bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1341/3453)

Placuszki z batatów i cukinii 207

Uwielbiam bataty we wszystkich wariantach, pieczone w całości i w kawałkach, jako dodatek do sałatki, w formie puree i w formie frytek. Z batatami zaprzyjaźniłam się od „pierwszego wejrzenia” i od tego czasu zawsze mam je w spiżarni. Lubię je też w połączeniu z innymi warzywami chociażby w plackach. Popularne i smaczne placuszki z batatów i cukinii(...)Placuszki z batatów i cukinii Drukuj Porcje: 14 sztuk Czas przygotowania: ok. 45 minut Składniki: 300g cukinii (2 małe) 250g batatów (1 sztuka) 50g - kopru włoskiego (ok. 1/4 fankułu bez korzenia) 2 jajka 2 łyżeczki świeżej posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanych listków mięty 4 cebulki zielone pokrojone w plasterki lub 1/2 cebuli pokrojona w drobną kostkę 40g mąki

Book of spells
Jabłkowy smaczek 223

żółtka 3 łyzki śmietany  Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto można podpiec ok 15 min . Nadzienie:  1  - 1,5 kg jabłek 2 budynie malinowe bez cukru ( lub inne czerwone np. truskawkowe, wiśniowe) 1 szkl cukru 3 szkl wody Jabłka obieramy pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy(...)ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Dodajemy wiórki i budyń - mieszamy. Na podpieczone ciasto układamy rzędami ósemki jabłek, następnie wykładamy ciepły budyń , po wierzchu rozsmarowujemy pianę z wiórkami. Całość pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Gdyby piana szybko się brązowiła przykrawamy folią

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto miodowe czyli miodu nigdy nie za dużo 206

miodu 200 g pszennej mąki 100 g pszennej mąki pełnoziarnistej 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka korzennej przyprawy do pierników 150 g włoskich orzechów 100 g suszonej żurawiny cukier puder do posypania Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszysto. Dodaj po jednym jajku cały czas miksując masę(...)koniec wlej miód i zmiksuj składniki do połączenia. Wymieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie połącz z maślaną masą. Wysmaruj formę masłem i oprósz mąką. Wyłóż masę do formy, wygładź powierzchnię, posyp cukrem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 40-50 minut lub do suchego patyczka. Ostudzone ciasto oprósz cukrem pudrem i pokrój na kawałki. Źródło

codojedzenia
Bułeczki zakręcone 67

szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru ½ płaskiej łyżeczki soli 7 g suchych drożdży 130 ml mleka 1 żółtko 4 łyżki oleju Dodatkowo: mleko do wysmarowania bułeczek przed pieczeniem oraz ziarna do posypania bułeczek (do wyboru): suszony rozmaryn, sezam, gruboziarnista sól, czarnuszka, pestki dyni, suszone pomidory, kminek… Uwagi do przepisu: Drożdże suszone możesz zastąpić 20 g świeżymi, postępuj wtedy(...)krótsze bułeczki. Piekarnik nagrzej do temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Przed wstawieniem bułeczek do piekarnika posmaruj je mlekiem. Najlepiej zrobisz to przy pomocy silikonowego pędzelka. Bułeczki posyp suszonym rozmarynem, czarnuszką, suszonymi pomidorami, grubą solą, pestkami słonecznika.. Zakręcone bułeczki piecz na środkowej półce piekarnika przez 20 minut. Upieczone i wystudzone bułeczki przechowuj zawinięte luźno

Zasmakuj Kuchni
Jasny chleb żytni z ziemniakami i kminkiem 149

mąki żytniej jasnej typ 720 2 szczypty mielonego kminku Zakwas i ziemniaki rozprowadzić dokładnie w ciepłej wodzie, dodać obie mąki i kminek, wymieszać na jednolitą masę bez grudek. Przykryć aby nie obsychał. Zostawić do fermentacji w ciepłym miejscu 27-28°C na ok. 12 godzin. Ciasto: cały zaczyn 10 g soli 10 g cukru 300 g mąki żytniej jasnej(...)spróbować upiec go również w żeliwnym garnku, wtedy 5 minut z pokrywą, 40 minut bez pokrywy. Wersja w foremce: ciasto zamiast do koszyka przekładamy do foremki, obsypujemy wierzch mocno mąką żytnią i dajemy mu ok. 1 godzinę w cieple na wyrośnięcie. W foremce pieczemy dłużej - 10 minut w 250°C , następnie 40-45 min -> 190°C . Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 76

uwielbiasz zapach pieczonych śliwek, sprawdź koniecznie nasz przepis i przygotuj to pyszne domowe ciasto. Drożdżówka ze śliwkami i kruszonką, to pełne aromatu leniwe ciasto na oleju. Pieczenie koncentruje smak soczystych śliwek, które nadają drożdżówce kuszącego zapachu. Natomiast słodka, maślana kruszonka dodaje pysznej chrupkości i doskonale podkreśla smak cierpkich śliwek. Nie bez przyczyny więc, ciasto drożdżowe ze śliwką należy(...)palcami na jednolitą masę. Posypujemy równomiernie śliwki. Odstawiamy na 10 minut, aby ciasto lekko podrosło. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Temperaturę zwiększamy do 180 stopni i pieczemy przez 40 – 45 minut. Ciasto wyjmujemy z piekarnika, po 10 minutach możemy rozpiąć rant formy. Życzymy smacznego! Artykuł Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Na Wypasie
Zupa na zamówienie 142

domu, następnego dnia na stole pojawiła się zamówiona zupa. Nie do końca pomidorowa, ale jednak z pomidorami i jeszcze z pieczoną papryką i soczewicą. Gęsta, sycąca i pyszna. Zupa pomidorowo-paprykowa z soczewicą składniki: 1 puszka pomidorów bez skóry 3 czerwone papryki 1 duża marchewka 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 750 ml bulionu 100 g czerwonej soczewicy sól(...)kroimy na kawałki. Marchew obieramy i kroimy w grube plastry, a cebulę na ćwiartki. Przygotowane warzywa wraz z ząbkiem czosnku obtaczamy w oliwie i przekładamy na blaszkę do pieczenia. Pieczemy je w temperaturze 150°C do miękkości. Upieczone warzywa przekładamy do garnka i wraz z pomidorami miksujemy blenderem. Dolewamy bulion i soczewicę i gotujemy zupę aż soczewica będzie miękka

Przysmaki Karolki
Ciasto Snickers + film 147

ciasto 150 g cukru kryształu 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml oleju 4 łyżki kakao 5 jajek masa orzechowo- kajmakowa 500 g masy kajmakowej 200 g masła 200 g prażonych orzechów ziemnych bez soli 80 g pokruszonych krakersów 300 g herbatników w czekoladzie ( typu Maltanki) masa budyniowa 600 ml mleka 2 budynie waniliowe(...)gorzkiej czekolady 100 g drobno posiekanych prażonych orzechów ziemnych bez soli przepis ciasto Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną masę. Do masy jajecznej dodajemy kakao i całość dokładnie miksujemy. Następnie wlewamy olej, wsypujemy makę pszenną oraz proszek do pieczenia i wszystko łączymy miksujemy do momentu aż składniki się połączą. Tak przygotowane ciasto

Smakowite Dania
Jabłecznik z masą budyniową na kruchym cieście 198

ciasto: 400g mąki pszennej tortowej 150g cukru 250g masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2 jajka 2 łyżki kaszki manny Masa budyniowa: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego w proszku – bez cukru (takie na 0,5 litra mleka każdy) 100g cukru 1 łyżka masła 1 kg jabłek opcjonalnie(...)cukier puder – do posypania upieczonego ciasta       *** Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sól, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło lub margarynę i rozcieramy całość, aż nie będzie dużych kawałków tłuszczu. Następnie wbijamy jajka i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie nierówne części – 60% i 40%, zawijamy w folie

Blog z Apetytem
Babeczki owsiane z wiśniami 289

babeczek a te dodatkowo będą słodsze dzięki wiśniom) dowolne dodatki (owoce, bakalie etc) - u mnie dziś wisnie bez pestek ze słodzonego kompotu Mokre skladniki (jajo, mleko i olej) wymieszać ze sobą. W drugim naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, płatki, proszek do pieczenia, sodę, cukier, ewentualnie przyprawy). Połączyć skłądniki mokre i suche i dodać wiśnie. Przełożyć do foremki

happycreatiff.blogspot.com
Proste domowe krówki z tahini i suszonych daktyli (bez cukru) 179

papierem do pieczenia. Sprawdzi się tak naprawdę dowolne nieduże naczynie, kwadratowe lub prostokątne (mała blaszka albo forma silikonowa). A jeśli nie macie takiej małej foremki, to użyjcie zwykłej blachy do pieczenia, której nie musicie w całości wypełniać masą krówkową ( zobaczcie, jak to zrobił Jamie Oliver ).  Proste domowe krówki z tahini i suszonych daktyli (bez cukru) Składniki(...)masy trochę oliwy, aby masa lepiej się zmiksowała. Spróbuj i ewentualnie dodaj więcej soli, jeśli lubisz. Foremkę o wymiarach 16 x 16 cm lub zbliżonych wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę i wyrównaj łopatką lub spodem łyżki. Z mojej masy wydzielił się olej (bo tahini było rzadkie) i ja tego oleju nie wylewałam do formy (odlałam

Chilli Czosnek i Oliwa
Placki sernikowo-bananowe 178

dodać odrobinę mleka - wtedy łatwiej będzie formować mniejsze placki. Placki można smażyć bez tłuszczu na patelni teflonowej, ale możecie także dodać odrobinę tłuszczu, wtedy placki będą też miały nieco chrupiącą skorupkę. Ja wykładam na patelnię po 3 łyżki ciasta, co daje 3 placki. Dzięki proszkowi do pieczenia podczas smażenia na powierzchni placków powinny pojawić się bąbelki, to znak(...)placuszki z masłem orzechowym - banan i masło orzechowe to chyba nasze ukochane połączenie smakowe - polecamy! :) Ale placki smakują świetnie z konfiturą, marmoladą, dżemem, owocami, miodem, cukrem pudrem, a także bez żadnych dodatków. Są naprawdę smaczne, także na zimno. Tylko od Waszych upodobań zależy z czym je podacie, na pewno i tak będą pyszne

Cooking Monster
Kurczak pieczony po śródziemnomorsku (II) 187

wystarczy upiec kurczaka w panierce lub bez, żeby obiad smakował. Teraz trzeba więcej fantazji, albo sugestii naszych gości, żeby połączyć smaki, odpowiednio doprawić i pięknie podać... Tak podany obiad smakuje wyjątkowo i chyba ... wszystkim        Składniki na marynatę: 1 kurczak (1,2 – 1,5 kg) 3 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego(...)czasie formę z kurczakiem wyjęłam i obok ziemniaków rozłożyłam paprykę i bakłażana. Dodałam oliwki i czosnek. Całość oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem, obłożyłam listkami tymianku i polałam sosem wytworzonym z pieczenia. Wstawiłam do piekarnika na około 30 minut. W połowie pieczenia mięso obróciłam na drugą stronę i wszystko polałam wytworzonym sosem.   Po upieczeniu sprawdziłam czy kurczak jest upieczony

Kuchnia u Krysi
Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 181

Sernik, to jedno z moich ulubionych ciast. Piekę go w najróżniejszych wersjach. Dziś zapraszam Was na niezwykle szybki, aromatyczny i puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą. U mnie w domu cieszył się ogromną popularnością i … znikł bardzo szybko. Spróbujcie, ten sernik jest naprawdę prosty i pyszny. Dziękuję Spółdzielni Dostawców Mleka w Wieluniu za pyszną paczkę. Rodzina(...)polecam Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony Wieluń zarówno do wypieków (serników, ciast z serem), jak i śniadań lub obiadów. Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 2016-05-13 21:10:19 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
10 najlepszych przepisów na sernik 1071

nasze TOP 10 przepisów na sernik . Koniecznie musicie wypróbować wszystkie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Puszysty sernik pieczony na wodzie przepis na: AlleDobre 2. Sernik z kolcami przepis na: Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Sernik wiedeński z rodzynkami przepis na: Sio-smutki 4. Sernik bez spodu z mascarpone przepis na: Lekcje w Kuchni 5. Sernik owocowy duet przepis na: Kuchnia

BabskiePorady.pl - Przepisy
Kaw.Inki - ciasteczka z dodatkiem kawy Inki... 79

mąki pszennej Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Masło włóż do miski i zmiksuj z cukrem pudrem. Kiedy składniki się połączą  dodaj jajka i jeszcze raz zmiksuj. Następnie wsyp mąkę i kawę i wymieszaj łyżką. (Można bez problemu wymieszać wszystko ręcznie i bez użycie miksera). Z masy formuj kulki - ja użyłam swojej(...)ukochanej łyżki do lodów  i wyszło sztuk 22. Mniejszych ciastek wyjdzie odpowiednio więcej.  Kuleczki układaj na blaszce i piecz około 15 minut - dużo zależy od wielkości, bo moje potrzebowały około 20-25 minut. Gotowe przekładaj na kratkę i zostaw do ostudzenia. Przechowuj w zamkniętym pojemniku

Lejdi of the house
Pieczone kasztany 126

zimowa przekąska, którą robiłam pierwszy raz i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał smak pieczonych kasztanów jadalnych. Przysmak ten pojawia się coraz częściej w naszych sklepach w okresie jesienno - zimowym, więc polecam skorzystać z okazji i kupić,  póki są dostępne. Zrobiłam same bez dodatków, ale czytałam, że można je zajadać również z masłem a nawet miodem(...)Składniki: dowolna ilość kasztanów jadalnych ;) Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Kasztany umyć i osuszyć. Ostrym nożem naciąć każdego kasztana na krzyż od strony wypukłej. Ułożyć je na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 25 minut. Wyjąć i podawać jeszcze ciepłe, które najłatwiej się obiera

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania