bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1345/3453)

Bezglutenowe batoniki jaglano-bakaliowe 120

miarę jednolita, gęsta masa. Masę należy wyłożyć na blachę wyłożoną papierem (blacha średniej wielkości). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez termoobiegu na 20 minut. Po tym czasie włączyć termoobieg na 10 minut i piec dalej. Wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Pokroić w batony i przechowywać w lodówce. Można zrobić wersję deluxe i pokrojone batony

Ze smakiem bez glutenu
żeberka na ostro 178

następny dzień nasze mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na około 90 minut , i pieczemy pod przykryciem , a kiedy nasz czas minie a mięsko jest miękkie , podpiekamy jeszcze bez pokrywki około 15 minut , i mamy gotowe mięso do podania .    Smacznego

Mój Smak
Mazurek Paryski Wielkanocny 208

cukrem, dodaję 2 jaja, a na końcu wsypuję mąkę, całość dobrze mieszam. To ciasto wykładam na ciasto kruche posmarowane marmoladą. Mazurek piekę 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 200C grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Wystudzony smaruję kajmakiem i dekoruję bakaliami. Smacznego:) (przepis pochodzi ze strony mPorady.pl, Mazurek Paryski: http://www.mporady.pl/jak-zrobic-mazurek-wielkanocny.html

Zasmakuj Kuchni
Karpatka 172

ciasto od lat. Ciasto parzone przełożone pysznym kremem..pycha ciasto. Za dawnych czasów, każda uroczystość domowa nie mogła się obyć bez tego ciasta :) u Was tez tak było? ;) Wspaniała propozycja na każdą okazje :)   Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 25-30 minut Wymiary blachy: 32x24 cm Składniki : Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody szczypta soli

Różne smaki w kuchni
Cinnamon & Choco Snails 169

ziemniaczanej 65 g mąki owsianej (bezglutenowej) 65 g mąki ryżowej 50 g mielonego siemienia złocistego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki gumy ksantan 50 g cukru trzcinowego lub muscovado 200 ml ciepłej wody 60 g margaryny bez laktozy (Benecol Classic) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Nadzienie: 15 g cynamonu 1 łyżeczka ciemnej czekolady(...)cukru pudru 2-3 łyżki ciepłej wody Na początek należy margarynę  rozpuść i ostudzić lekko.  Wszystkie mąki przesiej, połącz z siemieniem lnianym mielonym, proszkiem do pieczenia, oraz gumą ksantan.  Następnie dodaj cukier, cynamon oraz wanilię.  Dodaj połowę wody i rozpocznij wyrabianie ciasta.  Dodawaj pozostałą wodę i masło. Wyrabiaj, aż c iasto będzie bardzo luźne

Lajtkraft food intolerance
Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach 176

olejem, mieszamy. Pieczarki kroimy na plasterki, cebule w piórka. Mięso, przyprawy, sambal oelek, cebule i pieczarki mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem 20 min w temperaturze 180°C (góra, dół), następnie 10 min bez przykrycia (termoobieg). st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Pieczeń z kiszoną kapustą. 160

pieczeń dla każdego, kto lubi kiszoną kapustę i mielone :)  Potrzebujemy: 0,5 kg mielonego, 0,5 kg kapusty, jajko, przyprawy, bułkę tartą.... Kapustę odsączamy i kroimy, wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy. Przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Pieczemy w piekarniku 60 min / 200 st.C - pół godziny pod przykryciem  i kolejne pół bez

chleba naszego
piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką... 165

opakowanie/nie mrożone, jajko 1 sztuka, czarnuszka - ile potrzeba piersi przeciąć wzdłuż na cztery porcje, posmarować olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje, dać na blachę z papierem do pieczenia i na każdej porcji ciasta położyć pierś brzegi ciasta nałożyć na piersi, posmarować pędzelkiem maczanym w roztrzepanym jajku, posypać ciasto i piersi

W Mojej Kuchni Lubię
Dorsz musztardowy w papilotach. Dieta - szybka przemiana 149

Wykonanie: dorsza poporcjować, opłukać,  następnie osuszyć papierowym recznikiem. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola i pieprzem. Na górze ryby, na stronie bez skóry rozsmarować musztardę. Zapakować w przycięty na rozmiar ryby pergamin, boki związać sznurkiem piec w 180`C około 20 minut. W międzyczasie ugotować na parze brokuł, około 8 minut ostrożnie rozciąć pergamin (gorąca para!). Podawać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mała Babka marmurkowa (babka łaciata) 154

pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. Jak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy upiec ją w punkt. Pieczona za długo będzie sucha. Jeśli taką otrzymacie, to znaczy że piekliście Babkę za długo. Babkę marmurkową pieczemy do tzw. „suchego patyczka”, który po wbiciu w najgrubszą część ciasta powinien wyjść bez mokrego

Moja Delicja
Placuszki z kaszy jaglanej z jabłkiem (bez cukru, laktozy i glutenu) 138

paszy jaglanej (suchej) 3/4 szklanki mleka (w wersji bez laktozy mleko roślinne) 3 daktyle 1/2 szklanki mąki pszennej (w wersji bez glutenu polecam gryczaną lub ryżową) duże jabłko  1 jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta cynamonu Wykonanie tradycyjne: Kaszę wysypać na suchą patelnię i prażyć ok. 3 minut (aż poczujemy lekko orzechowy aromat). Kaszę

Mania Wypiekania
Karpatka 308

ciasto od lat. Ciasto parzone przelozone pysznym kremem..pycha ciasto. Za dawnych czasów, kazda uroczystosc w domu nie mogla się obyc bez tego ciasta :) u Was tez tak bylo? ;) Wspaniała propozycja na kazda okazje :)  Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 25-30 minut Wymiary blachy: 32x24 cm Skladniki : Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody szczypta soli

Słodkości i nie tylko
Szczeciński frytburger 199

obieramy i kroimy w słupki o kwadratowym przekroju średnicy niecałego centymetra - tzw. frytki. Fasolki nie musimy, bo już ma podobny kształt. Wszystko pieczemy w piekarniku. Możemy w folii aluminiowej, wtedy będzie bardziej mokre i miękkie, albo bez i wtedy będą suchsze. Wkładamy do przekrojonej buły, dodajemy ketchupu i wcinamy

Kryzysowa Książka Kucharska
Tarta z czereśniami, budyniem i galaretką 185

papier do pieczenia i wsypujemy surowy ryż/groch/fasolę (obciążnik, aby ciasto się nie unosiło. Takie obciążniki można używać wielokrotnie) Ciasto z obciążnikiem pieczemy ok. 12 minut w temp. 170 stopni Celsjusza, a następnie ściągamy papier z ryżem i pieczemy 8 minut, aż ciasto będzie lekko przypieczone. Masa budyniowa:  -60g budyniu śmietankowego bez cukru

Receptura smaku
Dorsz w cieście z porem 284

Całość mieszam. Ciasto wyrośnięte zagniatam na desce podsypanej mąką. Dzielę na dwie części.  Na papierze rysuję kształt ryby z ogonem bez płetw. Rybę narysowałam odręcznie. Wycinam jej kształt. Na stole układam arkusz papieru do pieczenia, na nim rozwałkowuję ciasto  na prostokąt około 30-20 cm.Przykładam na nim wyciętą rybę i odcinam nożem jej kształt

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania