letnie, z mamą w tle... Szybka zupa jarzynowa 2 łyżeczki oliwy 1 drobno posiekana cebula 2 posiekane ząbki czosnku łyżka listków tymianku 5\po 500 ml passaty pomidorowej i bulionu warzywnego po 1 marchewce i pietruszce, obrane i starte na grubych oczkach 1 cukinia, umyta i starta na grubych oczkach sól, pierz do posypania starty parmezan Rondel stawiamy na średnim
Dzieje kuchennej Wiewióryodłożona przez męża na bok :) Bardzo smaczna jest również z makaronem, można zabielić lub nie i śmiało pokuście się o dodanie szczypty estragonu- nada on bardzo przyjemnego smaczku :) * bulion warzywny- 1,5 litra * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * seler- mały kawałek * pieczarki- 400 g * cebula- 1 duża szt. * czosnek- 1 ząbek * ryż- 200 g * listek laurowy, ziele angielskie
Kraina Miodem PłynącaSKŁADNIKI 2-3 porcje 3 garście młodych listków pokrzywy (ścinamy tylko 4-5 górnych listków) 1 cebula lub 2 szalotki 2 ząbki czosnku 0,5 l bulionu warzywnego 1-2 średnie ziemniaki 1,5 łyżki masła sól, pieprz do smaku 1-2 łyżeczki soku z cytryny Liście pokrzywy dokładnie opłukać w zimnej wodzie. Cebule i czosnek obrać i drobno
KUCHARNIApodstawie przepisu z tej strony.składniki25 g masła5 łodyg selera, posiekane, liście odłożyć140 g ziemniaków, obrane i pokrojone w kostkę1 por, pokrojony (biała część)700 ml bulionu warzywnego (lub 1000 ml jeśli nie użyjemy mleka)1 liść laurowy300 ml mleka półtłustego (opcjonalnie)sól i świeżo zmielony czarny pieprzszczypiorek i płatki chili do posypaniaprzygotowanieRoztopić masło w dużym
Stare Garysmaczna jesienna zupa.Oczywiscie dynia z ziemniakiem w roli glownej.Jako omasta przysmazone na rumiano pieczarki.Pycha!Skladniki na 4 porcje:1 cebula250 g dynii np.Hokkaido250 g ziemniakow1 lyzka masla ghee600 ml bulionu warzywnego ( lub Waszego ulubionego)250 ml mleka kokosowego ( bez mleka tez pyszna)sol,pieprz,galka muszkatalowa100 g pieczarekWykonanie:°Cebule obrac,z dyni usunac pestki ,ziemniaki obrac.Wszystko pokroic w gruba kostke
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam na pyszne risotto,tym razem z zielonym orkiszem,zamiast ryżu (Grünkern) w roli głównej.Zielonego orkiszu nie może zabraknąć w zdrowej kuchni.Wegeterianie i weganie znają
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łasny;/ na 2 porcje 1/2 szklanki zielonej soczewicy 2 marchewki 1 pietruszka 1 bardzo duży ziemniak (lub 2 mniejsze) 1/2 cebuli 1/2 pęczka natki pietruszki niecały 1 litr bulionu warzywnego liść laurowy 2 ziela angielskie 3 ziarenka pieprzu 2 łyżki oleju z pestek winogron Cebulę siekam i szklę na oleju. Kroję obrane: marchew i pietruszkę - w półplasterki, ziemniaki
W kuchni Karmel-itkiPyszne danie dla miłośników przyprawy curry :)SKŁADNIKI1 podwójna pierś z kurczaka (ok.450 g)1 duża cebula1 duża czerwona papryka1 duża zielona papryka1 puszka czerwonej fasoli1/2
Moje Kuchenne Rewelacjekrem z dodatkiem kluseczek kukurydzianych. Zupka delikatna, kremowa o łagodnym i aksamitnym smaku. Składniki: 1 pęczek białych szparagów 1 łyżka masła 1 cebula mniejsza 1 ząbek czosnku 2 szkl bulionu warzywnego 1 szkl kremówki 2 żółtka sól, pieprz do smaku Kluski kukurydziane 1 szkl wody 0,5 szkl kaszki kukurydzianej 0,5 łyżeczki soli Przygotowanie: Z szparagów odłamać zdrewniałe
Ala piecze i gotujelubi. A to taka pycha <3 Połączenie z mięsem jest rewelacyjne <3 Składniki 10 szt brukselki 250 g mięsa mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 l bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta kminek mielony 1 duża cebula 2 łyżki oleju 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka mąki sól, pieprz
R'n'G Kitchenłyżeczka suszonego rozmarynu, ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czarnego, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, ½ łyżeczka cukru, 1 łyżeczka sosu chili, sól do smaku, 4 łyżki oleju rzepakowego, 500 ml bulionu (warzywny, rosołowy), ponadto: 200 g makaronu np.: świderki. Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę w plasterki. Mięso płuczemy, suszymy papierowym ręcznikiem, kroimy na niewielkie kawałki i obtaczamy w mące
Moniki Smakołykipotrzebne człowiekowi.Polecam na pyszny obiad w gronie rodzinnym. 1 cebula 1 Marchewka 1 Pietruszka 1 mały por 1 łyżka oliwy z oliwek 2 Ząbki czosnku 1.5 litra bulionu warzywnego 1 łyżeczka kuminu 1 łyżka suszonej kolendry 2 łyżki sosu ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę 400 ml.przecieru pomidorowego typu passata 25 dag.zielonej soczewicy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżeczka masła ghee 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków 1,2 l bulionu warzywnego 5 g pasków grzybów mun 1 liść kaffiru opakowanie makaronu soba natka pietruszki pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym
R'n'G Kitchenbyło mi tak wesoło :) RISOTTO Z KURKAMI NA CYDRZE /własny;/ 4 porcje 200g ryżu do risotto 1 cebula biała 1-2 ząbki czosnku 250ml dobrego cydru 600ml bulionu warzywnego 200g świeżych kurek 1/3 łyżeczki suszonego majeranku sól, pieprz biały olej roślinny do smażenia Cebulę, czosnek obieram, drobno siekam i szklę na oleju w garnku o grubym dnie
W kuchni Karmel-itki