bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:464/3453)

Torcik naleśnikowy 138

naleśników o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 20 minut + smażenie Składniki na torcik naleśnikowy: 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 3 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka (L) 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli 1/2 łyżeczki herbaty Matcha lub barwnika spożywczego 1/2 łyżeczki kakao naturalnego Krem(...)olejem. Nie przerywając miksowania dodawać na przemian mleko i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać ocet, sól, wodę gazowaną i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto naleśnikowe podzielić na 3 równe części, do 1 dodać herbatę, do 2 kakao, a 3 zostawić bez barwnika. Krótko miksować, aby dodane składniki połączyły się z ciastem i odstawić na około

Kuchcik gotuje
Czekoladowa jaglanka z kiwi i truskawkami 130

Dawno mnie nie było na blogu. Przez ten czas, w mojej głowie zrodziło się trochę pomysłów na nowe przepisy. Mam nadzieję, że w miarę możliwości pojawią

Fabryka pomysłów
SERNIK GOTOWANY SPECULOOS 134

mnie tradycyjnie Juliko) - 250g masła - 4 jajka - 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40g) - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego - 1 szklanka cukru lub ksylitolu dodatkowo: - kilka łyżeczek pudru - kilka kropli aromatu migdałowego - słodka kremówka Na spodzie tortownicy (wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia) układamy ciasno ciastka. Boki smarujemy masłem. W garnku roztapiamy masło. W misie

Smaczne Zdrowe
Biszkopt 122

Dobry biszkopt, to podstawa wielu wypieków. Niestety często pojawiają się z nim problemy, przez co sporo osób się zniechęca i nie chce już piec ciast. Przygotowałam dla Was przepis na biszkopt idealny, bez proszku do pieczenia, który pięknie rośnie i za każdym razem wychodzi. Sekret udanego biszkoptu to czas ubijania białek, który wynosi nawet do 15 minut. Biszkopt(...)mieszaj biszkoptu zbyt długo, żeby masa pozostała puszysta. Gotowe ciasto wylej do tortownicy (lub rantu) o średnicy 19 cm i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz biszkopt 45 minut w temperaturze 160 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Po wyjęciu upuść biszkopt na podłogę z wysokości około 20 cm lub uderz nim kilka razy o blat. Dzięki temu biszkopt stanie

Przepisy na widelcu
TORCIK POKUSA 178

Pyszny i delikatny torcik , który nie wymaga pieczenia. Nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje jak najlepszy deser. Przygotowałam go na spodzie z pokruszonych ciasteczek maślanych, na którym ułożyłam warstwę kremu z mascarpone i roztopionej gorzkiej czekolady. Całość udekorowałam bitą śmietaną wymieszaną z pokruszoną bezą oraz pokrojonymi, świeżymi figami, które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę(...)łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka soku z cytryny ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii DODATKOWO: starta czekolada WYKONANIE Dno tortownicy o średnicy 18-20 cm wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. SPÓD : Ciasteczka drobno kruszymy lub rozdrabniamy w malakserze. Mieszamy z roztopionym masłem i przygotowaną masą wykładamy dno tortownicy, mocno dociskając i uklepując. Wstawiamy do lodówki. KREM : Czekoladę rozpuszczamy

cool and minty
Polędwica wieprzowa faszerowana musem brokułowym i suszonymi morelami 288

smak. Danie pyszne, miękkie, i bardzo smaczne. Idealnie smakuje z pieczonymi ziemniakami (przepis tutaj i tutaj ). Myślę, że fajnie by wyszło także z młodą kapustą.  Polędwica wieprzowa faszerowana musem brokułowym i suszonymi morelami Składniki: polędwiczka wieprzowa o wadze ok. 600 g 10 długich plastrów owędzanego boczku bez skóry 1 brokuł o wadze 500 g 100 g suszonych moreli(...)owijamy dokładnie folią aluminiową. Wierzch folii nakłuwamy w kilku miejscach patyczkiem do szaszłyków, po czym polędwicę wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie rozcinamy folię i pieczemy już bez żadnego przykrycia, by boczek się zrumienił, przez kolejne 20 minut.  Mięsko kroimy na grubsze plastry, gdy lekko przestygnie. Polędwica wieprzowa faszerowana

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto śmietankowo - arbuzowe 145

Biszkopty - 1 paczka mała mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 3 op cukier - 3/4 szkl masło - 250 g arbuz bez skóry i pestek - 1,5 

Camilla w kuchni
Żytni, razowy chleb radziwiłłowski na zakwasie we wrześniowej piekarni 170

pisze Autorka na swoim blogu - "Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie został wpisany przez Ministerstwo Rolnictwa na listę produktów tradycyjnych województwa mazowieckiego. To chleb z mąki pełnoziarnistej (razowej) bez domieszki jakiejkolwiek innej mąki. Dzięki temu długo zachowuje świeżość i nie wysycha tak szybko jak chleby pszenne. Piękny ciemny kolor zawdzięcza dodatkowi melasy lub słodu, który zaczęto stosować dopiero(...)ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze około 45-55 minut.  Po upieczeniu przełożyć na kratkę i pozostawić na kilka godzin do wystygnięcia. Jeśli postukamy

Weekendy w domu i ogrodzie
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 142

pozostaw na dole, by nie rozeszło się w trakcie pieczenia. Gotowy rulon posmaruj rozpuszczony masłem, posyp wierzch makiem, sezamem bądź siemieniem lnianym. Pokrój pod skosem na kawałki o szerokości około 3 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie pasztecików drożdżowych z pieczarkami Ułóż na blaszce z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia jeden obok drugiego z zachowaniem odstępu, ponieważ paszteciki(...)jeszcze urosną. Pozostaw na 15 minut przykryte ściereczką, by jeszcze podrosły, Piekarnik nagrzej do 210 stopni C na programie góra – dół bez termoobiegu. Piecz paszteciki drożdżowe z pieczarkami przez około 15 minut, aż ładnie się zarumienią, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego! Paszteciki drożdżowe z pieczarkami przez Paulina 2020-11-30 Ciasto marchewkowe przez Paulina 2020-11-11 Schab duszony

