bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:460/3453)

DYNIOWY PUSZEK 238

Jesień. Sezon dyniowy w pełni, więc nie można obyć się bez ciasta z dynią. Tym razem jest to ciasto na zimno a'la sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru(...)małym ogniu do miękkości. Następnie blendujemy na gładkie puree. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka mielimy na miałko i łączymy z rozpuszczonym masłem. Powstałym "piaskiem" wylepiany dno tortownicy, wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Gotowy spód wkładamy do lodówki. Dyniowe puree dzielimy na dwie części w stosunku 1:2. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby napęczniała. Następnie rozpuszczamy

Kuchnia MagdaLeny
TRUSKAWKOWY SERNIK JAGLANY 107

biszkopcie. Alternatywa dla osób nietolerujących laktozy. Biszkopt: 4 jaja 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500g truskawek ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy ½ szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka sojowego 250g twarogu bez laktozowego 2 łyżki żelatyny ¼ szklanki wody Ponadto: 250ml śmietanki 30% 1 cukier waniliowy 1 płaska łyżka cukru pudru(...)temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy partiami cukier i ubijamy dosyć długo (ok. 5minut). Dodajemy kolejno żółtka. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Ustawiamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy po łyżce mąki. Formę (26cm) wykładamy papierem do pieczenia, na który wykładamy masę, wyrównujemy. Pieczemy 25min w 170 o C. Po wystygnięciu

Słodki Zakątek
Śliwkowe love 76

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki ciasta: 2 szklanki mąki tortowej extra Basia 1 szklanka mąki krupczatki 250 g masła 5 żółtek ( białka do bezy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki nadzienia: 1 kg śliwek węgierek 3 kisiele o smaku wiśniowym lub żurawinowym Większa szczypta mielonego kardamonu(...)Cukier do smaku, w zależności jak słodkie są owoce Składniki na bezę: 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki płatków migdałowych do ozdoby bezy Przygotowanie: Składniki na ciasto razem dokładnie zagnieść, wylepić nim dno oraz nieco podnieść boki ciasta w formie w której będzie pieczone. Wymiary mojej blachy z otwieranym rantem 25x38. Przygotowaną formę z ciastem

W garach u Gosi
Śliwkowe love 122

minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki ciasta: 2 szklanki mąki tortowej extra Basia 1 szklanka mąki krupczatki 250 g masła 5 żółtek ( białka do bezy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki nadzienia: 1 kg śliwek węgierek 3 kisiele o smaku wiśniowym lub żurawinowym Większa szczypta mielonego kardamonu Cukier(...)niej rozprowadzić pianę z białek na koniec posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 170stopni na 50-55 minut. W razie   potrzeby w połowie pieczenia przykryć ciasto aby beza za bardzo się nie zrumieniła. Ciasto najlepiej kroić gdy całkowicie ostygnie  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

W garach u Gosi
Seromakowiec 122

miękkiego 2 żółtka 2 szklanki gotowej masy makowej z bakaliami 1 szklanka migdałów bez skórek, zmielonych na proszek 50 g ciemnej gorzkiej lub mlecznej czekolady, roztopionej 2 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Masa serowa : 500 g śmietankowego sera twarogowego zmielonego na serniki 2 łyżeczki ekstraktu(...)łtka Wykonanie : Formę o wymiarach 20 x 20 cm lub o średnicy 21 - 23 cm ze zdejmowaną obręczą wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Formę bez zdejmowanej obręczy wyłożyć papierem, tak aby wystawał ponad obręcz blaszki. Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Czekoladowa masa makowa: Masło utrzeć mikserem z żółtkami. Masę makową wymieszać ze zmielonymi

cucinare
Seromakowiec 113

miękkiego 2 żółtka 2 szklanki gotowej masy makowej z bakaliami 1 szklanka migdałów bez skórek, zmielonych na proszek 50 g ciemnej gorzkiej lub mlecznej czekolady, roztopionej 2 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Masa serowa : 500 g śmietankowego sera twarogowego zmielonego na serniki 2 łyżeczki ekstraktu(...)łtka Wykonanie : Formę o wymiarach 20 x 20 cm lub o średnicy 21 - 23 cm ze zdejmowaną obręczą wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Formę bez zdejmowanej obręczy wyłożyć papierem, tak aby wystawał ponad obręcz blaszki. Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Czekoladowa masa makowa: Masło utrzeć mikserem z żółtkami. Masę makową wymieszać ze zmielonymi

cucinare
Jaglaczki kokosowe 158

Batoniki z gotowanej kaszy jaglanej, z wiórkami kokosowymi, bakaliami i polewą czekoladowo-kokosową .  Bardzo proste w wykonaniu, aromatyczne i pełne odżywczych składników.  Zdrowy słodycz bez żadnych polepszaczy i nadmiaru cukru i doskonała przekąska do pracy. Składniki: 1 szkl suchej kaszy jaglanej 2 czubate łyżki wiórków kokosowych 2-3 czubate łyżki miodu dwie garście rodzynek 2 garście orzechów(...)wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, grzanie góra dół, bez termoobiegu. Piec 30 minut. Po tym czasie włączyć termoobieg i piec jeszcze 15 minut do czasu zrumieniania się wierzchu. Po upieczeniu jaglaki wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przewrócić do góry dnem, na papier do pieczenia. Pokroić w batoniki, lekko rozsunąć, tak, aby pomiędzy poszczególnymi kawałkami pozostało

Ze smakiem bez glutenu
Szarlotka z bezą i kruszonką 383

czego się obawiać – szarlotka z bezą i kruszonk ą jest łatwa do zrobienia i każdemu powinna się udać. Szarlotka z bezą i kruszonką to ciasto, które pasuje na różne okazje i zasmakuje każdemu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 22×22 cm. Składniki na Szarlotkę z bezą i kruszonką: 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej(...)masła Beza: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu bez cukru o smaku śmietankowym lub waniliowym (40 g) Masa jabłkowa: około 1,2 kg jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka kaszy manny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Szarlotki z bezą i kruszonką: Przygotowanie ciasta kruchego. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodać schłodzone

Danka Pichci
Krówkowe ciasto bez pieczenia z ananasem i orzeszkami 166

względu na delikatność serka mascarpone.  Spróbujcie :) Składniki: 500g serka mascarpone 200g masy krówkowej 2 łyżeczki orzeszków ziemnych (bez soli) puszka ananasa herbatniki (duże opakowanie) karmelowa posypka ( u mnie delecta) Przygotowanie: Okrągłą formę wykładamy papierem do pieczenia i przykrywamy warstwą maślanych herbatników. Ananasa kroimy  w ósmeki. Serek mascarpone wykładamy do miski i na najwolniejszych obrotach

ChilliJemy
Szarlotka z Bezą i Kruszonką 73

bezą i kruszonką z dodatkiem dużej ilości jabłek. Szarlotka z bezą i kruszonką to ulubiony wypiek moich dzieciaków. Jest tak smaczna, że zazwyczaj, kiedy ją upiekę, cała znika w ten sam dzień. Dzieciaki jedzą jeszcze ciepłą prosto z blachy. Ja również uwielbiam taką szarlotkę, szczególnie jako dodatek do ulubionej kawy. Szarlotka z bezą i kruszonką to ciasto, które piekę(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na blachę 35x24cm Składniki: KRUCHE CIASTO 5 żółtek 4 łyżki cukru 400 g mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła BEZA 5 białek szklanka cukru 1 łyżka soku z cytryny budyń waniliowy bez cukru (40 g proszku) DODATKOWO 1,2 – 1,4 kg wydrylowanych jabłek

Przepiski.pl
Tort Bezowy z Figami 144

Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 10-11 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Beza: 2. Dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i na każdym papierze narysować okrąg o średnicy 19cm lub 20cm. 3. Do czystej, suchej miski przełożyć białka(...)rozpuścił). 4. Połowę piany z białek wyłożyć na okrąg narysowany na papierze, wyrównać. Boki bezy można podnieść szpatułką lub nożem (bezę można również wyłożyć przez rękaw cukierniczy z dużą tylką, ja tak zrobiłam) . Na środku bezy łyżką zrobiłam małe wgłębienie. Na drugi papier do pieczenia z okręgiem wyłożyć pozostałą pianę z białek, wyrównać. 5. Obie blaszki wstawić do nagrzanego

Mała Cukierenka
Serniczek skyrowy 128

Składniki: 600 g skyru naturalnego 75 g biszkoptów bez cukru 10 g chia 2 łyżki żelatyny 2 łyżki kawy rozpuszczalne, u mnie o smaku amaretto

czarrna od kuchni
Skrzydła z indyka w glazurze brzoskwiniowej 40

całą noc. Po tym czasie, na dno naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę oleju i wykładamy skrzydła z marynatą. Pieczemy pod przykryciem przez godzinę w 180 stopniach, z termoobiegiem. Od czasu do czasu można dolać trochę wody. Po godzinie pieczemy już bez przykrycia, do zrumienienia. Wszystko tak naprawdę zależy od wielkości skrzydeł, niektóre pewnie będą się piekły krócej, inne dłużej. Próbujcie

Kardamonovy
Pieczony bigos z wieprzowiną i powidłami 71

królewicz My nie przepada. Ale… grudzień to jednak dobry miesiąc na tę potrawę, dwa – długo już chodził mi po głowie bigos pieczony w piekarniku. Pomyślałam, że dość już szczypania się z królewiczem. Będzie pieczony bigos z wieprzowiną i powidłami. Kurna… jest przepyszny. Składniki: 1 kg białej kapusty 0,5 kg kiszonej kapusty 0,5 kg łopatki wieprzowej(...)garnka z kapustą, razem z resztą składników. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy dosłownie 15 minut. Bigos przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i pieczemy około 1,5 godziny w 170 stopniach. Po tym czasie, pieczemy już bez przykrycia około 20 minut. Jeżeli wolicie mniej słodki bigos, dodajcie do niego w połowie pieczenia (po spróbowaniu oczywiście :)) sok z kiszonej

