bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:441/3453)

Mini pączki serowe. Prawie FIT! 117

Mini pączki serowe ❣️ Delikatne, lekkie i bez wyrzutów sumienia... Bo co to jest taka mała kuleczka 😁 Robię je lekko słodkie by na końcu oprószyć je cukrem pudrem, jednak możecie dodać do masy więcej słodzidła jeżeli nie chcecie tego robić. Składniki : 500 g sera białego (zmielonego, można użyć chudego, półtłustego lub tłustego) ok. 450 g mąki (można użyć również(...)orkiszowej) 3 żółtka 3 łyżki jogurtu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka spirytusu/rumu lub octu 4 łyżki erytrolu/cukru + 1 litr oleju do smażenia 1 ziemniak (wyszorowany i pokrojony na frytki) Przygotowanie : Żółtka ucieramy z ksylitolem/erytrolem, octem/spirytusem oraz sokiem z cytryny. Do miski przekładamy zmielony ser biały i jogurt. Mąkę przesiewamy

Czarnawisienka
Schab pieczony w rękawie 210

dość często w trakcie roku jako wędlina na kanapki. Najczęściej wtedy piekę jego mniejsze porcje po 0,5 kg mięsa, gdyż wolimy urozmaicone kanapki. Mięso dzięki pieczeniu w rękawie wychodzi soczyste, bez problemu pokroicie je w plasterki. Bardzo ważne jest także jego obsmażenie przed pieczeniem, pozwoli to zamknąć w mięsie jego wszystkie "soki", dzięki czemu nie będzie

Fabryka pomysłów
Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) 253

jeden z najlepszych serników w mojej blogowej “karierze”. Chociaż właściwie nie. To jest najlepszy sernik. Naprawdę. Częściej piekę serniki bez spodu, bo jest szybciej, nie trzeba wylepiać, podpiekać i zastanawiać się, czy na pewno będzie dobrze upieczony. Ale niedawno wpadłam na pomysł z biszkoptowym spodem na bazie mąki kokosowej i chyba lepiej wyjść nie mogło Nie trzeba(...)mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach

Fitkot
Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) 327

jeden z najlepszych serników w mojej blogowej „karierze”. Chociaż właściwie nie. To jest najlepszy sernik. Naprawdę. Częściej piekę serniki bez spodu, bo jest szybciej, nie trzeba wylepiać, podpiekać i zastanawiać się, czy na pewno będzie dobrze upieczony. Ale niedawno wpadłam na pomysł z biszkoptowym spodem na bazie mąki kokosowej i chyba lepiej wyjść nie mogło Nie trzeba(...)mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach

Fitkot
Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy 177

średnicy 18cm. Jeśli chcecie robić go w większej tortownicy, np. w standardowej o średnicy 21-22cm – podwójcie ilość składników. Sposób wykonania pozostaje bez zmian. Rozpinamy obręcz tortownicy, na dno wykładamy papier do pieczenia (lepiej) lub folię aluminiową albo grubą folię spożywczą. Zapinamy obręcz. Masło rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu lub w mikrofali. Ciasteczka wrzucamy do misy

Karo in the Kitchen
Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów 86

tego przepisu na krem z pieczonych pomidorów i uważam, że żadna zupa pomidorowa mu nie dorówna. Pieczenie pomidorów wydobywa ich naturalną słodycz i wzmacnia smak, a suszone pomidory, cebula i czosnek dodają aromatu. To najlepszy sposób na podkreślenie smaku zupy pomidorowej ze świeżych pieczonych pomidorów.  Zupa krem z pieczonych pomidorów świetnie smakuje bez żadnych dodatków, ale możesz(...)Stopniowo dodawaj bulion, aż uzyskasz taką konsystencję zupy pomidorowej, jaką lubisz. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj na średnim ogniu około 5-10 minut.  Zupę pomidorową z pieczonych pomidorów możesz podać bez żadnych dodatków albo z ziołowymi grzankami lub posypaną startym na tarce o drobnych oczkach serem typu parmezan. Do zupy pomidorowej z pieczonych pomidorów nie dodaję śmietany

