bułeczki - 9699 przepisów (strona:462/647)

Kokosowo - grecki deser z melonem 124

puszkę z mlekiem kokosowym wstawić pionowo (na stojąco) do lodówki, porządnie schłodzić, otworzyć bez mieszania puszką, łyżką wybrać z wierzchu śmietankę. Mleczko, które pozostało można wykorzystać do pankejków, naleśników, bułeczek

Cakes By Kejt
Bułeczki z kaczką 109

łyżki sosu sojowego Kikkoman, 1 łyżka miodu (rzepakowy), 1 łyżka cukru z trzciny cukrowej, 1 puszka gruszek w lekkim syropie, 1 noga (bez kości, ze skórą) kaczki Bułeczki idealne na piknik, śniadanie, czy do pracy. Można je przygotować wieczorem, a rano tylko spakować i w drogę :) Mięso kaczki oczyścić, umyć, osuszyć, ułożyć skórą do dołu na chłodnej patelni i postawić

królestwo garów
Konfitura malinowa z cukrem różanym 147

Wyobraźcie sobie. Zima, zimno, mróz i śnieg. Albo najgorsze (dla mnie) miesiące, czyli listopad i luty. Buro, sino, okropnie. A przed nami drożdżowa bułeczka maślana, kubek kakao i słoiczek konfitury malinowej. Otwieramy z kliknięciem nakrętkę, wąchamy i czujemy lato. Dla mnie konfitura malinowa to czysta esencja lata. A maliny z nutą róży? Marzenie! Z racji tego, że robię dość dużo

Cakes By Kejt
Produkty EKO- logiczne Biooaza używać czy nie - oto jest pytanie.. 176

delektujemy się pysznym smakiem . Na pewno wielu z was tak robiło , a potem raczyło swoich znajomych czy rodzinę . Tak więc słonecznik używamy również do wypieku  chleba czy bułeczek . Osobiście lubię go jaką przekąskę np w pracy metoda sprawdzona prze zemnie w 100% . Słonecznik łuskany możemy przechowywać w  suchym  i chłodnym miejsce. Takie warunki pozwalają na przechowywanie słonecznika

Różowa kuchnia
Konfitura z borówek amerykańskich, jagód i brzoskwiń z likierem pomarańczowym 122

Ojeju, jak ja lubię konfitury. Lubię je z naleśnikami, lubię z omletami, lubię na świeżutkim chlebku lub bułeczce, lubię w domowym jogurcie. Każdego roku przetwarzam mnóstwo owoców. Część przetworów zjadam ja i moja najbliższa rodzina, część wręczana jest w prezencie dalszym krewnym i przyjaciołom - ot, taki miły prezent. Ta konfitura wzięła się z zapomnianych owoców i pierwszych brzoskwiniowych spadów

Życie zamknięte w smaku
Domowe hamburgery wołowe z bułką sezamową 222

cukier i sól. Wlewamy do mąki mieszankę drożdżową oraz mleczną. Zagniatamy aż ciasto stanie się elastyczne. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na 10 minut. Po tym czasie formujemy bułeczki, układamy je na blasze i pozwalamy im rosnąć kolejne 10 minut. Pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Składniki na burgery: - 500 gram wołowiny (ulubionej części) - 1 czerwona

Życie zamknięte w smaku
Pstrąg w galarecie 136

pstrąga więcej, wkładam go do małych słoików ( " na raz" ), zalewam gorącą zalewą, zamykam.  Po schłodzeniu przechowuję w chłodnym miejscu.  Słoiczki czekają na amatorów a schodzą jak ciepłe bułeczki. Składniki: 3 pstrągi ( średnie ) Ok. 2 l wody 2 marchewki ½ pietruszki większej lub 1 mała Kawałek selera Cebula Kilka listków laurowych Ziele angielskie 50 – 100 ml octu cukier Sól Żelatyna

Smaki Ewy
Restauracja La Falua w Benidorm - śródziemnomorskie kulinarne szaleństwo 145

chłodnik. Na drugie danie paella – specjalność regionu Walencji, w którym gościliśmy. Żeby jednak było ciekawiej to w wersji z homarem. Czekając na ucztę zajadaliśmy się podanymi jako starter ciepłymi bułeczkami z 3-ma rodzajami sosów - najsmaczniejszy był czosnkowy i  pomidorowy ( inny niż u nas, bo ze świeżych pomidorów ) Uważajcie! To pułapka! Są tak pyszne, że możecie najeść się już

Smaki Ewy
Jaglano–kakaowe drożdżówki z malinami i wiśniami 164

fajna mąka…. Tylko jeszcze dodatkowy stres – czy ciasto drożdżowe z dodatkiem tej mąki wyrośnie jak należy i będzie później smakować? Opłacało się czekać w stresie. Ciasto, czy raczej zawijane bułeczki, wyszły znakomicie. Na drugi dzień ciągle pozostawały świeże. Oczywiście, nie trzeba wykonywać kombinacji alpejskich i robić mąki w domu, można taką kupić lub dać odpowiednio tyle samo pszennej. W każdym

bistro mama
Kluski na parze / pampuchy / parowańce z parowaru 339

kiedy zaczną rosnąć, dodajemy do mąki. Dolewamy resztę mleka, wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 1h. 2. Ciasto dzielimy na 12-15 części. Formujemy bułeczki. Ponownie pozostawiamy do napuszenia, tym razem na około 30 minut.  3. Pampuchy układamy na wszystkich poziomach parowaru w sporych odstępach od siebie. Parujemy przez około 10 minut. Podajemy z ulubionymi

Szefowa kuchni
Zawijane babeczki cynamonowe 157

Jedną część posmarować stopionym masłem i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.Przykryć drugim rozwałkowanym płatem ciasta, lekko rozwałkować.Pokroić na 2-3 cm paski.Skręcić , a potem zwinąć w bułeczkę i włożyć do foremki na mufinki. Odstawić do wyrośnięcia na 15 min. Piec około 20 minut w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki z cynamonem 154

Uwielbiam smak cynamonu i zapach który podczas pieczenia unosi się po całym domu. Dzisiaj coś dla wielbicieli słodkich bułeczek, mmm są idealne! Składniki: 5 dag drożdży 7 łyżek cukru 50 dag mąki 250 ml letniego mleka 1 jajko 10 dag masła 1 opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo: opakowanie cynamonu cukier waniliowy łyżka cukru Drożdże ucieramy z 1 łyżką cukru, łyżką mąki

Słodka Kraina Wypieków
BEZGLUTENOWY CHLEB Z SAMYCH ZIAREN 597

Jeśli lubicie puchate bułeczki i białe mięciutkie pieczywo ten chleb zdecydowanie nie przypadnie Wam do gustu.  Jest raczej zbity i dość twardy. I to może taki mały minus. Maleńki.  Posiada jednak baaardzo dużo plusów:  jest bezglutenowy, nie zawiera mąki, nie ma w nim również drożdży, zakwasu, proszku do pieczenia ani żadnych polepszaczy. Robi się go bardzo prosto

Walijskie Pichcenie
Drożdżówki gniazdka 154

Kocham maliny, ale z braku laku użyłam innych owoców: borówek amerykańskich i jeżyn, które lubi mój mąż. Smak jest naprawdę godny polecenia. Wiadomo, nie ma nic lepszego niż domowa bułeczka :) Składniki: CIASTO: 15 g świeżych drożdży 2 zaokrąglone łyżki cukru 1/2 szklanki mleka 30 g masła 1 jajko 300 g mąki pszennej MASA SEROWA: 200 g białego sera twarogowego

Cakes By Kejt
Piknikowe bułeczki z mozzarellą 93

czerwona papryka, 1 kulka mozzarelli (125 g), 2 czubate łyżeczki pesto, 4 połówki suszonych pomidorów, 1 łyżka oliwy z bazylią, 1 łyżka oliwy z chili, 3 łyżeczki kaparów, Bułeczki idealne na piknik, śniadanie, czy do pracy. Można je przygotować wieczorem, a rano tylko spakować i w drogę :) Z bułek ściąć wierzchy i wyjąć miąższ nie uszkadzając skórki. Połowę miąższu wraz

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania