bułeczki - 9699 przepisów (strona:450/647)

Flaczki z kurczaka 178

przepadają za tradycyjnymi flaczkami wieprzowymi bądź wołowymi. Polecam bo zupa jest naprawdę smaczna dla mnie idealna wg mnie też zdrowa   a do tego sycąca i rozgrzewająca. Ze świeżą bułeczką…Zapraszam  Stopień trudności: średnia, troche trzeba się naskubać tego mięsa,czas przygotowania zupy też nie jest prędki, jak na zupe zajmuje sporo czasu jednak smak wynagrodzi wszystko Skala smaku

Kubki smaku
Pasztet drobiowo-wieprzowy 141

słoiczku), który idealnie się komponuje smakowo. Przepis na sos żurawinowy w następnym poście. Składniki: 7 udek drobiowych 0,5kg boczku 400g wątróbki drobiowej 5 jajek zależności od wielkości 1 bułeczka/kajzerka 4 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 3 duże liście laurowe 2 średnie cebule sól pieprz 1czubata łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżka majeranku bułka tarta lub otręby do wysypania

Kubki smaku
Bułeczki skręcane ala pizza 410

pewnością po świętach zostało Wam w lodówkach sporo jedzenia. Mam dla was propozycję na wykorzystanie wędlin i sera. Takimi bułeczkami ala pizza z pewnością zaskoczycie domowników i na pewno zjedzą z apetytem. Na Sylwestra też się nadają.   Składniki: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży suszonych 2 łyżki oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli

Ala piecze i gotuje
Łatwe bułeczki pszenne z prażoną cebulką 99

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis jest prosty jak na pieczywo - bułeczki bardzo szybko się robi. (6 sztuk) 500g mąki pszennej (nie co mniej) 300 ml wody 35g miękkiego masła 7g drożdży instant (lub 25g świeżych) 10g soli Dodatkowo: 4-5 łyżek prażonej cebulki Opcjonalnie: 1 jajko sezam, czarnuszka, inne dodatki do posypania   Wszystkie składniki połączyć i zagniatać około

Di gotuje
Trufle Czekoladowe z Masłem Orzechowym 141

przepadam. Trufle, jak się okazało wyszły genialne. Z racji, że wychodzi ich dość sporo (ok. 40 sztuk) większość zapakowałam mężowi, by poczęstował znajomych w pracy. Rozeszły się jak świeże bułeczki i każdy pytał o jeszcze. Padły nawet zamówienia na kolejne Przepisem dzielę się i z Wami, gdyż obok takich smakołyków nie można przejść obojętnie. Składniki na ok. 40 sztuk

Made By Mom And Son
BRIOCHE Z MARMOLADĄ 100

końcu mąkę, sól oraz zaczyn. Energicznie mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto. Dowolną formę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy okrągłe placuszki, na każdy nakładamy odrobinkę konfitury, formujemy okrągłe bułeczki i układamy je blisko siebie, żeby po upieczeniu można je było swobodnie odrywać. Piec w 200 stopniach C ok 40 min.  SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Kapusta z fasolą – wigilijna potrawa 191

dodać fasolę. Wymieszać i gotować jeszcze chwilę, żeby smaki się połączyły. Doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą maggi do smaku. Kapusta z fasolą może być podawana na przykład ze świeżą bułeczką z masełkiem. Smacznego Artykuł Kapusta z fasolą – wigilijna potrawa pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Zakręcona drożdżówka 123

drożdżówkę zrobiłam specjalnie na konkurs .. i tym razem zrobiłam z innego ciasta drożdżowego, które rośnie w lodówce...a nadzienie to marmolada i troszkę serka waniliowego takie samo jak i bułeczki. ..Na święta zrobię też taką drożdżówkę, ale z makiem..Polecam.. 50 dkg mąki  3,5 dag świeżych drożdży  1/2 kostki margaryny 1/2 szkl. cukru  1/2 szkl

Moje domowe kucharzenie
Maślany chlebek "Słonecznik" 168

jeszcze nie widzieliście! Wymaga troszkę cierpliwości i wprawy, ale zapewniam, że efekt końcowy na pewno Was zadowoli. Intensywnie maślany, puszysty, wyśmienity ze szklanką mleka. Nazwałabym go raczej słodką, maślaną bułeczką, choć nazwa "chlebek" nadaje mu dodatkowego uroku :) A przepis podpatrzyłam tutaj . Polecam! Składniki: (na 1 duży chlebek) Ciasto: 700 g maki pszennej 250 g ciepłego mleka

Nastoletnie Wypiekanie
PUSZYSTY KREM Z ORZECHÓW LASKOWYCH 171

trochę cukru kokosowego (do smaku) i blendujemy wszystko jeszcze raz. Powinien wyjść puszysty krem o konsystencji pewnego serka na "A", który cudownie lekko rozsmarowuje się np. na świeżo upieczonych bułeczkach drożdżowych (przepis na uniwersalne ciasto drożdżowe  tutaj ). Do tego szklanka mleka użytego do produkcji kremu (albo nawet 2 bo jest pyszne!) i super śniadanie/drugie śniadanie/kolacja gotowe. Kremu

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Masa makowa - najlepsza! 272

trakcie jedzenia. Wodnistość gotowej masy z puszki często niweczy cały trud włożony w pieczenie, nie warto ryzykować. Domowa masa doskonała jest nie tylko do makowców ale również słodkich bułeczek, tart. Jest pyszna i niezawodna. Można przygotować ją sporo wcześniej i przechowywać w lodówce lub zamrozić. Bardzo polecam! Składniki: 500 g niebieskiego suchego maku 180 g cukru 100 g drobnych rodzynek

maniapieczenia
drożdżowe bułeczki z pieczarkami i cebulą 73

Polecam drożdżowe bułeczki do barszczu z nadzieniem cebulowo-pieczarkowym

Ugotujmy Coś
Bułki razowe z nasionami Chia i kminkiem 215

kolejne bułki ,które sobie wymyśliłam :) nic nie poradzę ,że ostatnio bardziej ciągnie mnie do pieczywa niż do słodkich wypieków :) bułeczki są pulchne w środku ale skórkę mają chrupiącą , do tego dorzuciłam nasionka Chia ,które ostatnio biją rekordy popularności w zdrowych dietach :) Składniki na 11 bułek : - 500 g mąki typ 650 - 200 g mąki razowej typ 1850 - 50 g świeżych drożdży

Wypieki Rene
Zwijane ciasto drożdżowe z jabłkami prażonymi 172

pokazuje fajny sposób przygotowywania ciasta drożdżowego, poprzez ułożenie w formie obok siebie kilku zrolowanych ze słodkim nadzieniem zawijańców . Inny sposób na nietypowo robione ciasto drożdżowe, to wykorzystanie tzw. nadzianych bułeczek przytulonych , tak jak w tej Drożdżówce z dynią i powidłami śliwkowym .   Składniki na tortownicę o średnicy 26cm: CIASTO: 40g drożdży świeżych 75g masła 200ml mleka + 1 łyżka do posmarowania

Grunt to przepis!
Bezglutenowe brazylijskie kuleczki serowe/ kulki chlebowe (Pão de Queijo) 110

tapioki. To był mój pierwszy wypiek tapiokowy, ale polecam;) Kuleczki serowe zwane również chlebowymi, idealnie nadadza się na spotkanie z przyjaciółmi przy piwie. Można zrobić z nich całkiem spore bułeczki, ale my preferujemy je w wielkości orzecha włoskiego. W środku dzięki dodatkowi sera, lekko ostrawe i ciągnące. Ważne, aby do ciasta dodać ostrego sera. Ja dałam parmezan. Kuleczki możemy podpiec

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania