bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:456/3453)

Malinowo - bananowy deser bez pieczenia 122

Ekspresowy ale niezwykle smaczny deser owocowy. Do kawki, hertabki czy bez większej okazji.  Sam krem malinowy jest przepyszny, delikatny jak pianka idealny właśnie do

Życie zaczyna się w kuchni
Zdrowy mus czekoladowy z sosem truskawkowo-limonkowym | FIT deser, bez glutenu, bez laktozy | 160

Spóźniony przepis na walentynkowy deser.. Zróbcie drugiej połówce nawet bez specjalnej okazji. Kochać się trzeba cały rok :) Intensywny mus czekoladowy, truskawki i orzeźwiająca limonka

Czarnawisienka
3-bit 227

Składniki: 2 paczki herbatników kakaowych 1 paczka krakersów budyń waniliowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 1/2 margaryny

Świat Ciasta
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 167

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego) 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła Galaretka 3 galaretki truskawkowe 1 l wody 450 g mrożonych truskawek Krem 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 wafelki Lusette cappuccino Beza 5 białek(...)białka. Pieczemy/suszymy w 140 stopniach ok godziny. Trzeba kontrolować, żeby beza się nie przypalała (można przykryć folią aluminiową). Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną blaszkę ok 24 x 33 cm ( u mnie mała prostokątna). Ciasto wstawić jeszcze na 30 min do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ponakłuwać widelcem. Piec w 190 stopniach do zezłocenia (15-20 min). Na ostudzone ciasto

Mieszam w Garnku
Szybkie ciasto z jabłkami mieszane łyżką 177

wymiarach  20×30 cm. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka wbitego w ciasto (około 40-45 minut, ale czas pieczenia może być różny). Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z foremki i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Keto chleb drożdżowy (Paleo, LowCarb) 346

słodkie wypieki z białym makiem, które dzisiaj przedstawiam Wam w wersji niskowęglowodanowej. Oto one – keto rogale świętomarcińskie! 🙂 Sprawdź ten przepis Okazuje się, że sprawują się całkiem nieźle także bez towarzystwa glutenu i tony węglowodanów. Również w tym przypadku stanęły na wysokości zadania i elegancko napowietrzyły chleb na bazie jaj , mąki kokosowej i lnu . Keto chleb drożdżowy wyszedł bardzo(...)pieczywa jest dla mnie opracowanie przepisu na keto chleb bez jajek lub taki, który znacznie ogranicza ich ilość. Nie, żebym miała coś przeciw jajkom , ale standardowy chleb piecze się bez ich użycia, więc chodzi bardziej o zbliżenie się do oryginału. Poza tym, część z Was stosuje dietę ketogeniczną w wersji wegańskiej lub protokół autoimmunologiczny, gdzie jajka

Modern Cave Girl
Ciasteczka owsiane z ziarnami, gorzką czekoladą, suszoną żurawiną w wersji light (bez mąki, cukru, proszku do pieczenia, jajek) 182

dzieci :) Ciasteczka owsiane, których nie trzeba przedstawiać, które goszczą w Naszych domach od lat. Przedstawiam mój przepis na pyszne maleństwa w szybkiej wersji light, bez zawartości: - jajek, mąki, cukru, proszku do pieczenia Składniki: (na ok 15 ciasteczek o średnicy ok. 6cm) - ok. 2 i pół szklanki płatków owsianych - 2 banany - 3 łyżki miodu - 2 paski gorzkiej czekolady

upichcona
Ciasto na przeprosiny 83

przepis na pyszne ciasto na przeprosiny . Ciasto jest proste w wykonaniu, smaczne i nie wymaga pieczenia. Po pierwszym kęsie tego ciasta z pewnością każde przeprosiny zostaną przyjęte. PRZEPIS NA CIASTO NA PRZEPROSINY Składniki 2 budynie czekoladowe bez cukru 800 ml mleka 1 puszka masy krówkowej 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 100 ml wrzątku 1 szklanka posiekanych orzechów(...)energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. 3. Żelatynę wlewamy do ciepłego budyniu, całość mieszamy. Masę odstawiamy, by przestygła i nieco zgęstniała. 4. Blaszkę 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę herbatników, jeden obok drugiego. 5. Na herbatnikach rozprowadzamy czekoladową masę. Następnie przykrywamy drugą warstwą herbatników. 6. Masę krówkową lekko podgrzewamy, by się lepiej rozprowadzała i smarujemy

Alle Dobre!
Mielonka z piekarnika na kanapki / Baked Sandwich Meat 116

Dziś zapraszam na domową wędlinę pieczoną . Mielonka z piekarnika na kanapki to świetny pomysł, jeśli macie ochotę zjeść w bułce coś zdrowszego niż tradycyjna sklepowa szynka. Tak naprawdę mielonka z piekarnika nie smakuje jak popularna mielonka w puszce, raczej jak pieczony kotlet lub pieczeń, ale bez jajek i dodatku bułki. Jeśli lubicie mięsną galaretkę jak przy puszkowanej mielonce(...)wylewajcie soków spod pieczeni - zastygnie i stworzy galaretkę. W zależności od użytego rodzaju mięsa taka pieczeń kanapkowa (albo jak wolą niektórzy kiełbasa z foremki ) może być chuda lub tłustsza. Możecie doprawić ją tak, jak najbardziej lubicie. Jeśli dodacie do niej jajka i bułkę, otrzymacie klasyczną pieczeń z mięsa mielonego. Mielonka z piekarnika dobrze smakuje na ciepło

Lekcje w kuchni
Szybki puszysty chleb śniadaniowy 199

Powyżej chlebki z ziołami prowansalskimi. Ok. 1 łyzeczki dodałam też do surowego ciasta i posypałam ziołami przed pieczeniem. Poniżej chlebki bez ziół, za to posypane przed pieczeniem orzeszkami piniowymi. Dziś na śniadanko zamarzyłam sobie świeży, zdrowy domowy chlebek prosto z piekarnik. Ciepły pachnący bez konserwantów. Mój sprawdzony przepis. Ten przepis według japońskiej techniki bardzo często stosuję

Sztuka gotowania w/g Samiry
Tradycyjne ciasto z wiśniami 189

wymieszać z ciastem. Wyłożyć masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układać na cieście wiśnie (mniej więcej co 2 cm). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec 25 minut, aż ciasto lekko, równomiernie się zezłoci. W tym czasie przygotować kruszonkę (proporcje podałam miej więcej) mąkę, masło, cukier puder i łyżeczkę cukru waniliowego wymieszać

Kulinarne Inspiracje
Ciasto Zemsta Teściowej 537

pieczenia. Całość zagnieść na jednolite ciasto, uformować kulkę i owinąć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu rozwałkować i rozprowadzić w blaszce 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem i ponownie wstawić do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez(...)wymieszać na małych obrotach miksera do połączenia składników. Bezę rozprowadzić na tacce, czy też blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać migdałami. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i piec przez 60 minut, grzanie góra-dół. Bezę studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Przestygniętą bezę wyłożyć na ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Zemsta

Przepiski.pl
Prosta Beza z Truskawkami 585

prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie) Sos truskawkowy: 200g umytych truskawek bez szypułek 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: około 400-500g umytych, przepołowionych truskawek bez szypułek Beza: 1. Do czystej, suchej miski przełożyć białka i ubić mikserem, aż na wierzchu powstaną takie małe chmurki, patrz FILM . Następnie dodawać po łyżce cukier, cały czas ubijać mikserem(...)środek okręgu (jeśli w bezie cały cukier się nie rozpuścił nie należy się przejmować, mogą zostać takie małe drobinki). Bezę wyrównać i uformować kopczyk, patrz FILM . 3. Bezę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 140C na funkcji góra-dół przez 20 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120-110C i suszyć bezę przez około 3 godziny

Mała Cukierenka
Malinowa chmurka 245

cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, może się trochę lepić, ale tak ma być. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy. Warstwa malinowa: 4 galaretki malinowe około 1 kg malin świeżych lub mrożonych (u mnie mrożone) 4 szklanki wrzącej wody(...)możemy zostawić na wierzchu górki, bo będzie to fajnie potem wyglądało). Wyłożoną bezę posypujemy płatkami migdałów. 4. Pieczemy w 140 stopniach na termoobiegu około 60 minut. Ja piekłam 10 minut dłużej. Bezę studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.  Ostudzoną przekładamy na krem śmietanowy i wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki, wtedy beza rano będzie się ładnie kroić nożem. Smacznego

kruche babeczki
Błyskawiczne ptasie mleczko dla zabieganych 134

Bardzo szybki i ekstremalnie prosty przepis na pyszny letni deser. Można go przygotować w wielu wersjach smakowych, zmieniając rodzaj galaretki. Można również użyć różnych dekoracji np

Słodki Blog