To Musisz Wiedzieć
Kisiel malinowy domowy z owocami, bitą śmietaną i bezikiem 133

niż kupny z torebki. Zrobiłam go na bogato z owocami, bitą śmietaną i dla słodkości z bezikiem. Tak podany może być doskonałym deserem. Oczywiście możecie pominąć bitą śmietanę i bezy, ale nie rezygnujcie chociaż z owoców. Ja użyłam malin i borówek, ale możecie dodać Wasze ulubione owoce.  Co potrzeba na kisiel: 300 g malin (mogą być mrożone), 3 szklanki(...)minut do ubicia na bardzo sztywno i do całkowitego roztarcia cukru. Sztywną pianę przekładamy do szprycy lub do woreczka z obciętym końcem. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, wyciskamy nie za duże beziki zachowując spore odstępy. Beziki w trakcie suszenia troszkę się powiększą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 110°C, suszymy na termoobiegu 90 minut. Po tym czasie uchylamy

Bułka z Chlebem
Czekoladowy torcik bezowy z kremem i malinami 148

tyle fajny, że jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i nada się na każdą kryzysową sytuację. Na dodatek zachwyca formą i smakiem. Serdecznie wszystkim polecam. Składniki: Kakaowa beza: 6 białek szczypta soli 300 gram cukru 30 gram kakao 1 opakowanie cukru o smaku cytrynowym marki Delecta Krem budyniowy z mascarpone: 1 opakowanie budyniu śmietankowego z białą czekoladą marki(...)pieczenia umieszczam w piekarniku nagrzanym do 140 stopni i suszę bezę przez 60 minut. Jeśli beza zbyt mocno będzie się przypiekała należy obniżyć temperaturę i suszyć bezę dłużej. Najlepiej piec wszystkie blaty równocześnie na dwóch środkowych półkach w piekarniku. Upieczone bezy studzę. Krem budyniowe z mascarpone Budyń gotuję według przepisu na opakowaniu i studzę. Mascarpone ucieram mikserem

Mango Papaja
Szybki bezglutenowy jabłecznik 240

aromatyczne ciasto, w sam raz na niedzielny, poobiedni deser 😋 Składniki: Ciasto : 250 g mąki bezglutenowej - moja uniwersalna mieszanka 1 płaska łyżka mielonego lnu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150 g margaryny 2 jaja 2 czubate łyżki miodu gęstego lub 4 łyżki miodu płynnego 3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu Jabłka : 1,5 - 2 kg jabłek - najlepiej miękkich(...)jabłka. Najpierw  połowę jabłek, posypujemy rodzynkami, następnie druga połowę jabłek, tak aby przykryły rodzynki. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, grzanie góra i dół, już bez termoobiegu. Pieczemy ok 40 minut. Podajemy przestudzone albo na ciepło z lodami i bitą śmietaną... Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Sernik truskawkowy na zimno 212

utrzeć na drobny "mokry piasek". Spód tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, masą z ciastek wyłożyć formę, dobrze docisnąć, wyrównując. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody (1/4 - 1/3 szklanki). W dużej misce umieścić truskawki, sok z cytryny, jogurt, kremówkę (bez ubijania), miód, cukier, żelatynę (może być jeszcze ciepła). Wszystko zmiksować blenderem na gładką masę

Stare Gary
Babeczki księżniczki 169

nadaje się do wypieków z owocami - ja w każdą babeczkę włożyłam po jednej malinie. Już w takiej formie są przepyszne! Wystarczy je posypać odrobiną cukru pudru, choć i bez niego smakują wyśmienicie. Oczywiście, aby stały się deserem godnym księżniczki trzeba je tym i owym udekorować. Proponuję bitą śmietanę i różnokolorowe posypki - dzięki nim zwykłe babeczki staną się przysmakiem(...)wysokości. W każdą babeczkę lekko wcisnąć malinę (dziurką do dołu). Aby malinka nie opadła warto ją lekko oprószyć mąką. Wkładamy babeczki do  piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec maksymalnie 20 minut, aż wyrosną i ładnie się zrumienią. Po wystudzeniu podawać posypane cukrem pudrem. Na specjalne okazje można je udekorować ubitą śmietaną i posypkami

Kulinarne Inspiracje
Sernik na kakaowym spodzie z borówkami amerykańskimi 318

Nie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Beza Pavlova z kremem bazyliowym 122

sorbet ananasowy z bazylią bez cukru   sernik na zimno z czerwonej porzeczki z bazylią   bazyliowy sernik na zimno z borówką   domowe lody bazyliowe bez jajek   bazyliowa panna cotta z poziomkami   Beza Pavlova z kremem bazyliowym Beza Pavlova z kremem bazyliowym Czas przygotowania: 2,5 godziny + czas suszenia Składniki Beza: 6 białek(...)Wykładamy bezę i przy pomocy szpatułki formujemy koło, a w środku robimy zagłębienie na krem. Na koniec zewnętrzną stroną dużej łyżki robimy charakterystyczne ranty bezy, wyciągając masę do góry. Piekarnik nagrzewamy do 130 stopni. Wkładamy bezę i od razu zmniejszamy temperaturę do 90 stopni i suszymy bezę na termoobiegu przez 120 minut. Pamiętajmy, że każdy piekarnik piecze inaczej, więc czasami

Kulinarne przygody Gatity