BOGRACZ / Bogrács – WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA

BOGRACZ / Bogrács  – WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA

BOGRACZ / Bogrács – WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA

Bogracz ( z węgierskiego bogrács ) to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. W Polsce przyjęło się , że tym mianem nazywamy zupe gulaszową , która najczęściej jest w takim żeliwnym kociołku przyrządzana nad ogniskiem. Ale nie nie nie, do rozpalania ogniska absolutnie nie będę Was namawiać ( chociaż tak byłoby najlepiej i takiego klimatu i smaku na pewno nic nie zastąpi ) to jednak pokażę Wam jak w prosty, szybki sposób przygotować taki bogracz w domu. Prawidłowo przyrządzony bog... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.