Wiosna w pełni - to okres, kiedy uwielbiam stragany w warzywniakach - tyle dobroci - nie wiadomo na co się zdecydować. Jest już botwinka- musi być zupa! Botwina to młode listki buraka ćwikłowego, bogate w witaminy (szczególnie A i C), wapń i dużą ilość żelaza - stąd jest bardzo polecana dla wegetarian. Botwinka jest odświeżająca i lekkostrawna - warto włączyć ją do diety podczas przeziębienia, czy infekcji, której towarzyszy gorączka. Zupa z botwinki odtruwa i odkwasza organizm! SKŁADNIKI (4 porcje - 1 p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...