ciasto - 161133 przepisów (strona:450/10743)

Piernik francuski pain d'epices 70

Piernik francuski pain d'epices  słynne francuskie ciasto miodowe bez imbiru.  Piernik francuski pain d'epices to szybkie ciasto korzenne słodzone miodem. Smakiem przypomina nieco piernik żydowski , jednak w  przeciwieństwie do większości znanych mi pierników zazwyczaj nie zawiera imbiru. Niepowtarzalny aromat piernik francuski pain d'epices zawdzięcza przyprawom i dodatkowi smażona skórka pomarańczowa . Wytrawny piernik francuski jest(...)dżemem i potraktować, jako pieczywo śniadaniowe. We Francji piernik pain d'espices często serwowany jest z pasztetem z gęsich lub kaczych wątróbek (foie gras) albo z deską serów. Francuskie ciasto korzenne pain d'epices słodzone miodem jest odpowiednikiem polskich pierników. Piernik francuski pain d'epices  170 g mąki pszennej 170 g mąki żytniej, najpopularniejszy jest typ 720 1 łyżeczka

Cztery Fajery
Ciasto dyniowe 62

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam sezonowe ciasta. Kiedy tylko nadejdzie jesień, w moim domu bardzo często pojawia się ciasto marchewkowe , czy też ciasto dyniowe. Ciasto dyniowe z tego przepisu jest puszyste, delikatne i aromatyczne, idealne na jesienny wieczór do rozgrzewającej herbaty czy kawy. Do jego przygotowania potrzeba oczywiście dyni, a dokładniej musu dyniowego, oraz kilku(...)innych podstawowych składników, które Wam wymienię poniżej. Jak zrobić mus z dyni? Tego również dowiecie się z poniższego przepisu. Przepis na ciasto z dyni, który zaprezentuję Wam poniżej jest naprawdę bardzo prosty. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją, która znajdziecie poniżej. Zapraszam! PRZEPIS NA CIASTO DYNIOWE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 2 szklanki mąki 200 g masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru

Przepiski.pl
STRUCLA DROŻDŻOWA Z MALINAMI 134

Drożdżowa strucla ze świeżymi malinami. Drożdżowe ciasta, to moja największa miłość, kocham je wypiekać. Ta drożdżowa strucla z totalnie nieprzyzwoitą ilością malin, skradnie Wasze serca. Do jej przygotowania użyłam tak dużą ilość świeżych malin, że wcale nie byłam pewna czy mi się to ciasto uda, a tutaj nie dość, że się udało to wyszło fenomenalne! Ciasto, nigdzie nie nasiąkło(...)ilości malin, dlaczego dowiecie się w dalszej części wpisu.  Jeszcze ciepłe strucle polałam lukrem, dzięki czemu zachowują one długo świeżość. Polecam! CIASTO: SKŁADNIKI: 900 g mąki pszennej typ 480 + około 100g do podsypywania na blat itd. - 4 jajka rozmiar L - dwie łyżki drożdży instant (18-20 gram) 200 g mleka 3,2% 75 g masła

SMYKWKUCHNI
Czekoladowa babka z budyniem i dżemem 50

Czekoladowa babka z budyniem i dżemem  Czekoladowa babka z budyniem i dżemem na oleju to błyskawiczny, prosty przepis dla początkujących i nie tylko. Takie wilgotne i puszyste ciasto bez miksera wymaga minimum pracy, jest idealnym wypiekiem, gdy mamy mało czasu na pieczenie. Zobacz przygotowanie mojego ciasta z budyniem na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał(...)Youtube Aby nasze ciasto z budyniem udało się idealnie, należy pamiętać, by składniki mieszać krótko, tylko do połączenia składników. Zbyt długie mieszanie może spowodować, że ciasto wyjdzie suche. Mogą nawet zostać w nim grudki, najważniejsze jednak, by nie przesadzić z mieszaniem. Jeśli nie macie czasu, możecie podać ciasto bez budyniu, oblane lukrem, polewą czekoladową lub posypane cukrem pudrem. Przygotowanie błyskawicznego

