bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:448/3453)

Ciasto ze śliwkami 191

Ciasto jest bez mleka, bez proszku do pieczenia ani nawet sody. Bez problemu można wykonać je z mąki bezglutenowej np. kukurydzianej. Składniki: szklanka mąki 1 i 1/3 szklanki cukru szczypta wanilii 6 jajek szczypta soli śliwki (węgierki) bez pestek Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
GALARETKOWIEC NA JOGURCIE GRECKIM 1738

    Lekki, szybki deser, tu w wersji bardziej dietetycznej - serek homo, z którego zazwyczaj przygotowywałam galaretkowca zastąpiłam jogurtem greckim. Deser wyszedł bardzo smaczny, w smaku

Smaczne Zdrowe
BUDYNIOWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 106

Dzisiaj polecam Wam super szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia.Na spodzie herbatniki w środku budyń połączony ze smakiem czarnej porzeczki.Idealny smak.Korzystałam z przepisu na Malinowiec ze strony knurr.pl ale zmodyfikowałam po swojemu. SKŁADNIKI 300g herbatników dżem z czarnej porzeczki ok.400g 750ml mleka 1 łyżka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 galaretki cytrynowe 200g masła dodatkowo 3 łyżki(...)mleka i ok.250g białej czekolady WYKONANIE Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy herbatniki. W pół szklanki mleka rozpuszczamy budynie a resztę mleka zagotowujemy.Do mleka wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy rozpuszczony budyń.Chwilę gotujemy cały czas mieszając.Budyń nie wyjdzie zbyt gęsty więc proszę się nie przejmować :). Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki,mieszamy i odstawiamy

Mała w garnku miesza
Sernik z rosą na konfiturze 204

żółtko 100 g masła 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru masa serowa : 1 kg twarogu 1,5 budyniu waniliowego 3 jajka 3 żółtka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka drobnego cukru kilka kropli aromatu cytrynowego beza : 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru dodatkowo : mały słoiczek konfitur z czarnej porzeczki(...)pieczemy około 50 minut.   Beza: Do miski przekładamy białka, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i miksujemy przez około 7-8 minut - białka mają być lśniące. Beze przekładamy na gorący sernik. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 15-20 minut.- zmniejszając grzanie po około 8-10 minutach do 160 stopni (uwaga czas pieczenia zależy od piekarnika - beza

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szynka, miodowo-musztardowa z czosnkiem niedżwiedzim 182

czosnku niedźwiedziego Sos miodowo-musztardowy : 2 łyżki musztardy słodkiej ( np bawarskiej lub innej ) 2 łyżki musztardy delikatesowej lub miodowej 3 łyżki miodu 1,5 szklanki wywaru po pieczeniu szynki ( bez tłuszczu ,trzeba go zebrać przed użyciem ) 1 łyżka masła 1 łyżeczka suszonego koperku ( lub świeżego , posiekanego ) 100 ml śmietanki 30 % ( wiem bomba , ale tego smaku ,nie da żadna(...)lodówki . Po tym czasie wyjmujemy i wkładamy do woreczka, do pieczenia , wlewając całą zalewę , która zebrała się na dnie miski , na wierzch szynki . Zawiązujemy i pieczemy w temperaturze 100-120 C przez około 2,5 – 3 godziny ( to cała tajemnica , soczystości -wolne wypiekanie w niskiej temperaturze ) . Czas pieczenia zależy od grubości naszego kawałka mięcha , im grubszy

Ogrodnik w podróży
Przekładaniec z kremem budyniowym, galaretką wiśniową i bezą kokosową 311

formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 165ºC przez około 25 minut (do lekkiego zarumienienia i suchego patyczka). Upieczony biszkopt ostudzić i wyjąć z formy do pieczenia. Następnie przygotować bezę kokosową. Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Następnie partiami wsypać cukier. Cały czas mieszać na najwyższych obrotach miksera, aż do rozpuszczenia się cukru(...)koniec wsypać mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Masę delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć ponownie papierem i rozsmarować masę bezową. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 10 minut w 195ºC, a następnie 25 minut w 165ºC. Upieczoną bezę wyjąć z piekarnika i ostudzić. Następnie zabrać się za krem budyniowy: w garnku zagotować 2 szklanki mleka

Ugotować
Tort orzechowo - jabłkowo - śmietankowy 178

proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszałam i dodałam do masy jajecznej. Zmiksowałam do połączenia. Następnie dodałam zmielone orzechy włoskie i znów zmiksowałam do połączenia. Otrzymałam bardzo gęste ciasto. Dodałam olej, a następnie wodę i znów zmiksowałam do połączenia. Gotowe ciasto przełożyłam do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawiłam do piekarnika bez jego wcześniejszego(...)nagrzewania. Ciast piekłam do tzw. suchego patyczka w temp. 180 stopni bez termoobiegu. W praktyce zajęło mi to ok. 40 minut. Upieczone ciasto od razu wyjęłam z piekarnika i wystudziłam w blaszce na metalowej kratce, przykryte bawełnianą ściereczką. Chłodne ciasto przekroiłam na trzy równe blaty. Skroiłam też z wierzchu tą charakterystyczną górkę, która powstała w trakcie pieczenia. (adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 102

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa(...)sernikiem (jeżeli mój opis jest dla Was niewystarczający polecam ten artykuł ) piec 55 min. (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę z sernikiem już bez owijania w folię aluminiową umieścić na półce wyżej. Efekt nie będzie identyczny

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 101

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa(...)sernikiem (jeżeli mój opis jest dla Was niewystarczający polecam ten artykuł ) piec 55 min. (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę z sernikiem już bez owijania w folię aluminiową umieścić na półce wyżej. Efekt nie będzie identyczny

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 186

dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa, przepis na włoską bezę jest z blogu(...)sernikiem (jeżeli mój opis jest dla Was niewystarczający polecam ten artykuł ) piec 55 min. (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę z sernikiem już bez owijania w folię aluminiową umieścić na półce wyżej. Efekt nie będzie identyczny

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 354

dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa, przepis na włoską bezę jest z blogu(...)sernikiem (jeżeli mój opis jest dla Was niewystarczający polecam ten artykuł ) piec 55 min. (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę z sernikiem już bez owijania w folię aluminiową umieścić na półce wyżej. Efekt nie będzie identyczny

moj przepis na
Hit! Ciasteczka z patelni z pomarańczową skórką 206

posiekane suszone morele, rodzynki lub żurawinę. Można również przygotować ciasteczka bez dodatków. Ciasteczka podaje same lub posmarowane nadzieniem jagodowym Kandy Lauretta i posypane dekoracyjnymi gwiazdkami. Składniki: (na 12-14 sztuk w zależności od wielkości ciasteczek) 125 g masła (opcjonalnie margaryny) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Skworcu 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka klasy M 0,5 szklanki

Słodkie okruszki
Mascarpone i borówki – duet idealny 106

Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego ale akurat wstąpił w Ciebie leń? I najlepiej gdyby wystarczyło pstryknąć palcami żeby na stole pojawiło się coś zjawiskowego

Słodki Blog
Chleb borodiński wg receptury z 1935 roku 246

mówi, że twórcą receptury był słynny rosyjski kompozytor i chemik, Aleksander Borodin. Borodiński w wersji z 1935 roku składał się w 100% z mąki żytniej i był pieczony wyłacznie na zakawsie, bez dodatku drożdży piekarskich. Receptura pochodzi z rosyjskiego bloga ХЛЕБ & ХЛЕБ Składniki (na chleb o wadze ok. 1,7 kg z 1 kg mąki): Zakwas(...)mokrymi rękoma, tak aby nie wysychała. Piekarnik nagrzać do temperatury ok. 230oC. Posypać bochen kminkiem, spryskać wodą i piec na blasze lub kamieniu 60-70 minut bez pary. Po wyjęciu z pieca chleb posmarować rzadkim kisielkiem z maki ziemniaczanej. Studzić na kratce, kroić dopiero po 8-10 godzinach. Smacznego chleba

Przepisy na domowy ser i chleb
Rodzinny obiad po chińsku - 5 przepisów 98

smakować lepiej! Jeśli kochacie kuchnię chińską to koniecznie zaglądnijcie na stronę Lee Kum Kee i zapoznajcie się z ofertą autentycznie chińskich sosów. #WspomnieniaPowstająWDomu 1) Pieczone żeberka w sosie Kung Pao Żeberka wieprzowe w stylu syczuańskim, pieczone w piekarniku to świetna propozycja na rodzinny obiad. Żeberka wychodzą soczyste i rumiane, o kusząco pikantno-słodkim smaku.  Mój mąż był nimi zachwycony(...)siebie nie nachodziły. Wlewamy sok pomarańczowy i przykrywamy naczynie szczelnie folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy około 90 min. Następnie odkrywamy folię, a żeberka polewamy obficie sokiem z dna naczynia. Pieczemy już bez przykrycia jeszcze około 20 min. Po tym czasie, żeberka przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i układamy

Kuchnia MagdaLeny