bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:442/3453)

CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE Z INKĄ, BANANAMI I PIANKĄ STRACIATELLA 122

każdy inny dzień! Kawowy smak absolutnie nie jest dominujący, dlatego też filiżanka kawki jako dodatek z całą pewnością będzie świetnym pomysłem! Ciasto jest łatwe, szybkie i pyszne. Pieczenia wymaga tylko czekoladowy biszkopt, reszta to już tylko chłodzenie w lodówce. Mam nadzieję, że zagości na Waszym świątecznym stole! Dajcie znać! SKŁADNIKI: CZEKOLADOWY BISZKOPT: * jajko – 5 szt * cukier(...)dodajemy cukier. Wlewamy po 1 żółtku nie przerywając ubijania. Wsypujemy mąkę przesianą z kakao, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną na spodzie papierem, pieczemy ok. 35-40 minut w 160C bez termoobiegu. Studzimy. KREM KAWOWY: Zimny ser mascarpone ucieramy z zimną śmietaną na jednolity krem. Dodajemy kawę INKA i cukier puder, mieszamy. PIANKA STRACIATELLA: Śmietanę ubijamy

Ostra na Słodko
Wafle przekładane 98

przekładane masą czekoladową i ulubionym dżemem, są bardzo szybkim do przygotowania deserem. Masę czekoladową przygotowuje się na badzie mleka w proszku, a całość nie wymaga pieczenia. Dodatkowym urozmaiceniem całości jest dżem, jednak bez przeszkód możemy go zastąpić owocami lub po prostu z niego zrezygnować. Sprawdź, jak przygotować wyśmienite wafle przekładane. Artykuł Wafle przekładane pochodzi z serwisu Blog kulinarny

PysiaGotuje.pl
Kokosowy sernik na zimno z malinową żelką 179

zemleć w blenderze/malakserze. Dodać roztopione masło, wymieszać. Powinna powstać masa ciasteczkowa o konsystencji mokrego piasku. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki temu bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ).  Masę ciasteczkową wysypać na spód tortownicy, wyrównać i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia, na około

Opowieści z piekarnika
ORZECHOWIEC NA MIODOWYM CIEŚCIE 1324

zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części. Ciasto wyłożyć do 3 foremek o wymiarach 38x22 cm. Na jedno ciasto wykładamy krokant orzechowy, pieczemy 20 min w 180 stopniach. Ciasta bez orzechów pieczemy 15 min, studzimy, po wystudzeniu nasączamy herbatą. Krem gotowany: W ½ szkl. rozrabiamy mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, dodajemy budyń i zagotowujemy. Do gorącego budyniu dodajemy cukry waniliowe

słodki bratek
Galette z porzeczkami i malinami – tarta rustykalna 122

Galette z porzeczkami i malinami, czyli rustykalna tarta z porzeczkami i malinami, którą piecze się bez użycia formy, na dużej blaszce do pieczenia. Spodu się nie podpieka. Cechą charakterystyczną są zawijane do środka boki. Galette robi się z różnych rodzajów mąk. Moja wersja jest na zwykłej mące pszennej. Składniki ciasta kruchego: 250 g mąki pszennej 1/4 płaskiej łyżeczki

Moja Delicja
Galette z porzeczkami i malinami – tarta rustykalna 165

Galette z porzeczkami i malinami, czyli rustykalna tarta z porzeczkami i malinami, którą piecze się bez użycia formy, na dużej blaszce do pieczenia. Spodu się nie podpieka. Cechą charakterystyczną są zawijane do środka boki. Galette robi się z różnych rodzajów mąk. Moja wersja jest na zwykłej mące pszennej. Składniki ciasta kruchego: 250 g mąki pszennej 1/4 płaskiej łyżeczki

Moja Delicja
Słodko-pikantna pieczeń z szynki 191

żeby nie pozostały kryształki soli i cukru), a następnie umieszczamy w marynacie szynkę i odstawiamy do lodówki - najlepiej, żeby to było minimum 12 godz, ale może być dłużej. Pieczenie: Następnego dnia cebule kroimy w piórka, a miód oraz wodę łączymy z przyprawami i dokładnie mieszamy. Dno naczynia żaroodpornego natłuszczamy i wykładamy je cebulą. Szynkę wyjmujemy z marynaty i lekko(...)czasie mięso powinno ładnie się zrumienić. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni C, podlewamy ok. 100 ml wody, przykrywamy i pieczemy już bez termoobiegu przez 3 godziny. W połowie pieczenia odwracamy. Dodatki: Pod koniec pieczenia myjemy i obieramy warzywa. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W tym czasie przygotowujemy marchewkę. Kroimy ją wzdłuż na cztery