Lekcje w kuchni
Szarlotka z polewą 73

Sezon na szarlotki trwa. Ja bardzo lubię właśnie tę z poniższego przepisu. Dodatek polewy bardzo fajnie komponuje się z ciastem. Całość jest przepyszna. Jeśli wolisz cieńsze ciasto, możesz wykorzystać odrobinę większą blaszkę. Również w przypadku ilości jabłek możesz wykonać modyfikacje i użyć ich więcej, jeśli wolisz. 500 g mąki pszennej 250 g masła 4 żółtka 100 g cukru pudru(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy starte na dużych oczkach tarki masło. Składniki siekamy nożem. Następnie dodajemy cukier puder, mieszamy. Formujemy kopczyk, w którego środek dajemy żółtka, Zagniatamy gładkie ciasto. W razie potrzeby dodajemy łyżkę gęstej śmietany. Ciasto dzielimy na dwie części. Owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Jedną część schłodzonego ciasta wykładamy na blaszkę (21x32c) wyłożoną

Smaki Na Talerzu
Ciasto czekoladowe z mikrofalówki 56

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowe ciasto z mikrofali Każdy z nas z pewnością ma takie chwile, że nachodzi go ochota na coś słodkiego. Kiedy szafki ze słodyczami świecą pustkami, a do sklepu zbyt daleko, warto przygotować szybkie ciasto czekoladowe z mikrofalówki. Sam proces przygotowania ciasta, wraz z jego „pieczeniem” zajmuje niecałe 5 minut. Ciasto z mikrofalówki będzie idealnym pomysłem na smaczny(...)najdzie nas ochota na coś słodkiego. Możemy je także zaserwować w przypadku niezapowiedzianych gości. Z pewnością będą zachwyceni jego smakiem. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto czekoladowe z mikrofalówki, które można przygotować w mniej niż 5 minut. Ten przepis powinien poznać każdy z Was. PRZEPIS NA CZEKOLADOWE CIASTO Z MIKROFALÓWKI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 2 łyżki

Przepiski.pl
Kakory – pieczone pierogi 78

typowym produktem kuchni pogranicza, gdzie podział na „nasze” i „ich” nigdy nie jest ostry. Są popularne na całej Ścianie Wschodniej: od Lubelszczyzny aż po Suwałki. Kakory robi się z ciasta ziemniaczanego. Długo szukałem przepisu i nie jest to łatwe zadanie. Co najlepsze kakory zostały wpisane na listę produktów regionalnych Ministerstwa Rolnictwa, gdzie jet pełny opis pierogów: kolor, zapach, konsystencja(...)nawet jak pachną. Ale przepisu nie ma. Generalnie są dwa rodzaje kakorów: mięsne i warzywne. Dwa też są sposoby na zrobienie ciasta: z drożdżami i bez. Moje kakory są na cieście bez drożdży. W zasadzie jest to ciasto bardzo podobne do ciasta ba gniocchi czy nasze kluski śląskie i składa się głównie z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Ciasto jest dość

Niedzielny kucharz
Sypana szarlotka 63

szarlotka jest bardzo prosta i bardzo szybka w przygotowaniu. To dość nietypowe, ale zamiast klasycznego ciasta do blaszki wsypujesz tu suche składniki i przykrywasz je warstwą jabłek. To sok z jabłek wsiąkając w suche składniki wiąże je i tworzy pyszne ciasto. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz(...)babki kwiat 30,00  zł Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Zajrzyj także do innych moich przepisów na ciasta –  ciasto czekoladowe ze śliwkami –  sernik dyniowy –  placek ze śliwkami –  ciasto dyniowe z czekoladą –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  ciasto czekoladowe

nietylkopasta.pl
Ciasto „salceson” 70

Dzisiaj przepis na pyszne ciasto z jabłkami, ciasto „salceson”. Jabłka są teraz w sezonie i chociaż szarlotka to moje ulubione ciasto z jabłkami, to ciasto również często gości na moim stole, o tej porze roku. Pomimo niezbyt apetycznej nazwy, ciasto smakuje wyśmienicie i bardzo je Wam polecam. Składniki: *szklanki o pojemności 250 ml Ciasto: 500 g jabłek(...)olej. Na koniec do miski przesiać make z kakao i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dobrze połączyć mieszając. Do gotowej masy dodać pokrojone jabłka i delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przelać do formy. Moja o wymiarach 25 X 15. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st C. Funkcja piekarnika góra – dół. Piec przez około

Pani M - kuchnia smakowita
Rustykalna tarta z pomidorami i fetą 54

użyłam mieszanki pietruszki i szczypiorku Dodatkowo: 3-4 dojrzałe pomidory – użyłam czerwonych i żółtych grubo mielony pieprz kilka plasterków szynki serrano lub szwarcwaldzkiej – opcjonalnie   Zaczynamy od ciasta – do miski przesiewamy mąkę, dodajemy od niej szczyptę soli i pokrojone w kostkę zimne masło – palcami ucieramy masło z suchymi składnikami, aż uzyskamy coś na kształt kruszonki(...)momencie dodajemy do ciasta wodę i prawie większość rozkłóconych wcześniej jajek – polecam wcześniej je wybić, rozmieszać widelcem i wlać zostawiając około 2 łyżek na potem, do posmarowania ciasta. Całość zagniatamy na sprężyste ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na chwilę.   Przygotowujemy serek – część fety przeznaczoną na nadzienie kruszymy do miski, dodajemy do niej kremowy

Smaczna Strona
Ciasto orzechowe z serem skyr 70

Ciasto orzechowe z serem skyr to pomysł przy którym do samego końca miałam wątpliwości czy się uda. Udało się i było całkowicie warto. Wyszło bardzo przyjemne połączenie pomiędzy sernikiem a klasycznym ciastem. Dość wilgotne i mocno orzechowe. Dobrą robotę zrobił też dodatek skórki z cytryny. Ciacho bardzo mi posmakowało już samo w sobie. A myślę sobie że byłoby też idealną(...)ilość cukru. Użyłam zmielonych orzechów laskowych i już się zastanawiam jak smakowałoby z innymi odmianami orzechów. W oryginalnym przepisie został użyty ser ricotta ale skyr sprawdził się tutaj świetnie. Ciasto orzechowe z serem skyr przepis na tortownicę o średnicy 22 cm: 120 g miękkiego masła 200 g cukru (polecam dać mniej) skórka otarta z dwóch cytryn + łyżeczka soku z cytryny

Relaxtime
Ciasto z borówkami 64

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z borówkami Ciasto z borówkami z dodatkiem puszystej masy śmietanowej i galaretki to prawdziwy raj dla podniebienia. To bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z borówkami i galaretą znika z talerza w mgnieniu oka. Nic dziwnego, jest przepyszne. Z pewnością wiele z Was uwielbia domowe ciasto z dodatkiem świeżych owoców. Puszysty biszkopt, masą śmietanowa i galaretka(...)owocami to jedno z najłatwiejszych i najsmaczniejszych ciast, jakie znam. Można je przygotować w bardzo krótkim czasie, a smakują naprawdę świetnie. W moim domu tym razem zagościło ciasto z borówkami i galaretką cytrynową. Ciasto jest delikatne, lekkie i nie za słodkie, takie w sam raz. Idealnie sprawdzi się na każdą nadarzającą się okazję, imieniny, urodziny, święta czy na niedziele. Jest

Przepiski.pl
Kruchy placek ze śliwkami i cynamonową polewą 73

dodatkowo zapiekać śliwki, jak jest to zaznaczone w przepisie, skoro można je wyłożyć od razu na ciasto???” Tymi słowami kierowałam się robiąc ten pyszny kruchy placek z książki „Ciasta z owocami” siostry Anastazji. Efekt smakowy jest zachwycający, aczkolwiek śliwki, jak to śliwki, puściły trochę soku i po czasie rozmiękczyły cynamonową bezę, tworząc, jak w nazwie ciasta, cynamonową(...)chodzi o mnie, nie przeszkadzało mi to wcale, a wcale, choć beza po wyjęciu z piekarnika, taka „wypieczona” prezentowała się dużo ładniej, niż taka „namoknięta”. Ciasto zniknęło bardzo szybko, więc śmiem twierdzić, że pozostałym domownikom, ciasto smakowało równie mocno. Ciasto: 350 g mąki pszennej 200 g masła 65 g cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania