lekko ostra zarazem. Zupa batatowo-selerowa. Składniki na 4 -6 porcji: 2 bataty 1 duży seler sól, pieprz, suszony rozmaryn i tymianek 2 łyżki śmietany 18% ok. 600 ml bulionu warzywnego oliwa z oliwek Bataty i selera obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem. Skrapiamy oliwą, posypujemy delikatnie solą, tymiankiem i rozmarynem. Pieczemy w piekarniku
Miksturownikłopatki wieprzowej 1 szklanka ryżu arborio 6 łyżek białego wina 1 łyżeczka masła klarowanego 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml bulionu warzywnego natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Łopatkę kroimy w kostkę, warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz
R'n'G Kitchenmała dynia 3 ziemniaki 2 cebule kawałek imbiru 200 ml mleka kokosowego 1l bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku sól pieprz chili 1 pomarańcza pestki dyni do dekoracji grzanka tostowa Dynię, ziemniaki oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka z rozgrzaną oliwą wrzucamy cebulę, aż się zeszkli. Następnie dodajemy ziemniaki i dynię. Obsmażamy kilka minut po czym
KuchcikoweLovecoraz lepiej - szukajcie nie tylko w sklepach ze zdrową żywnością, ale i w marketach. Składniki (3 porcje): Zupa: 200 g soczewicy zielonej (1 szklanka) 0,7-1l bulionu warzywnego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka kurkumy łyżka oliwy/oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku szczypta soli i pieprzu Do podania: 100 g komosy ryżowej (białej
Powiedz dietom nieTakie zupy bardzo lubimy. Aksamitne, delikatne o wyrazistym smaku. Składniki 2 l bulionu warzywnego 2 duże marchewki 2 łyżki masła 500 ml śmietany 18% 1 duża cebula 1 łyżeczka mielonego pieprzu 3 goździki 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonego kminku 2 łyżki mąki 200 g ulubionego makaronu natka pietruszki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenziemniaków, pokrojonych w cienkie plasterki 1 cukinia (około 200g) pokrojona w cienkie plasterki 125 g sera koziego 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g śmietany 200 ml bulionu warzywnego (użyłam własnoręcznie robionego - klik ) szczypta gałki muszkatołowej odrobiona suszonego tymianku garść orzeszków pinii sól, pieprz Cebulę, czosnek obrać. Czosnek przekroić na pół. Cebulę pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne posmarować czosnkiem. Układać
Moja Galeria Smakurazem pokusiliśmy się o wzbogacenie pomidorowej o ciecierzycę i pieczarki. Wyszło smacznie. Składniki pomidory krojone z puszki 750 ml bulionu warzywnego 100 g pieczarek ciecierzyca z puszki por 2 marchewki pietruszka mały seler łyżka koncentratu pomidorowego cukier sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pietruszkę i seler obieramy i kroimy w drobną kostkę
R'n'G KitchenFacebooku. Tutaj. Vegetariańskie Leczo: 3 kolorowe papryki, 1 cebula, 1 mała cukinia, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ząbki czosnku, Liść laurowy, Ziele angielskie, 1 szklanka bulionu warzywnego, Sól himalajska, pieprz, kurkuma (tutaj), czarnuszka (tutaj). 1 porcja jarskiego leczo zawiera: 48 kcal, 2,8g białka, 0,6g tłuszczu, 10,8g węgli, 3,3g błonnika
IzaGotujejeden garnek) jest to potrawa jednogarnkowa, zastępująca cały obiad ze względu na bogaty i pożywny skład. Składniki: 5 buraczków ćwikłowych, 1 por, 4 ziemniaki, 2 marchewki, 2 szklanki bulionu warzywnego ( może być z kostki), 1 łyżeczka kminku, 10 dag wędzonego boczku, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki, sól do smaku, pieprz do smaku, sok z cytryny
Tradycyjna Kuchniamrożonego groszku + do dekoracji 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 duża cebula 1 duża czerwona lub zielona papryczka chili (można dać dwie) 3-4 ząbki czosnku 4 szklanki bulionu warzywnego lub mięsnego 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju kokosowego sól morska, świeżo mielony pieprz płatki migdałowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Brokuły dzielimy
Poezja smakuDelikatna, pyszna zupa krem z białych szparagów. Spróbujcie póki szparagi są z nami :) SKŁADNIKI 2 pęczki białych szparagów 2 szklanki bulionu warzywnego 2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki masła 4 żółtka 2 małe cebule 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz PRZYGOTOWANIE Cebule drobno siekamy i podsmażamy w garnku na maśle. Odcinamy zdrewniałe końce szparagów i obieramy
Moje Kuchenne Rewelacjekoniecznie :) SKŁADNIKI 2 szklanki czerwonej soczewicy 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchew 1 duży ziemniak 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 l bulionu warzywnego sól, pieprz ostra papryka 4-5 listków świeżej mięty suszony tymianek kumin PRZYGOTOWANIE Soczewicę płuczemy i moczymy w wodzie przez pół godziny. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy
Moje Kuchenne Rewelacjemnie kilka lat temu zupy selerowej. Zapraszam! SKŁADNIKI NA 4-6 PORCJI pęczek selera naciowego 3-4 ziemniaki cebula kilka łyżek oliwy czosnek 1-1,5 l bulionu warzywnego sól, pieprz Seler naciowy myjemy i kroimy cieniutko. Podobnie robimy z cebulą i czosnkiem. Na rozgrzaną w garnku oliwę wrzucamy cebulę i czosnek, aby się zeszkliły. Następnie dodajemy
KUCHARNIARozgrzewająca i niewymagająca kulinarnych umiejętności czy dostępności składników zupa cebulowa. Składniki: 6 cebul 2 marchewki 2 ząbki czosnku 100 g serka topionego 1 litr bulionu warzywnego 1-2 łyżki oleju lub 2 łyżki masła sól, pieprz, słodka/ostra papryka w proszku Marchewkę pokroić w cienkie plastry /idealnie sprawdza się przy tym obieraczka do warzyw
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamięs. Przepis ze strony Food networkskładniki1/2 kg jarmużu, liście grubo posiekane 3 łyżki oliwy z oliwek 6 ząbków czosnku, drobno pokrojonych 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub wody Sól i pieprz 2 łyżki octu winnego czerwonego przygotowanieZ jarmużu , usunąć grube, łykowate nerwy.Umyć i wysuszyć liście i pokroić na grube
Stare Gary