Zresztą równie dobre są w sosie grzybowym czy innym. Ważne , że jest to potrawa ,,oszczędnościowa". Mały kawałek ryby , trochę ziemniaków , które zostały z obiadu i już mamy następny obiad. O jednym trzeba tylko pamiętać , że ryba z reguły jest chudym mięsem( pomijając np. halibuta ) i trzeba dodać trochę tłuszczu - słoniny lub chudego boczku. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnijuż tak mojego serca jak pierwsza odsłona, nadal jest to źródło kilku charakterystycznych dań, zwłaszcza zapuszkowanych produktów od Finktona. Postanowiłam więc odtworzyć FINKTON’s BAKED BEANS, czyli fasolę w sosie pomidorowym. Szybko się przygotowuje, dostarcza białka oraz likopenu (dobry związek z pomidorów) i świetnie smakuje. Coś jak znana nam dobrze fasolka po bretońsku, lecz nieco bardziej wyrazista w smaku. DRUKUJ(...)razy więcej niż fasoli), solimy tak jak wodę na makaron i gotujemy fasolę na średnim ogniu przez ok. 1,5-2h do miękkości. 1 PODSMAŻANIE KIEŁBASY LUB BOCZKU (5 min) Kiełbasę kroimy w drobne plasterki lub kostkę w przypadku boczku (możecie dodać trochę tego i tego, będzie jeszcze lepsze). Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy
Nerds Kitchengrubsze plastry ( jak ziemniaki ). Plastry boczku układamy na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego ( chodzi o to by oddawał swój aromat podczas pieczenia i przechodził do całej potrawy ). Ziemniaki i cukinię układamy naprzemiennie w naczyniu ( jak na zdjęciu ), posypujemy z wierzchu szczyptą soli i czosnku suszonego. Z mleka, serka, jajka i przypraw robimy jednolity sos ( można zrobić to w garnuszku
NiePieprz.plZawinąć całe mięso w plastry boczku i położyć w żaroodpornym naczyniu. Rozgrzać piekarnik do 220 C i piec nie przykrywając naczynia 20 minut. Następnie pieczeń odwrócić, obsypać pokruszonymi grzybkami suszonymi, Podlać pieczeń wywarem lub kostką warzywną rozmieszaną w 3/4 szklanki wody. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 180 C , przykryć naczynie i piec jeszcze godzinę. Sos zlać z mięsa i wlać
Kuchnia Pokoleńrównież kanapeczki z boczkiem ze świnki, która niedawno chrumkała u pewnej pani na polku.Chcecie być FIT, to pomińcie boczuś. Ja zjadłam wszystko do ostataniego okrucha, bo darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Skupmy się na sałatce. Dokonałam jej pełnej analizy, składniki dobrane do perfekcji, miłość w każdym kawałku zalana pysznym sosem... Mama do sałatki dla mnie zużyła -rzodkiewka -liście
Z Kuchni Do KuchniPrzekręcamy królika ponownie na pierwszy boczek i wkładamy pod przykryciem do piekarnika i pieczemy ok. godziny w temp. 180 stopni C. Po nakłuciu udka powinien z niego wyciekać przezroczysty (nie krwisty płyn). Można podawać od razu po upieczeniu z wybranymi surówkami. Można też odgrzać następnego dnia i podać na kapuście kiszonej oraz z sosem z pieczarek
Weekendy w domu i ogrodzieJeżeli zostaną Wam ziemniaki po obiedzie i nie macie na nie pomysłu, to polecam przygotowanie szybkiej ziemniaczanej rolady. Będzie idealnym dodatkiem do sosu. Rolada idealnie sprawdzi
Przepisy Aleksandryowinąć cienkimi plasterkami boczku. Podsmażyć na 3-4 łyżkach oleju kokosowego. Pod koniec wlać ok pół kieliszka białego półwytrawnego wina. Dusić ok 5 min. Kurczaka zdjąć z patelni. Wino jeszcze troszkę zredukować i wlać 2 pudełka śmietanki. Trzymać na ogniu ok 5-8 min - w razie potrzeby posolić do smaku.. Do gotowego sosu włożyć mięso posypać zielonym groszkiem
Gaździnka warzymniejsze kawałki i wraz z boczkiem mielimy. Kapary i oliwki siekamy lub miksujemy dosyć drobno. Dodajemy do mielonej masy. Doprawiamy solą i pieprzem, pamiętając, że kapary są słone i oliwki również. Formujemy kotlety ( gdy się lepią, ręce zwilżamy wodą ). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron. Do kotletów warto zrobić sos z kaparów, przepis podany
Smaki Ewystronie) ,układamy po dwa plasterki boczku. Na brzeg każdej roladki kładziemy farsz ,zawijamy i owijamy sznurem do pieczenia (u mnie klipsy ,do roladek) ,oprószamy mąką i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone roladki zalałem bulionem wołowym ,dodałem liście laurowe ,ziele angielskie ,pieprz ziarnisty i dusiłem na wolnym ogniu przez około dwie godziny. Sos można zaprawić śmietaną
R'n'G Kitchenkozim i miętą, polana sosem tzatziki, sałatka z grillowanej cukinii z fetą i wiele pomniejszych pyszności. Jako danie główne wjechały chlebki mięsne – nasze ulubione danie, do którego można dodać, jako urozmaicenie, właściwie wszystko, co zalega w lodówce i dorsz pieczony w papilotkach z farszem z pomidorów i bazylii oraz z farszem ze smażonego boczki, suszonych pomidorów i pora podlany
GRUBY WAŁEKMakaron ugotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić w małą kostkę, przesmażyć na rumiano, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula będzie złota dodać makaron. Wszystko chwilę smażyć. W tym czasie rozbełtać jajka ze śmietaną. Patelnię zdjąć z ognia dodać jajka ze śmietaną i mieszać aż do uzyskania konsystencji sosu, nie za długo, żeby
dom-agi.plcałej okolicy pieczonymi ziemniakami, boczkiem i kiełbaską!) zamykamy pokrywkę i turlamy garnek po trawie - soki potrawy znajdują się na dnie garnka, w ten sposób pozwalamy im wypełnić cały garnek Pieczonki podajemy na talerzykach, choć tak naprawdę największą frajdę sprawia wspólne siedzenie wokół garnka i jedzenie bezpośrednio z niego :) Idealnie smakują z keczupem i/lub sosem czosnkowym :) Smacznego
W kuchni KatieMoje dziecko zasiadło dziś na balkonie z wielkim notesem i piórnikiem pełnym kredek i zaczęło sporządzać listę potraw na grilla. Prostsze słowa zapisywała, trudniejsze rysowała - kiełbasa
Czary - gary w kuchnikawałki słoniny, grzyby, cebulę, boczek itp. Zrazy obsmaża się na patelni, a następnie długo dusi na wolnym ogniu, aż zmiękną. Ja przygotowałam zrazy z „farszem” z kiszonych ogórków oraz cebuli. Część z nich uprzednio posmarowałam niewielka ilością ostrej musztardy. Zrazy wyszły zwarte, miękkie i soczyste. Podczas serwowania można polać je wytworzonym podczas gotowania pysznym sosem oraz podać z dodatkami
MyCookBook.pl