bułeczki - 9699 przepisów (strona:456/647)

Test produktów Premium Rosa 68

dzieci wasza babcia robiła tego typu konfiturki, powina uczyć się wlasnie od tej firmy. Cudowny aromat,zapach  i smak nie pozwola nam przejść nam obok niej obojętnie. Z bułeczką maślaną smakuje wprost wybornie.   To samo mogę powiedzieć o syropie truskawkowym i malinowym-każdy kto próbował mówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można

Wielki apetyt
Bułeczki śniadaniowe z makiem 99

Wszyscy dookoła pieką własne pieczywo,więc piekę i ja:) Bułeczki są puszyste i bardzo smaczne. Składniki: 500g mąki  2 czubate łyżki mleka w proszku 1 łyżeczka soli 3 łyżki maku 250ml wody 2 łyżki masła 12 g drożdży 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ciepłego mleka  Sposób przygotowania: Z pokruszonych drożdży,2 łyżek cukru,łyżki mąki i ciepłego mleka

Wielki apetyt
Leniwe 128

rulony i pokroić zupełnie tak jak kroi się kopytka. Kluseczki wrzucamy do wrzącej,osolonej wody i gotujemy przez minutę od chwili wypłynięcia. Podajemy z masełkiem i cukrem ewentualnie z bułeczką tartą podsmażone na masełku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Hot dogi 126

zwykle używam do tego celu nagrzanej mikrofalówki). Gdy podwoi swoją objętość rozwałkowujemy je i dzielimy na 10 części. W każdy kawałek ciasta zawijamy połówkę zimnej parówki. Ponownie odstawiamy gotowe bułeczki do wyrośnięcia. Pieczemy je  w temperaturze 180 stopni ok. 10-15 minut, aż się zrumienią.   Smacznego! Ps.bułeczki przed upieczeniem możemy posypać startym serem, sezamem lub ulubionymi przyprawami

Wielki apetyt
Popover przepis 133

wypróbowałam w zwykłej formie do babeczek i  też się udały. Bardzo ważne jest to, żeby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej, formy dobrze wysmarowane masłem a piekarnik nagrzany. Bułeczki są puste w środku,więc możemy podawać je dosłownie ze wszystkim. Ja nadziałam je pastą twarogową z tego przepisu .  Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka pełnego

Wielki apetyt
Barracuda w Gdyni 129

swoje pociechy na co dzień i chciałabym, żeby w każdej restauracji była możliwość zjedzenia porządnego, zdrowego i smacznego posiłku przez najmłodszych. My zaczęliśmy równie smacznie: Pasta z makreli z bułeczką Pieczony w cieście filo camembert na marmoladzie z czarnych oliwek i pomarańczy podbił moje serce- genialne połączenie smaków. Następnie zupka rybna z łososiem i świeżym majerankiem i grzybowa (Borowikowa

Wielki apetyt
Waniliowa konfitura z zielonych pomidorów 156

Nigdy nie wpadłabym na to, że niedojrzałe pomidory mogą tak bosko smakować. Delikatnie kwaskowate z waniliową nutką. Idealnie sprawdza się do naleśników, ciast a nawet na bułeczkę podczas plenerowego wypadu nad rzekę. Składniki: 1 kg zielonych, niedojrzałych pomidorów 500 g cukru (ja używam Królewskiego) 1 szklanka wody 1 cytryna sok z 1 cytryny 1 laska wanilii 2 łyżki ekstraktu waniliowego

Wielki apetyt
Bułeczki z herbacianymi jabłkami z gotowego ciasta półfrancuskiego 188

miodem na jabłka. Włóż do piekarnika, odparuj herbate. Wyciąg jabłka i wystudz. Rozwiń płaty ciasta, pokrój w pasy.Jedan porcja to ok. 3 pasy. Zależy ja duże chcesz mieć „bułeczki”. Wyłóż jabłka na każdy płat i zwiń,lekko dociskając zewnętrzne brzegi. Ostrym nożem ponacinaj wierzch z jednej strony. Poukładaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,posmaruj rozmąconym jajkiem. Rozgrzej piekarnik

Z Kuchni Do Kuchni
Pulled pork 173

przekładamy na obsypaną mąką stolnicę, lekko zagniatamy i dzielimy na 8 równych bułek o wadze około 100 g. Najlepiej zważyć każdą na wadze. Z każdej porcji ciasta formujemy okrągłą bułeczkę i delikatnie spłaszczamy. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Odstawiamy na około 30 minut do ponownego wyrastania. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220 stopni C. Bułki smarujemy roztrzepanym białkiem

Smakowity Blog Kulinarny
Plecione bułeczki z twarogiem 202

razem bułeczki plecione a w nich twaróg.         Składniki na ciasto: -4 szklanki mąki pszennej -1 jajko i 2 żółtka oraz 1 jajko do smarowana -4 dkg drożdży -2 łyżki cukru -250 ml ciepłego mleka -7 dkg masła -szczypta soli -wanilia     Składniki masy serowej: -1/2 kg zmielonego twarogu -2 łyżki stopionego masła -cukier puder

Maminek kulinarny
CIASTO UCIERANE MEGA CYTRYNOWE – KUKURYDZIANE , BEZGLUTENOWE 256

powstanie drobnych porów w strukturze ciasta, a tym samym na jego lekkość i złoty kolor. Mąkę kukurydzianą można zastosować do wielu ciast i pieczyw, można z niej zrobić naleśniki, bułeczki kukurydziane, ciasto na pizzę, szarlotkę, racuszki, placki. Po za tym, jest świetna do zagęszczania zup i sosów. SKŁADNIKI: ( tortownica 18 cm ) Na dużą proszę podwoić składniki! CIASTO: * masło

Ostra na Słodko
Bułki grahamki 187

pozostawić w ciepłym miejscu, do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Po tym czasie ciasto jeszcze raz krótko wyrobić. Podzielić na 10 części. Dłonie oprószyć mąką i uformować podłużne bułeczki. Ułożyć na blasze wyłożonej matą silikonową, ponownie przykryć ręcznikiem i odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na około 30 minut. Przed pieczeniem bułki posmarować jajkiem roztrzepanym z 2 łyżkami

Ala piecze i gotuje
Drożdżówki z serem i truskawkami 210

Drożdżowe, puszyste bułeczki z białym serem i truskawkami. Można użyć również jagód albo rodzynek. Porcja na dużą blachę (około 12 drożdżówek). Ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży 300 ml mleka 100 g cukru 2 jajka 50 g masła 580 g mąki pszennej Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Masło rozpuścić i przestudzić. Masło i rozrobione drożdże wymieszać z mąką, cukrem oraz

Bullio
Niby lody, niby śniadanie czyli serowo-kefirowo-bananowe danie! :) 164

około 1h. Dekorujemy owocami. Można przygotować polewę z owoców np. wiśni. Wbrew pozorom danie jest bardzo sycące i wystarcza jako kolacja bądź śniadanie. Można również podawać ze świeżymi maślanymi bułeczkami. Smacznego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Bułeczki z jabłkami 139

ciasta.Kratkowaną częścią ciasta nakryc ciasto z dżemem.Pokroić w dowolne kawałki i ułożyć na blaszce.Odstawić na około pół godziny. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni.Kiedy bułeczki podrosną, wstawić na około 25 minut do piekarnika

Moje domowe kucharzenie