:dynia o wadze około 2 kg.,świeży imbir - około 5 cm.,1 większa cebula,rosół lub bulion warzywny,duża szczypta cukru,3-4 łyżki oleju,sól i ostra mielona papryka - do smaku.Dynię pokroić na mniejsze kawałki, obrać ze skóry i usunąć środek z pestkami.Pokroi

Codzienna kuchnia niecodzienna