bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:445/3453)

METROWIEC BEZ PIECZENIA 122

 Pewnie doskonale znacie Metrowca, ja proponuję wersję bez użycia piekarnika. Ciasto doskonale wygląda i tak też smakuje. 20 jasnych herbatników pełnoziarnistych 20 kakaowych herbatników

Smaczne moje
Jajeczka czekoladowe 100

Jajka, zające, kurki, kurczaczki… I tak można wyliczać bez końca. Święta Wielkanoce mają wiele atrybutów. Wszystkie można zamienić na wspaniałe słodkości. No nie tak dosłownie

Słodki sentyment
Oponki wegańskie 144

Oponki wegańskie, czyli jak stworzyć coś z niczego Bez sera, bez mleka, bez masła, bez jajek i dodatkowo – bez drożdży Spore

Słodki sentyment
Oponki wegańskie 125

Oponki wegańskie, czyli jak stworzyć coś z niczego Bez sera, bez mleka, bez masła, bez jajek i dodatkowo – bez drożdży Spore

Słodki sentyment
Jajeczka czekoladowe 103

Jajka, zające, kurki, kurczaczki… I tak można wyliczać bez końca. Święta Wielkanoce mają wiele atrybutów. Wszystkie można zamienić na wspaniałe słodkości. No nie tak dosłownie

Słodki sentyment
FIT galaretka jogurtowa 216

Ostatnio udało mi się dorwać w sklepie galaretkę bez dodatku cukru, który z powodzeniem można sobie zastąpić zdrowszą alternatywą, jak na przykład bezkalorycznym erytrytolem. W

Zdrowie na języku :P
Domowe muesli 128

Wspaniałe śniadanie. Domowe muesli - nie za słodkie, zdrowe, bez zbędnych dodatków. Przygotowuję je bez orzechów (które uczulają synka, a uwielbia zajadać muesli na sucho

Na moim talerzu
Blok czekoladowy 139

Przepis z zeszytu mamy, dawny, oj dawny przepis bez mleka w proszku w składzie, za to z surowymi jajkami, mocno kakaowy, no tak to u

Zasmakuj Kuchni
Szpajza francuskoł (Mousse au chocolat) 172

Ludzie sie bez wakacje smykaj ōm 1 po cołkim świecie, próbujōm roztomajtego jedzynia, a potyn jadōm do dōm i sie myślōm, że zjedli by sie

Chop w kuchni
Domowe muesli 243

Wspaniałe śniadanie. Domowe muesli - nie za słodkie, zdrowe, bez zbędnych dodatków. Przygotowuję je bez orzechów (które uczulają synka, a uwielbia zajadać muesli na sucho

NA MOIM TALERZU
Pierniczki 122

Święta Bożego narodzenia nie mogą się obejść bez pierniczków. Pieczenie pierniczków jest bardzo łatwe a zarazem świetna zabawa w kuchni do której warto zaprosić najmłodszych. 100 gramów masła 250 gramów płynnego miodu 500 gramów mąki 120 gramów cukru 2 łyżki przyprawy do piernika 1 jajko(...)łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Masło miód i cukier przełożyć do rondelka i podgrzewać ciągle mieszając do momentu aż cukier się całkowicie rozpuści. Schłodzić. Do miski przesiać mąkę z kakao dodać sól, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i sodę, Całość wymieszać wraz

Andzia Pichci
Nocne pszenne bułeczki 129

odkryłam i żałuję, że tak późno. Bułeczki są przepyszne. Miękkie w środku i po upieczeniu z chrupiącą skórką. Pycha! U nas w 3 wersjach, z sezamem, makiem i bez niczego. Wszystkie pyszne. Dzień po upieczeniu, nadal miękkie :) Polecam. 'nocne bułeczki' Składniki: - 3 szklanki mąki pszenej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka cukru - 40g świeżych drożdży - 1 szklanka mleka(...)Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 220C (bez termoobiegu). Bułeczki posmarować rozkłóconym jajkiem z mlekiem i obsypać makiem/sezamem lub zostawić bez posypki. Piec 20-25 minut.  Po upieczeniu przełożyć na kratkę. Smacznego! * przepis pochodzi z forum 'Cin Cin' - Krystyna9

CookYourself
Kokosowy jagielnik 180

łyżki mleka* *w wersji wegańskiej i bez laktozy należy użyć mleka/napoju roślinnego np. kokosowego Przygotowanie: Spód: Daktyle zalać wrzątkiem i namoczyć ok 15-20 minut. Płatki owsiane zblendować (drobno, ale nie na pył). Dodać kakao, odsączone daktyle i rozpuszczony olej kokosowy. Ponownie zblendować na gładką masę. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć gotową masę. Masa kokosowa: Kaszę

Fabryka pomysłów
Praliny czekoladowo-migdałowe 215

Aksamitne praliny czekoladowo-migdałowe, to zdrowe domowe słodycze, bez zbędnych dodatków poprawiających smak i wygląd. Co do wyglądu, to w domu również można dopracować szczegóły, ale ja nie jestem zbyt cierpliwa i jak widać nie przyłożyłam się, ale za smak gwarantuję. Praliny są delikatne, nie za słodkie, z chrupiącymi migdałami i uzupełniającą całość gorzką czekoladą. Składniki: (na około(...)masą. Masa powinna być bardzo gęsta, choć nieco klejąca. Wstawić na około godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki łyżeczką formować małe praliny, wykładać na deskę wyłożoną papierem do pieczenia lub do silikonowej formy, zachowując małe odstępy. Uformowane praliny wstawić na godzinę do zamrażarki. Czekoladę i masło rozpuścić poprzez włożenie do miski i podgrzanie jej na garnku z wrzącą

Kuchcik gotuje
CIASTO PORZECZKOWIEC-niesamowicie pyszne, super przepis +FILM 111

CIASTO baza -3/4 szkl wody -3/4 szkl cukru -3/4 szkl oleju -4 pełne lyżki kakao -6 jajek -1/3 szkl cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -1,5  łyżeczki sody -2 niepełne szkl mąki pszennej tortowej MASA SEROWA -750g sera białego zmielonego -300g masła -cukier waniliowy -niepełna szklanka cukru pudru DODATKOWO(...)masę kakaową. Miksujemy. Dodajemy makę pszenną tortową, proszek do pieczenia i sodę-wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Na koniec dodajemy pianę z białek-całość delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy k 35-40 min do suchego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Mazurek z makiem i bakaliami 179

ciasta ani do foremki. Papier do pieczenia ułatwia rozwałkowanie ciasta, nadanie mu kształtu i przeniesienie do formy. Po upieczeniu ciasto bez problemu można wyjąć z formy i udekorować bez zbędnego kruszenia. Papier do pieczenia dodatkowo zapobiega przechodzeniu metalicznego smaku i zapachu z metalowej formy do ciasta. Ciasto robiłam w dużej formie i nie miałam problemu(...)długość można dopasować i odciąć kawałek, jaki potrzebujemy. Śmiało mogę powiedzieć, że papier do pieczenia w mojej kuchni jest niezbędny i nie wyobrażam sobie bez niego wypiekania ciast, czy pieczenia ryb lub warzyw. Ciekawa jestem, czy w kuchni również korzystacie z papieru do pieczenia? Składniki: (na formę 23 cm x 33 cm x 7 cm) Ciasto

Kuchcik gotuje
Tarta czekoladowa bez pieczenia 200

Tarta w wykonaniu mojej córki..polecam bo jest pyszna..Córka robiła już 2 razy i będzie robić jeszcze nie raz..Przepis znaleziony w internecie. Składniki na

Moje domowe kucharzenie
Eton mess z pieczonymi śliwkami 198

Jesień ma swoje uroki! Ja bardzo lubię śliwki . Ciemno granatowe, w środku żółto zielone, soczyste i słodkie aż do bólu. Chociaż lubię pogryzać świeże śliweczki to

codojedzenia
Sałatka z soczewicy i kurczaka 173

gustu i sałatka z wielkim apetytem została zjedzona. Mam nadzieję, że takie połączenie Wam również się spodoba i posmakuje. Do takiej sałatki można również wykorzystać mięso bez skóry z pieczonego lub wędzonego kurczaka. Składniki: (porcja dla 2 - 3 osób) 250 - 300 g kurczaka bez skóry z rosołu, wędzonego lub pieczonego 1 puszka soczewicy 2 pomidory 2 - 3 łyżki

Kuchcik gotuje
Biodrówka po prowansalsku z sosem z tymianku i pieprzu oraz ratatouille po nicejsku i pieczone młode ziemniaczki 137

naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Między warzywami układamy tymianek. Całość solimy i doprawiamy pieprzem. Na każdym ziemniaczku układamy po kawałku masła. Pieczemy w temperaturze 220 stopni. Najpierw pod folią aluminiową, a na chwilę przed wyjęciem bez. Czas pieczenia jest zależny od wielkości ziemniaków. Trzeba wziąć pod uwagę fakt, że młode pieką się znacznie dłużej. Voila! Smacznego i do napisania

Życie zamknięte w smaku
Malinowa chmurka – upiekłam to ciasto na dzień Babci 266

margaryny 3 żółtka 155 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 45 g cukru pudru Wszystko wyrobić mikserem w misce, a potem wystarczy tylko rękami ciasto dobrze się wyrabia i na godzinę do lodówki. Potem rozwałkować dać do blaszki o wymiarach 24 na 24 i piec ok 30 min. masa malinowa 400 g malin mrożonych – które trzeba(...)suchej patelni   Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier potem mąkę i wylewamy na blaszkę o wymiarach 24 na 24 a na to posypujemy przyrumienione migdały i pieczemy. Można bezę upiec dzień wcześniej, beza jak jest upieczona zostawiamy ją w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Ciasto dobrze kroi się na drugi dzień. składanie ciasto masa malinowa masa śmietankowa beza z migdałami

Moje Wyroby
Bataty pieczone 200

pieczenia. Frytki powinny być ułożone jedna obok drugiej tak, aby nie zachodziły jedna na drugą, pomiędzy położyć ząbki czosnku bez obierania. Piec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku 20 - 25 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić widelcem stan upieczenia, nie dopuścić by się zbyt mocno zapiekły (pod koniec szybko się przypalają). W czasie pieczenia po kuchni

Kuchcik gotuje
Szybkie drozdzowe rogaliki 195

kawy lub pachnące, leniwe weekendowe śniadanie. Drożdżówki doskonale smakują także bez nadzienia, posmarowane jedynie masłem w duecie z mlekiem lub zbożową kawą :) SKŁADNIKI: 5 dag drożdży 5 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 250 g margaryny szczypta soli 4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka marmolada,krem czekoladowy do nadziania mleko lub jajko do posmarowania Ciasta(...)ciasta z lodówki, włączamy piekarnik na 200 stopni góra dół. Zauważyliśmy, że drożdżowe ciasta najlepiej pieką się bez termoobiegu, przynajmniej w naszym piekarniku. Można także włączyć termoobieg, ale należy wtedy ustawić temperaturę na 190 stopni. Przygotowujemy także blachę, którą wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy wedle uznania, na 3 części - wtedy rogaliki są wielkości drożdżówek z piekarni

Kuchnia od dwojga
DYNIOWY PUSZEK 276

Jesień. Sezon dyniowy w pełni, więc nie można obyć się bez ciasta z dynią. Tym razem jest to ciasto na zimno a'la sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru(...)małym ogniu do miękkości. Następnie blendujemy na gładkie puree. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka mielimy na miałko i łączymy z rozpuszczonym masłem. Powstałym "piaskiem" wylepiany dno tortownicy, wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Gotowy spód wkładamy do lodówki. Dyniowe puree dzielimy na dwie części w stosunku 1:2. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby napęczniała. Następnie rozpuszczamy

Kuchnia MagdaLeny