bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1333/3453)

Mini pizze z pesto i pomidorami 137

mały rand dookoła pizzy i kładziemy je na papierze do pieczenia. Smarujemy pizze pesto. Pomidorki kroimy w plasterki i układamy na pesto. Posypujemy startym serem i pieczemy. Piekarnik nagrzewamy do 200’C i pieczemy z termoobiegiem 15-20 minut, aż ciasto będzie miało złoto-brązowy kolor, bez termoobiegu zwiększamy temperaturę do 225’C. Gotowe. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Bułka na bułkę tartą 180

Same podstawowe składniki, bez żadnych dodatków. Nie jest może taka puszysta i miękka jak inne bułeczki, które piekłam do tej pory, ale za to świetnie się nadaje na bułkę tartą i do kotletów mielonych. Idealna do namaczania. Doskonale się odciska. Po upieczeniu trzeba ją wystudzić, pokroić na plastry grubości około 2cm i wysuszyć w piekarniku. Wystarczy

Wiem co jem
Focaccia z suszonymi pomidorami 178

pomidory.  Odstawić do ponownego wyrośnięcia na kolejną godzinę.   Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni, program góra/dół, bez termoobiegu.  Ciasto posypać solą morską lub himalajską, kolejno wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15-20 minut na złoty kolor.  Uwaga! Aby pomidory się nie przypaliły, należy ciasto przykryć folią, w przypadku gdy dodajemy

Garniec Magalie
Barania łopatka długo pieczona 191

baraniej 8 - 10 ząbków czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu igiełki oberwane sól, pieprz (u mnie kolendrowy) 2 - 3 łyżki oliwy główka czosnku do pieczenia 2 gałązki rozmarynu do pieczenia 2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina  przygotowanie Łopatkę umyć, osuszyć. Mięso ponakłuwać i w nacięcia włożyć połowę ząbków czosnku. Jeżeli są za duże przekroić na pół. Pozostałe ząbki zetrzeć(...)nasze mięso, polać oliwą , położyć parę ząbków czosnku, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Natychmiast zmniejszyć temperaturę do 170 st C. i piec przez 4 godziny. Po dwóch godzinach podlać mięso winem. Mięso jest upieczone kiedy bez problemu odchodzi od kości. Mięso wyjąć, przykryć folią, doprawić sos. Można dodać nieco masła i śmietany. Ja tylko trochę go odparowałam - był

Stare Gary
Ciasto- biszkopt, truskawki i pianka 203

wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę (ok. 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia  i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). pieczemy 20 minut w 180 stopniach. pianka:   na biszkopcie układamy umyte i osuszone truskawki (bez szypułek). Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia (mają być płynne, ale nie ciepłe

Aga w kuchni
JAK PRZYGOTOWAĆ SZPARAGI? 164

kolejno zamrozić (bez blanszowania). Chcąc przygotować szparagi, należy wrzucić je na gotującą się wodę, bez uprzedniego rozmrażania. ZASTOSOWANIE SZPARAGÓW: Szparagi można przygotować na wiele sposobów: gotowane we wodzie, pieczone w folii aluminiowej, ugotowane a potem smażone na maśle lub gotowane worku do pieczenia oraz na parze. Mogą być serwowane same lub z dodatkiem sosów – świetnie smakują

Ostra na Słodko
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXV 181

zaczynam od pysznej i aromatycznej herbaty malinowej i zostawiam dla Was podsumowanie tygodnia w zdjęciach : * próbne muffinki dla Agnieszki - w weekend piekę 60 sztuk  * pyszne czekoladowe smoothie  * bardzo polecam Panią Beatę, jeden z najlepszych instruktorów - bez stresu, dokładnie, logicznie - jak zdam to się pochwalę :) więcej info i namiary na Panią Beatę zostawiam Wam tutaj   * czasami nawet

Magiczne Życie Marty
Tarta dyniowa z ricottą i cynamonem 169

jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Puree z dyni:  1 mała dynia Dynię umyć pokroić na mniejsze kawałki. Skórką w dół ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190*C przez 50 - 60 minut, aż widelec będzie się łatwo wbijał. Ze skórek wydrążyć miąższ, zmiksować i odmierzyć potrzebną ilość. Resztę zamrozić. Masa : 500 g ricotty skórka(...)miksować tylko do połączenia składników. Na końcu wymieszać z puree dyniowym. Wystudzony spód wysypać cynamonem i gałką . Masę równo rozłożyć na spodzie. Piec  35-40 minut lub do ścięcia masy, w 180*C. Podawać z małą bezą. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Babka cytrynowa 176

Przepis zmodyfikowałam od Doroty. Składniki: 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 duży kisiel cytrynowy bez cukru (58 g) 5 jajek 200 g masła 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z jednej cytryny Lukier: 5 czubatych łyżeczek cukru pudru sok z cytryny Cukier mieszamy z odrobiną soku z cytryny. Jeśli lukier

Delicious Titbits
PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA 139

wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez białej kiełbasy. Tradycyjnie wyląduje w żurku, ale w tym roku podam ja również pieczoną. Zapach, który wydobywa się podczas pieczenia, dodatkowo zwiększy apetyt moich domowników, co mam nadzieje pozwoli mi zebrać ze stołu tylko puste naczynia. A wy macie swoje ulubione sposoby na biała kiełbasę? SKŁADNIKI: 500 g surowej białej kiełbasy 1 duża

Kuchnia w opałach
Żytnie placuszki czekoladowe z twarożkiem kokosowym i kiwi 143

słodkie, przygotowane ze zdrowej mąki i dietetycznych składników. Bardzo polecam osobom, które - tak jak ja - nie mogą obejść się bez słodkiego śniadania :) Składniki : 3 łyżki mąki żytniej 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ciemnego kakao Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych  dojrzałe kiwi Rozgrzać

Chocolate Muffin Blog
3:2:1:start - perfekcyjne kruche ciasto 230

obciążyć ciasto ceramicznymi kulkami lub nasionami roślin strączkowych. Przed włożeniem do piekarnika wykładamy na ciasto papier do pieczenia, następnie wysypujemy na nie ziarenka, np. fasoli. Pieczemy z obciążeniem przez około 10 minut, po czym zdejmujemy papier i dopiekamy już bez obciążenia. Po upieczeniu zostawiamy kruche ciasto do wystygnięcia. Mam nadzieję, że informacje zawarte w tej notce Wam się

W kuchni Katie
Ciasteczka francuskie z jabłkiem 137

kawałek ciasta kładę cząstkę jabłka. Oprószam cukrem oraz cynamonem. Ciastko składam na pół. 3. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 10 minut w temperaturze 190 stopni (5 minut z termoobiegiem i 5 minut bez termoobiegu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczona rolada z brzuszka 138

pustka a do sklepu nie chce się iść trzeba zrobić własną wersję  wędliny do chleba ;) Ba taka własnej roboty jest najlepsza, bez konserwantów, ulepszaczy i czego tam jeszcze, wiem co jem po prostu. Dzisiaj proponuję pieczoną roladę z brzuszka wieprzowego. Składniki: 1 kg brzuszka wieprzowego 3 ząbki czosnku słodka papryka mielona sól, pieprz 3 listki laurowe 1 łyżka

W kuchennej krainie

Proponowane wyszukiwania