Wspaniały letni koktajl nie tylko na upalne dni! Składniki: 2 szklanki borówek amerykańskich lub leśnych 4 szklanki mleka 1 szklanka lodów waniliowych opcjonalnie: 2 łyżeczki nasion chia Umyte borówki zmiksować z mlekiem i miękkimi lodami, przelać do wysokich szklanek. Można udekorować gałką lodów lub połowę podanej porcji zmiksować, a resztą udekorować koktajl. Zalecam również przed przelaniem wymieszać z nasionami chia
Czerwień i błękitszklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 2% 2 łyżki miodu (jeśli ktoś lubi słodkie to może dać więcej) 2 płaskie łyżki kakao 1 mango kilka kropel aromatu waniliowego kilka borówek do dekoracji Sposób przygotowania: Kaszę przelać wrzątkiem, następnie zimną wodą i jeszcze raz wrzątkiem. W ten sposób pozbędziemy się goryczki i kasza nie popsuje nam smaku. Mleko przelewamy(...)jest za mało słodkie można dodać więcej miodu. Mango obieramy i dokładnie blendujemy. W szklankach układamy warstwowo: ciemna masa, jasna, ciemna, mango, aż do skończenia składników. Wierzch dekorujemy borówką. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z AnetąOczywiście jak deser jagodowy to muszą być jagody. Jest to prosty i szybki deser , a przy tym smaczny i orzeźwiający. Do deseru można wykorzystać dowolne sezonowe owoce np. leśną borówkę i borówkę amerykańską. Śmietankę można zastąpić jogurtem lub kokosową śmietanką. Deser jagodowy Składniki: 2 porcje 200 g jagód 4 czubate łyżki cytrynowego kremu, tutaj przepis 150 ml śmietanki
codojedzeniapłatków owsianych błyskawicznych 50 g płatków jaglanych 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka wiórków kokosowych garść orzechów laskowych maliny borówki Przygotowanie: W garnuszku podgrzewamy mleko z wodą. Gdy będzie ciepłe wsypujemy płatki, kokos i siemię lniane. Gotujemy około 5 minut, mieszamy od czasu do czasu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy miód, mieszamy(...)przykrywamy i odstawiamy na 5-10 minut. Owsiankę przekładamy do miseczek, dodajemy maliny i borówki, posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi
Smakowity Blog Kulinarnyminor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Na skwar za oknem najlepsze są świeże owoce, prosto z lodówki. Arbuz, melon… i co akurat mamy w domu: jagody, porzeczki, borówki… arbuz, melon, borówki amerykańskie, mięta Owoce można pokroić w kostkę lub wyciąć kulki, Ułożyć owoce, dodać listki mięty, melisy… skropić sokiem z limonki… I sałatka gotowa. zastawa
królestwo garówposiłek. Jest odżywczy i syci na dobrych kilka godzin. Po wypiciu połowy słoika już byłam najedzona, także coś w tym jest:) W smaku jest dość wyczuwalna wanilia oraz borówki . Koktajl należy spożyć zaraz po przygotowaniu , ponieważ dodatek nasion lnu i chia spowoduje z czasem zagęszczenie konsystencji na bardzo gęstą. Składniki: 1 łyżeczka lnu złotego 1 łyżeczka nasion(...)chia 1 garść świeżego szpinaku 1 łodyga selera naciowego 1 szklanka borówek 1 miarka roślinnego białka waniliowego ( SunwarriorPolska Classic Plus ) szczypta cynamonu 1 szklanka napoju roślinnego (u mnie ryżowy) Przygotowanie: Do blendera wrzuć nasiona lnu i chia i zmiel na pyłek. Następnie dodaj pozostałe składniki i miksuj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji
Zdrowie na języku :PInstagramie #nanaicecream. Postanowiłam sprawdzić cóż to takiego. Okazuje się, że to świetne zdrowe lody, które w wersji mocno uproszczonej zrobimy już z 2 składników. PRZEPIS 2 zamrożone banany borówki i truskawki Warstwa 1: jogurt naturalny z chia Warstwa 2: banan + borówki Warstwa 3: banan + truskawki Warstwa 2 i 3: zblenduj składniki :) Gotowe! SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu
Tetiisherijedną pizzę (z małego arbuza wychodzi około 5-6 pizz): 1 plaster wycięty z małego arbuza o grubości 2-3cm* 3 duże truskawki, pocięte w krążki garść borówek amerykańskich listki mięty do dekoracji 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Jogurt naturalny lub serek mascarpone dokładnie(...)mieszamy z cukrem pudrem. Na talerzu kładziemy plaster arbuza, smarujemy go przygotowanym sosem. Na wierzchu układamy truskawki i borówki, dekorujemy listkami mięty. Kroimy na 6 równych części i podajemy. Smacznego! :) *Na spód pizzy polecam wykorzystać małe arbuzy - ich pestki są prawie niewyczuwalne lub nie ma ich wcale
