Biała kapusta z koperkiem na ciepło z zasmażką

Biała kapusta z koperkiem na ciepło z zasmażką

Biała kapusta z koperkiem na ciepło z zasmażką

Rzadko robię taką kapustę. Ale jak wczoraj wymyśliłam, że będzie na obiad, to nie mogłam się doczekać, kiedy ją zrobię:) Składniki: 1/2 główki białej kapusty 2 łyżki mąki 1 łyżka masła 1 kostka bulionu warzywnego lub nasze domowe kostki rosołowe 1 łyżeczka posiekanego koperku sól pieprz lubczyk Pół głowki kaputy siekamy Przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą powyżej kapusty ok. 0,5 cm i przyprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem. Dodajemy kostkę rosołową lub nasz domowy bulion Zagotowujemy na dużym ogniu, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.