Cztery Fajery
Ciasto z borówkami – szybki placek do kawy 238

cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia borówki amerykańskie – u mnie 4 mniejsze garście Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Blaszkę – u mnie 18×28 ( piekłam też np. w formie 23×23 lub małe tortownicy) smarujemy masłem i obsypujemy mąką (można też wyłożyć papierem do pieczenia). Do miski wbijamy jajka(...)olej i energicznie wszystko mieszamy. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia. Rada: Składniki można też miksować mikserem na małych obrotach. Masę wylewamy do wcześniej przygotowanej foremki. Wierzch posypujemy borówkami. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia zależny od piekarnika, stosujemy zasadę suchego

Słodkie okruszki
Blok czekoladowy 200

Jeśli nie macie pomysłu na deser to myślę, że z przyjemnością zjecie pyszny blok czekoladowy. Nie potrzebujecie na jego przygotowanie wiele czasu, jednak zanim będziecie mogli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik gotowany 116

Przepyszny sernik o niezwykle kremowej i aksamitnej konsystencji. Prosty do przygotowania i niewymagający użycia piekarnika. Czas przygotowania: 40 min Czas chłodzenia: najlepiej całą noc   Składniki

Słodki Blog
Chrupiące pierniczki z miodem – wersja wzbogacona marmoladą 138

należy ją wycisnąć na sam środek pierniczka przy użyciu rękawa cukierniczego. Uwaga! Używamy gęstej marmolady, tu nie nadaje się dżem. Pierniczki pieczemy około 12 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny w zależności od grubości pierniczków i piekarnika, dlatego zawsze należy obserwować pieczone ciasteczka. Po upieczeniu pierniczki studzimy(...)Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. W rozpuszczonej czekoladzie maczamy pierniczki (ja maczam tylko połowę) i odkładamy na papier do pieczenia, aby czekolada zastygła. Wierzch czekolady można dodatkowo ozdobić delikatnie lukrem. Pierniczki można przechowywać w puszce lub słoju. Bez marmolady śmiało mogą poleżeć do 2 tygodni. Smacznego *inspirowałam się przepisem z bloga Ania Gotuje

Słodkie okruszki
1436. Ciasto "arbuzowe" z migdałowym spodem 222

Córki kupiły arbuza..  i pytały co z niego będę robić..no jak to co? ..arbuzowy przysmak...no , ale jaki?..mhm..sama nie wiedziałam jaki

Moje domowe kucharzenie
Pulchne pierniczki 155

pierniczki, tym razem będą to pulchniutkie, mięciutkie poduszeczki :) Można je również nadziać ulubioną marmoladką , ja zrobiłam bez nadzienia . ale i tak jest się czym zachwycać :) Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 15 minut  Składniki: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka kakao 6 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 szkl. miodu(...)morelowej , dolewamy do niej 3 łyżki rumu i za pomocą szprycy do nadziewania pączków, wbijamy końcówkę w upieczone pierniczki ( ja niestety takiej szprycy jeszcze nie posiadam , więc upiekłam bez nadzienia) Pieczemy w temp. 180 C 15 minut

Różne smaki w kuchni
Pulchne pierniczki 297

pierniczki, tym razem będą to pulchniutkie, mięciutkie poduszeczki :) Można je również nadziać ulubioną marmoladką , ja zrobiłam bez nadzienia . ale i tak jest się czym zachwycać :) Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 15 minut  Składniki: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka kakao 6 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 szkl. miodu(...)morelowej , dolewamy do niej 3 łyżki rumu i za pomocą szprycy do nadziewania pączków, wbijamy końcówkę w upieczone pierniczki ( ja niestety takiej szprycy jeszcze nie posiadam , więc upiekłam bez nadzienia) Pieczemy w temp. 180 C 15 minut

Słodkości i nie tylko
Rolada bezowo-cytrynowa 188

piekarnika i odstawić do wystygnięcia na min. godzinę. 6. Po tym czasie przygotować arkusz papieru do pieczenia i posypać go cukrem pudrem.  7. Wyjąć bezę z formy razem z papierem do pieczenia, przełożyć na przygotowany arkusz papierem do góry. Delikatnie odkleić papier. 8. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. 9. Na bezie rozsmarować(...)zostawić 1 cm margines), następnie bitą śmietanę, uważając, aby masy się nie wymieszały.  10. Zwinąć roladę wzdłuż dłuższego boku (można to zrobić za pomocą papieru do pieczenia, na którym leży beza). Przechowywać w lodówce. Źródło/ Inspiracja: goodtoknow.co.uk

Domowa Cookierenka Agi