2 cukinie około 400 g, 2 cebule około 160 g, 1 ząbek czosnku, 400 ml bulionu warzywnego, śmietana 18%, 3 łyżki oliwy, sól, cukier, pieprz, kolendra mielona Cebule pokroić w kostkę. Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w grube plastry. Czosnek posiekać. Na oliwie podsmażyć cebulę ze szczypta soli i cukru. Następnie dodać cukinię i czosnek. Smażyć około 5 minut, mieszając aby się nie przypaliło. Następnie wlać bulion i dusić cukinię do miękkości. Całość zmiksować. Doprawić do smaku solą, piep... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...