Kardamonovy
Serniczek skyrowy 258

Składniki: 600 g skyru naturalnego 75 g biszkoptów bez cukru 10 g chia 2 łyżki żelatyny 2 łyżki kawy rozpuszczalne, u mnie o smaku amaretto

czarrna od kuchni
Kokosowo- brzoskwiniowa panna cotta 163

Lubię desery wszelkie o czym już wiecie, ale przyznaję bez bicia, że panna cotty nigdy nie robiłam, a i chyba nie jadłam. Nie mam też

Kuchnia w czekoladzie
pstrąg z piekarnika... 145

lodówki na 2 godziny kawałki masełka rozłożyć na pstrągu i w środku, przykryć, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 25-30 minut, grzanie góra/dół, bez przykrycia piec w termoobiegu na 160 C około 10-15 minut - smaczna, delikatna i sycąca ryba do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
soczysta pieczona rolada ze schabu nadziana śliwkami 170

każdej strony, na złoto brązowy kolor.  Obsmażanie zabezpieczy mięso, przed wypłynięciem z niego soków w czasie pieczenia. Teraz schab układamy, do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy schab i pieczemy przez kolejne

Miód i pieprz
soczysta pieczona szynka 173

strony, na złoto brązowy kolor.  Zabezpieczy to całość, przed wypłynięciem soków z mięsa  w czasie pieczenia. Następnie szynkę wkładamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy mięso i pieczemy przez kolejne

Miód i pieprz
Domowy pasztet pieczony drobiowo-cielęcy 266

pasztet zachowa się w trakcie pieczenia, stąd rozdzieliłam go na dwie formy. Nie dostałam w sklepie podłużnych foremek, które byłyby lepsze. Pasztet posyp niewielką ilością bułki tartej i polej 3-4 łyżkami rosołu. Wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika i piecz ok 60 minut. Jeśli pieczesz w jednej dużej formie, być może będzie trzeba piec dłużej o 15-20 minut(...)rozsmarować, schłodzony już gorzej. Mogłam upiec go w jednej formie, byłby większy, ale i tak jestem bardzo zadowolona z efektu. Chyba też pierwszy raz w życiu jadłam swojski pieczony pasztet. Bez porównania z tymi kupnymi. I już planuję kolejny z boczkiem wędzonym oraz inny z pieczonym mięsem i większą ilością czosnku niedźwiedziego. Zapraszam! Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets

Anioszek w kuchni
EKSTRAKT WANILIOWY 110

No wiem...Można iść i kupić. Gotowy, bez przygotować, bez zbędnych ceregieli..po prostu wziąć z półki i przynieść do domu...Ale, odkąd wypróbowałam

Z Majeczką w kuchni
aromatyczna szynka pieczona na jabłkach 159

szynka pieczona z jabłkiem Jesienna aura sprawia, że mamy apetyt na "konkretne" dania. Niewątpliwie należy do nich pieczeń z wieprzowej szynki, której wyborny smak, został tym razem dodatkowo podkreślony, aromatem pieczonych jabłek.  składniki 1,5 kg foremnej wieprzowej szynki 3-4 niewielkie kwaśne jabłka 1,5 łyżki soli kamiennej grubej  1 łyżeczka cukru brązowego 2 liście laurowe(...)całość do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20-25 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, dokładamy do pieczeni pozostałe jabłka pokrojone w ćwiartki, przykrywamy brytfankę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na trzydzieści minut. Jest to bardzo ważny etap, niestety często pomijany

Miód i pieprz
pikantna pieczona szynka 201

brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy szynkę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na 30-40 minut. Jest to bardzo ważny etap, niestety często pomijany podczas pieczenia. Umożliwia

Miód i pieprz
soczysty pieczony schab 127

strony, na złoto brązowy kolor.  Zabezpieczy to całość, przed wypłynięciem soków z mięsa  w czasie pieczenia. Następnie schab układamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy schab i pieczemy przez kolejne

Miód i pieprz
pieczona karkówka z sosem pieczarkowym 210

brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy karkówkę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na 30 minut. Jest to etap równie ważny jak samo pieczenie.  Umożliwia on pieczeni

Miód i pieprz
schab pieczony z wędzonymi śliwkami 129

każdej strony, na złoto brązowy kolor.  Obsmażanie zabezpieczy mięso, przed wypłynięciem z niego soków w czasie pieczenia. Teraz schab układamy, do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy schab i pieczemy przez kolejne

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania