bulion warzywny - 3500 przepisów (strona:79/234)

Zupa z zielonego groszku i rukwii wodnej 168

rukwi wodnej, delikatna, słodka i lekko pikantna dzięki dodatkowi rukwi. Składniki : łyżka masła 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 300g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego) 50g rukwi wodnej 500ml bulionu warzywnego łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanej świeżej mięty i kilka listków do dekoracji łyżka sokcytryny plater łososia wędzonego do dekoracji Przygotowanie : W garnku roztpić masło i przesmażyć

Codzienne Gotowanie
Spaghetti z groszkiem i kozim serem 235

makaronu spaghetti 25 g (2 plastry) wędzonego boczku 1 cebula dymka 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki białego wina 50 ml śmietany 30% 50 ml jogurtu naturalnego 1/4 bulionu warzywnego 100 g koziego sera kremowego 1 szklanka groszku, rozmrożonego skórka otarta z 1/2 cytryny natka pietruszki sól, pieprz Wstawić makaron do gotowania. Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię, włożyć boczek, smażyć

Moja Galeria Smaku
Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem 186

Prosto i smacznie. Składniki 400 g karkówki wp 250 g pieczarek 4 łyżki pędów bambusa cebula smalec mąka 100 ml bulionu warzywnego oliwa z oliwek mielona słodka papryka sól i pieprz Przygotowanie   Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą

R'n'G Kitchen
Schab z suszonymi pomidorami i mozzarellą. 116

wieprzowego, ostra mieszanka przypraw, mielony pieprz kolorowy, oliwa do smażenia, mąka do oprószenia, 14 połówek pomidorów suszonych z zalewy, 2 ząbki czosnku, 5 małych papryczek z zalewy, 200 ml bulionu warzywnego, 300 ml białego wytrawnego wina, 4 ziarna pieprzu czarnego, 3 owoce ziela angielskiego, 300 g mozzarelli Mięso pokroić w kotlety grubości około 2 - 3 cm. Rozbić. Oprószyć ostrą mieszanką

królestwo garów
Jaglane curry 187

Smaczne, szybkie i zdrowe   Składniki: - 3/4 szklanki kaszy jaglanej; - 1 podwójna pierś z kurczaka; - 2 łyżki zielonej pasty curry; - olej do smażenia; - pęczek szczypiorku z dymką; - 1 l bulionu warzywnego; - 1/2 szklanki śmietany 30% - 2 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: W garnku o grubym dnie, lub w woku rozgrzać olej, wrzucić posiekaną dymkę i szczypiorek ( trochę szczypiorku zostawić do posypania

dom-agi.pl
GULASZ Z WARZYWAMI – TANI I SZYBKI! 246

Polecam! SKŁADNIKI: * parówki – 4 szt * marchew – 2 szt * pieczarki – 3-4 szt * papryka czerwona – 1 szt * cebula – 2 szt * miękkie pomidory – 3 szt * bulion warzywny – 200 ml * śmietana słodka 18% – 125 ml * sól, pieprz, papryka słodka, chili – do smaku * olej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę

Ostra na Słodko
Wołowina, puree z selera i grzybowy sos z Gorgonzolą 145

Składniki: 400 g wołowiny 3 cebule 400 g pieczarek 60 g gorgonzoli kubek śmietany 2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego duży seler szczypiorek sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, papryka słodka i ostra szczypta imbiru kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie: Wołowinę przyprawić czosnkiem, przyprawami, kilkoma kroplami sosu sojowego i odstawić do lodówki na 3 godziny. Selera i 2 cebule pokroić

Gaździnka warzy
Pstrąg w sosie winnym z zieloną natką 120

Składniki: 2 większe pstrągi 80g masła 100ml białego półwytrawnego wina  100ml bulionu warzywnego 2 cebule ząbek czosnku sól, pieprz pół pęczka natki pietruszki Przygotowanie: Masło rozpuścić na pateln i, dodać posiekaną cebulę i wyciśnięty prze praskę czosnek, lekko pod smażyć.  Pstrąga pokroić w dzwonka, poło żyć na pateln i. Wlać wino i chwilkę smażyć , a ż alkohol odpar

Gaździnka warzy
Pierwsze danie - Buraki 147

Składniki: 5 średnich buraków 2 żółte cebule jedna czerwona łyżeczka octu jabłkowego bulion warzywny 1-2  ząbki czosnku szczypta tymianku (opcjonalnie) łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie: Buraki (nie obrane) owinąć folią, piec w ok 180 °C przez godzinę. Cebulę obrać i pokroić w większą kostkę. Zeszklić w garnku na maśle z czosnkiem, dodać obrane i pokrojone w kostkę buraki

Gaździnka warzy
Zupa krem z dyni z gorgonzolą i orzechami włoskimi 252

Pomarańczowy przepis na zdrowie ? To oczywiście hit jesieni -dynia. Zdrowa,pyszna,niskokaloryczna.Każdy,kto myśli o własnym zdrowiu powinien włączyć z jej udziałem jak najwiecej dań

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Królik duszony w ziołowej śmietanie 159

zachęcę Was do wypróbowania tego smacznego i delikatnego mięsa. Składniki: 1 tuszka królika 1 por 3 marchewki 1 pietruszka Kawałek korzenia selera ¼ łyżeczki tymianku ¼ łyżeczki rozmarynu ¼ łyżeczki kurkumy ½ l bulionu warzywnego mąka Sól Pieprz biały 150 ml śmietany 30% Masło klarowane ok. 2 łyżki Wykonanie: Królika myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pozostawiamy do zamarynowania

Smaki Ewy
Zupa-krem z dyni 177

dyni (po obraniu) 200 g ziemniaków (po obraniu) 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 300 ml bulionu warzywnego sól świeżo mielony pieprz ponadto: 2-3 łyżki jogurtu naturalnego pestki dyni groszek ptysiowy Dynię i ziemniaki pokroić w niedużą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W garnku rozgrzać masło,wrzucić

Kolorowa kuchnia Elki
Chłodnik z botwinki, rzodkiewki i ogórka 185

rzodkiewki :) Moc witamin i składników mineralnych - orzeźwiający i sycący.  Lubicie? SKŁADNIKI (4 duże porcje  1 porcja - 197 kcal - wraz z jajkiem :)) 1 pęczek botwinki 0,5 l bulionu warzywnego 1 łyżka soku z cytryny 1 pęczek rzodkiewki 3 ogórki gruntowe pęczek szczypiorku pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka chrzanu 750 ml maślanki sól morska świeżo mielony pieprz

Moje Kuchenne Rewelacje
Botwinka z jajkiem - wersja FIT 234

przeziębienia, czy infekcji, której towarzyszy gorączka. Zupa z botwinki odtruwa i odkwasza organizm!   SKŁADNIKI (4 porcje - 1 porcja 145 kcal! - razem z jajkiem :)) pęczek botwinki 1 litr bulionu warzywnego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru 1 ząbek czosnku 150 ml jogurtu naturalnego sól pieprz koperek lub szczypiorek do posypania 4 jajka ugotowane na twardo  PRZYGOTOWANIE

Moje Kuchenne Rewelacje
Karkówka w sosie śmietanowo borowikowym 225

danie, przepyszne swojskie smaki. Składniki 4 kotlety z karkówki ( po 200 g ) 1 duża cebula olej do smażenia 6 łyżek mąki 500 g borowików 1 łyżka masła 500 ml bulionu warzywnego 250 g śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Oliwę rozgrzewamy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania