Składniki :1 szklanka cukru1 łyżeczka sodki1 jajko2 szklanki mąki pszennej13 dag masła1 szklanka mleka kwaśnego4 łyżeczki kakaoPrzygotowanie :Cukier utrzeć z miękkim masłem, dodać jajko- utrzećSodkę dodać do mleka (odmierzyć szklankę i przelać do większego naczynia, bo kipi) , wlać do masy jajeczno- maślanej - utrzećMąkę zmieszać z kakaem, dodać do całości i dokładnie utrzećCiasto przelać do natłuszczonej foremki o średnicy 30 cm z kominem, piec przez około 45 min. w temp.180*CCiasto nie jest zbyt wilgotne, dlatego p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula