bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:453/3453)

Gofry 180

Mamy lato, a więc sezon na gofry. W końcu nie ma wyjazdu wakacyjnego nad morze czy w góry bez porządnego gofra. Jednak nie trzeba pokonywać setek kilometrów by zjeść te najpyszniejsze gofry z budki przy plaży, bo w domu też można takie zrobić. Dzisiaj przepis na mięciutkie i pulchne w środku, a zarazem chrupiące na zewnątrz: GOFRY! Na ciepły(...)dzień, z dodatkiem bitej śmietany oraz owoców będą idealne! Składniki 1,5 szklanki mąki pszennej szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki masła 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru dodatki: bita śmietana, owoce, dżemy i konfitury, sos czekoladowy itp. Czas przygotowania: 10 minut na zrobienie ciasta + kilka minut pieczenia Liczba porcji: 10 gofrów var widgetParams

Analiza Smaku
Pieczona szynka faszerowana 804

pieczenia i związujemy końce *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C na 1,5 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę lub rozcinamy folię, polewamy mięso powstałym sosem i pieczemy dalej bez przykrycia aby mięso się przyrumieniło *** *** Mięso podajemy pokrojone w poprzeczne plastry i polane sosem, który powstał w naczyniu podczas pieczenia

Blog z Apetytem
Ciastka francuskie z twarogiem 164

plastrów. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można w pionie, można je położyć jak krążki. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st C. grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Piekę 20 minut. Wystudzone posypuję cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 175

mąkę przesianą przez sitko i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, bez grudek. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 196

mąkę przesianą przez sitko i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, bez grudek. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika

Kuchnia MagdaLeny
Wegański sernik malinowy bez pieczenia 388

Dieta bezmleczna nie oznacza, że musimy zrezygnować z ciast i słodyczy! Możemy zrobić nawet roślinną wersję sernika na zimno. Mój mąż stwierdził, że to najlepszy sernik

Dieta bez mleka
biszkoptowe z liczi i kremem śmietanowym... 214

dużych obrotach do "gęstej białości" przesianą mąkę powoli dosypywać w trakcie mieszania na mniejszych obrotach, miksować do połączenia składników tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boki bez smarowania, ciasto dac do blaszki, wygładzić wierzch i w nagrzanym piekarniku elektrycznym na 180 C, grzanie góra/dół, piec 35 minut, do suchego patyczka, biszkopt wystudzić nie wyrósł

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA 271

mascarpone - 1 łyżka pudru (dałam trzcinowy) - kilka kostek czekolady (do starcia na wierzch) Dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy dokładnie ciastkami, na ciastkach rozsmarowujemy masę krówkową w temp.pokojowej lub lekko podgrzanej - gdy jest twarda (moja była idealna bez podgrzewania). Na masie kajmakowej układamy warstwę krakersów (lub herbatników, gdy preferujemy b.słodkie ciasta). W rondlu podgrzewamy 2 szklanki

Smaczne Zdrowe
Pieczeń rzymska wg Aleex 210

chorobie, to od razu los okazał się na tyle niepomyślny, że znów umilkłam na tydzień. Mam jednak nadzieję, że już wychodzę na prostą. Od razu też zapraszam na pyszną pieczeń rzymską, której w ogóle nie planowałam zrobić. Przygotowałam za to pyszne mięso mielone na kotlety. Kiedy chłopcy wstali rano, pokręcili się po kuchni i zapytali, co będzie na obiad(...)plastrami boczku i upiekłam. W takiej wersji mięso zostało zjedzone błyskawicznie. Smakowało. I to jak! Wprawdzie w tradycyjnej pieczeni w środek mięsa mielonego włożone jest jajko na twardo, które podczas krojenia, daje efekt „oczka”, ale ja zrobiłam wersję bez dodatków. Pieczeń możecie także wzbogacić podsmażonymi, pokrojonymi na kawałki grzybkami lub kawałeczkami papryki. Wszystko zależy od Waszej inwencji. Polecam

W mojej kuchni
śliwkowiec z kokosową nutą... 206

tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto rozsmarować na dnie blaszki i posypać je wiórkami kokosowymi dodać śliwki bez pestek piec w 200C około 40 minut-do suchego patyczka wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem ciasto jest lekkie, puszyste z nutą kokosu ze śliwkami........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone frytki w piekarniku 289

tackę lub naczynie do zapiekania bez teflonu, posmaruj dobrze dno olejem, bo w przeciwnym wypadku frytki przykleją się do naczynia). Rozłóż na niej frytki w jednej warstwie. Polej olejem, dobrze wymieszaj, następnie posyp papryką, oregano i solą. Znowu wymieszaj. Krok 3 Wystaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20-25 minut. Około 15 minuty pieczenia przemieszaj frytki. Wyjmij z pieca

Niedzielny kucharz
Ciasto ze śliwkami i bezą 118

bezą to bardzo proste i szybkie ciasto do kawy na niedzielę. Kruche ciasto, a pomiędzy nim beza z owocami. Oczywiście najlepiej smakuje od razu po upieczeniu. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18 % 1 kostka margaryny (250 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta(...)koniec ubijania dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i miksować do czasu utworzenia gęstej białej masy. Wymieszać delikatnie owoce w bezie. Całość wyłożyć na ciasto, tak aby owoce były równomiernie rozłożone. Na bezę z owocami zetrzeć pozostałe ciasto z zamrażalnika. Piec w 180 stopniach przez 50 minut (35 minut na obiegu góra-dół i kolejne 15 minut tylko na dół). Upieczone ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto ze śliwkami i bezą 170

porcji: 20 kawałków Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18 % 1 kostka margaryny (250 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Beza: 4 białka ½ szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 400 g śliwek 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. 1/3 ciasta zawinąć(...)utworzenia gęstej białej masy. Wymieszać delikatnie owoce w bezie. Całość wyłożyć na ciasto, tak aby owoce były równomiernie rozłożone. Na bezę z owocami zetrzeć pozostałe ciasto z zamrażalnika. Piec w 180 stopniach przez 50 minut (35 minut na obiegu góra-dół i kolejne 15 minut tylko na dół). Upieczone

KuchniaWeDwoje.pl
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie - wrześniowa piekarnia 161

Udało mi się tym razem dołączyć do wrześniowej piekarni Amber . Bardzo się cieszę. Piekliśmy czysto żytni chleb na zakwasie. Bardzo smaczny, długo świeży. Najbardziej smakował mi trzeciego dnia po upieczeniu. Nie wytrzymałam oczywiście i ukroiłam drugiego dnia - był smaczny, ale trochę jeszcze zbyt wilgotny.  Ola z bloga Cztery fajery , która wybrała dla nas chleb, tak o nim pisze(...)czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni, wyjąć chleb z formy (zdjąć papier do pieczenia jeśli go używaliśmy) i piec jeszcze około 45-55 minut. Po upieczeniu przełożyć na kratkę i pozostawić

Stare Gary