My Culinary Artpatelni do uzyskania złocistego koloru z każdej strony. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 30 średniej wielkości klopsików. Swoje Köttbullar podałam z purée ziemniaczanym, sosem pieczeniowym i ukochaną borówką leśną. Mogłabym to jeść codziennie - połączenie delikatnego purée, aromatycznych klopsików zanurzonych w sosie i słodkiej borówki jest mistrzowskie - musicie spróbować
Cooking MonsterJeśli macie w zanadrzu niepotrzebne białka, to śmiało możecie je wykorzystać w ten sposób. Uwierzcie mi że warto ;) Składniki: 8 białek 500g serka mascarpone 250g truskawek 50g borówek 1 mały słoiczek wiśni 400g cukru kryształu 50g mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki soku z cytryny Dekoracja: cukier puder do posypania po wierzchu kilka truskawek listki świeżej mięty Sposób przygotowania(...)wyłączonego piekarnika, by jeszcze troszkę podeschła. 2. 150g truskawek dokładnie blendujemy i łączymy z serkami mascarpone za pomocą miksera. Do masy dodajemy pokrojone na małe kawałki pozostałe truskawki, borówki oraz odciśnięte z nadmiaru soku wiśnie. Bezę wyciągamy z piekarnika, ściągamy górny papier, rozsmarowujemy krem i zwijamy, odrywając powoli papier od spodu. Gotową roladę posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy truskawkami. Przed
Kuchnia w czekoladziekoktajl ze zmiksowanych owoców. Zdrowy, pożywny koktajl owocowy na śniadanie doda Wam siły na cały dzień :) Składniki: na jedną szklankę * 1 dojrzały banan * 1 kiwi * garść borówek amerykańskich * 7-8 truskawek Wykonanie: Banana i kiwi obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Truskawki oczyścić, umyć, przekroić na pół i razem z borówkami dodać do pozostałych składników
Zrób to smaczniecieście francuskim Składniki: 250 g mąki łyżeczka sody jajko 80 ml oleju pół szklanki cukru połowa cytryny – sok i otarta skórka 300 g jogurtu greckiego garść truskawek i borówek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='250 g mąki łyżeczka sody jajko 80 ml oleju pół szklanki cukru połowa cytryny - sok i otarta skórka 300 g jogurtu greckiego(...)garść truskawek i borówek'; document.write(" "); Krok 1 Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę i proszek przesiewamy przez sito. Owoce myjemy. Truskawki kroimy na połówki. Krok 2 Jajko, olej, sok z cytryny, skórkę z cytryny i cukier dokładnie mieszamy. Dodajemy do nich mąkę z sodą. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krok 3 Ciasto przelewamy do formy
Kuchnia Bazyliisztuk: 550 g gotowego ciasta francuskiego (2 opakowania) 250 g śmietany kremówki 30% 1 opakowanie bitej śmietany w proszku lub śnieżki 250 g serka mascarpone 150 g borówek amerykańskich 150 g malin Sposób przyrządzania: Zimne ciasto francuskie podzielić na 20 części. Pocięte części ułożyć na blasze wyłożonej papierem(...)piec przez 12 - 15 minut. Po czym wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać bitą śmietanę w proszku i porcjami serek mascarpone. Borówki amerykańskie oczyścić, umyć i osuszyć, maliny tylko oczyścić z zanieczyszczeń. Na połowie kawałków ciasta wyłożyć krem (najlepiej za pomocą szprycy) i ułożyć owoce. Mini torciki przykryć wierzchami i posypać cukrem pudrem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychlistkami. Polecam koktajl owocowy, który u mnie sprawdza się w roli drugiego śniadania. Składniki: Na ok 300ml: 2 jabłka 200ml wody 1 banan 1 garść świeżego szpinaku garść borówek Sposób przygotowania: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Do misy blendera wlewamy 3/4 szklanki ugotowanego kompotu, dodajemy jabłka, szpinak, pokrojony na kawałki banan oraz borówki. Miksujemy
Kuchnia w czekoladziejogurtu greckiego 1/4 szklanki mleka 2 duże jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki cukru porządna szczypta soli DODATKOWO: Świeże sezonowe owoce (truskawki, maliny, borówki lub inne). Cukier puder Serek waniliowy Syrop daktylowy/ klonowy Wszystkie składniki umieścić w naczyniu/dużej misce i zmiksować blenderem, bądź ręcznie rózgą do otrzymania gładkiej stosunkowo gęstej masy. Ciasto wylewać(...)owocami, oprószone pudrem lub/oraz z syropem klonowym/jagodowym/daktylowym. Opcjonalnie można dodać na każdy placek kleks serka waniliowego. * Na świeżo wlane ciasto na patelni można również włożyć owoce, np. truskawki bądź borówki, z tym że wtedy trzeba uważać by placki się zbytnio nie przypaliły, a patelnię trzeba za każdym razem oczyszczać z resztek owoców
Calzonella.com