Ratunku obiad
Bezy - przepis podstawowy (bezglutenowe) 124

takie oczywiste nie jest ze względu na niepewny skład kupnego cukru pudru. Otóż okazuje się, że producenci oszukują i do cukru pudru dosypują mąki pszennej, wtedy takie bezy przy pieczeniu brązowieją bardzo mocno i zamiast być chrupiące są ciągnące i z bezą nie mają nic wspólnego, a tym bardziej z gluten free. Dlatego polecam używać cukru kryształ albo cukru(...)papierem do pieczenia układamy kleksiki albo łyżką albo jakimś cukierniczym gadżetem (ja użyłam szprycy cukierniczej). Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni. 3. Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika i od razu obniżamy temperaturę do 130 stopni. Pieczemy tak przez godzinę, może być termoobieg i nie otwieramy piekarnika. Następnie zmniejszamy temperaturę do stu stopni i w ten sposób suszymy bezy kolejną godzinę

Kawa z mlekiem
Szarlotka z pomarańczą i bezą 154

zachować do bezy) 1 łyżka cukru waniliowego łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej skórka starta z połowy pomarańczy Jabłka: 1 kg jabłek (szarej renety) 5 dag cukru skórka starta z połowy pomarańczy miąższ z 1 pomarańczy Beza: 3 białka 15 dag cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy do miski, łączymy z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem(...)masłem. Obklejamy ciastem dno formy i boki do wysokości około 1 cm. Spód nakuwamy widelcem i przykrywamy jabłkami. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. W połowie pieczenia spodu przygotowujemy bezę. Białka wlewamy do sporej miski i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując wsypujemy powoli cukier. Miksujemy do momentu aż grudki cukru będą ledwo wyczuwalne

Qchnia po prostu
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie. 209

czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni, wyjąć chleb z formy (zdjąć papier do pieczenia jeśli go używaliśmy) i piec jeszcze około 45-55 minut.  Po upieczeniu przełożyć na kratkę i pozostawić

Codziennik Kuchenny
Zapiekane skórki ziemniaczane 108

pieprzu 4 łyżki kwaśnej śmietany Sos: 150 gr jogurtu naturalnego (bez laktozy) pęczek koperku szczypta soli 2 łyżki kwaśnej śmietany (bez laktozy) Zapiekane skórki ziemniaczane Jak przygotować pieczone ziemniaki. Ziemianki umyć, osuszyć i dokładnie nakłuć widelcem. Piec w 180 stopniach Celsjusza do momentu, aż będą upieczone. Zajmie to na pewno dłużej niż 1,5 godziny. Wszystko zależy(...)Przygotowanie sosu: Koperek drobno pokroić, wymieszać z jogurtem, śmietaną i odrobiną soli. Upieczone ziemniaki podawać z koperkowym sosem. Zapiekane skórki ziemniaczane O czym warto pamiętać przygotowując pieczone skórki ziemniaczane. Warto wybierać do pieczenia takie ziemniaki, które do pieczenia najlepiej się nadają. Tutaj sprawdzą się np. odmiany Irys, Irga czy Sante. Lubisz dania z ziemniaków? Koniecznie wypróbuj nasz przepis

mecooks
Waniliowe bezy z czekoladowo-kawową polewą (bez cukru!) 177

istnieje legalne, bezowe niebo pełne lekkich, puszystych, dietetycznych chmurek bez cukru?  Kto lubi i próbował swoich sił w pieczeniu domowych bez ten wie, jak później ciężko oderwać się od tych małych, białych ciasteczek przypominających niebiańskie chmurki. Nie żebym się chwaliła, ale  kiedyś  bardzo często robiłam takie beziki, a potem pochłaniałam je w dużych ilościach(...)opadła. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze tworzymy średniej wielkości okręgi, nie zapominając o odstępach. Z tych proporcji wyszło mi łącznie 5 bezików. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, a po dwóch minutach zmniejszamy temperaturę do 140 stopni C i suszymy przez 40-50 minut. No chyba, że jesteś tak niecierpliwi jak ja i wyjmiecie bezy wcześniej, wtedy będą bardziej miękkie

Kuchnia Ellie
Pyszne ciasto z prażonym słonecznikiem+FILM 2244

białka (z masy) -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -3 płaskie łyżki kakao KREM  -1250 ml mleka (5 szklanek) -3 budynie śmietankowe lub waniliowe po 40g bez cukru -2 żółtka (białka do biszkoptu) -1 cukier waniliowy 8g -1 niepełna szklanka cukru -3 pełne łyżki(...)dodajemy 6 żółtek-miksujemy, i suche składniki czyli mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko miksujemy na najniższych obrotach do połączenia. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę,  wyrównujemy i wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika-grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy około 20-25 minut (do suchego patyczka) Upieczony biszkopt studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Prosty chleb na proszku do pieczenia 186

Prosty chleb na proszku do pieczenia to przepis dla osób, które nigdy wcześniej nie piekły domowego chleba, ponieważ wydawało im się, że to mega trudne i zajmie im to potworną ilość czasu. Wiadomo, że łatwiej iść do sklepu i kupić tam pyszny chlebek(...)muszę teraz obalić tę tezę. Może kiedyś faktycznie było łatwiej, ale teraz? Zdecydowanie szybciej przygotować chleb w domu. Na przykład ten – prosty chleb na proszku do pieczenia. Nie bez powodu w jego nazwie występuje słowo ,,prosty”. W końcu czy jest coś trudnego w wymieszaniu mąki, soli, cukru i proszku do pieczenia, a potem dodaniu wody

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania