peklowana wieprzowa łpatka, wędlina pieczona w niskiej temperaturze

peklowana wieprzowa łpatka, wędlina pieczona w niskiej temperaturze

peklowana wieprzowa łpatka, wędlina pieczona w niskiej temperaturze

   wędlina długo pieczona z łopatki W dzisiejszym przepisie chciałbym pokazać że wyrób z  niedocenianej łopatki, może śmiało konkurować z innymi ( często uważanymi za szlachetniejsze) , mięsami takimi jak szynka, karkówka czy schab. składniki  1,5 kg ładnego kawałka wieprzowej łopatki sucha mieszanka peklująca  ( ilość podana na półtorej kilo mięsa) sól kamienna  30 g saletra 3 g cukier brązowy 7 g liść laurowy 2 szt ziele angielskie 4 szt gorczyca bia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.