bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1340/3453)

Ciasteczka czekoladowe z kawałkami czekolady 100

Ciasteczka czekoladowe z kawałkami czekolady. Pyszne, obłędnie czekoladowe. W zależności od okoliczności piekę je dwoma sposobami. Najcześciej preferuję szybszy sposób, wymagający robota kuchennego z nożami do

Moja Delicja
Piernikowe brownie z fasoli 63

Piernikowe brownie z fasoli – brzmi i smakuje równie wyśmienicie! Będziecie zaskoczeni, ale oczywiście to ciacho jest bez dodatku cukru! Słodkie tylko za sprawą suszonych daktyli i banana. Mniam! Dodatek przyprawy piernikowej nadał mu zdecydowanie świątecznego charakteru Polecam, jest naprawdę pycha. A fakt, że zostało zrobione z fasoli pozostanie Waszą słodką tajemnicą… no, chyba, że się wygadacie Oczywiście(...)22cm): 1 puszka czerwonej fasoli, około 250g po odsączeniu z zalewy, 1 średni, bardzo dojrzały banan, około 150g, 2 łyżki przyprawy piernikowej bez dodatku cukru, np. z firmy Kotanyi, 1/2 szklanki suszonych daktyli, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 jajka, 1/4 szklanki oleju rzepakowego. Sposób przygotowania Najpierw wrzuć fasolę na sitko i porządnie ją przepłucz

Natka Pietruszki
Ciasto z wiśniami 198

siostry Anastazji. Wcale nie tak pracochłonne jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Przygotowane ciasto, dzielimy na 3 części, jedną zostawiamy bez dodatków, a pozostałe dwie łączymy, jedną z kakao, drugą z orzechami. W trakcie pieczenia blatów przygotowujemy galaretkę wiśniową. Całość bardzo ładnie się prezentuje. Jedyne co zmieniłabym następnym razem, to dodatkowo nasączyła blaty ciasta wodą zmieszaną

Smaki Na Talerzu
Puchate bułeczki śniadaniowe 76

czekamy, aż podwoją swe wymiary, wypełniając całą foremkę ( u mnie okrągła silikonowa o średnicy 22 cm ). Zwiększamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy na rumiano, około 25 minut. Wyciągamy i..  wróć do instruktarzu podziału powyżej. Bułeczki bez nadzienia - idealne do kanapek z serem, szynką, twarogiem. Drugą połowę - z nadzieniem jabłkowym, wystarczy posmarować masełkiem. albo zjeść bez dodatków

Kronika Piekarnika
Chleb żytni ze słonecznikiem 70

kromeczki. Dobrze się przechowuje, smaczny nawet po czterech dniach, choć jego struktura z czasem troszkę traci na miękkości. Nawet kilkudniowy kroi się bez rozkruszania, posmarowany serkiem, masłem, jest doskonały. Z podanych proporcji wychodzi niewielki bochenek - ja piekłam go w krótkiej keksówce - 22 cm / 9 cm. Składniki: 20 gram drożdży 100 ml letniej wody 100 ml letniego  mleka

Kronika Piekarnika
Ciasto czekoladowe bez jajek 96

Ciasto czekoladowe bez jajek   Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szk. cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki kakao 2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego 2 łyżeczki soku z cytryny 1 szklanka mleka 1/4 szklanki oleju opcjonalnie: cukier puder/ polewa czekoladowa Sposób wykonania: W jednej misce łączymy suche składniki w drugiej mokre. Zawartość

Smaki Natalii
Słodkie drożdżówki z serem 163

rozwałkowujemy na grubość około 1,5 cm. Z ciasta wykrawamy krążki (np. kubkiem, ja dziś użyłam małej szklaneczki). Krążki układamy w odstępach na dwóch blachach wyłożonych papier do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i pozostawić na 15 minut, aby podrosły. Gdy podrosną robimy w środku każdego krążka wgłębienie. Wystarczy wcisnąć w środek dno mniejszej szklanki. wciskając mocno dno mniejszej szklanki(...)możecie zrobić takie standardowej wielkości. W każde takie wgłębienie wkładamy nasze nadzienie. Brzegi ciasta smarujemy jajkiem (nadzienia nie smarujemy). Każdą blaszkę z bułeczkami pieczemy około 20 minut w rozgrzanych do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) do ładnego zarumienienia. Czas zależy od piekarnika, bułeczki należy obserwować. Gdy bułeczki z serem ostygną można je oprószyć cukrem pudrem

Słodkie okruszki
Placek z rabarbarem na maślance 83

takich radości jest wspólne pieczenie i jedzenie. Składniki: 500 g mąki pszennej 3 duże jajka 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 szklanka maślanki pół szklanki oleju rzepakowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 16 g cukru wanilinowego 700 g rabarbaru Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, odłożyć. Rabarbar pokroić(...)połączenia, nie dłużej. Ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 32 x 22 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Na górę położyć owoce, przykryć kruszonką (przepis poniżej). Piec około 1 godziny (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 175ºC, najkorzystniej bez termoobiegu. Wyjąć, wystudzić. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Kruszonka: 70 g masła 10 łyżek mąki pszennej

dom-agi.pl
Sos pomidorowy do pizzy 99

tego nie robię. Pomidory pieczone do sosu Ja swój sos przygotowuję w garnku, jednak pokrojone pomidory można (zamiast gotować) podpiec w piekarniku. W tym celu do naczynia żaroodpornego wkładam pomidory, ząbki czosnku, lekko przyprawiam i polewam oliwą. Mieszam, piekę ok. 25-30 minut w temp. 190 st. C (grzanie góra plus dół bez termoobiegu, wybieram środkową półkę piekarnika). Następnie

Zasmakuj Kuchni
Pizza z kurczakiem i szynką 97

blacha na której będziemy piec pizzę. Później, przygotować papier do pieczenia o wymiarach zbliżonych do blachy i przy pomocy dłoni dokładnie rozprowadzić po całej jego powierzchni łyżkę oliwy. Na rozłożone ciasto w kolejności układamy: sos pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą i szynką, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym(...)240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez termoobiegu w temp. 220st C przez 15-17 minut. Smacznego Zapraszam do polubienia Kocham Czekoladę na Facebook https://www.facebook.com/kochamczekoladeAK Przepis na ciasto pochodzi z http://budujsmak.blogspot.com

Kocham Czekoladę
Pizza z szynką szwarcwaldzką i wędzonym serem 118

której będziemy piec pizzę. Później, przygotować papier do pieczenia o wymiarach zbliżonych do blachy i przy pomocy dłoni dokładnie rozprowadzić po całej jego powierzchni łyżkę oliwy. Na rozłożone ciasto w kolejności układamy: sos pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą, szynkę pokrojoną w cienkie plasterki, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym(...)240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez termoobiegu w temp. 220st C przez 15-17 minut. Smacznego

Kocham Czekoladę
Chałka z kruszonką – pyszna puszysta i delikatna 180

chałki: Przed pieczeniem chałkę maluję białkiem. Do białka dodaję około 2 łyżek mleka, roztrzepuję i dokładnie maluje chałkę. Następnie górę i boki chałki posypuje kruszonką. Blachę z chałką wkładam do piekarnika nagrzanego do 170°C, na środkową półkę  i piekę około 35 minut, do suchego patyczka. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu

Uwaga Babcia Gotuje
Podówjnie kremowa kostka orzechowa 236

się rozpuści a piana będzie gęsta i lśniąca. Wsypujemy orzechy i delikatnie mieszamy. Wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy  ok 30 minut w 180 st. C Krem: 6 żółtek 2 budynie waniliowe bez cukru lub 4 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru

Cynamonowe szczęście
Pyszne bułeczki śniadaniowe-prosty przepis 190

Pyszne i proste do zrobienia bułeczki, bez problemu zrobicie je w domu. Idealne na śniadanko, moje dzieci je uwielbiają .Często piekę swoje pieczywo ,szczególnie teraz ...#zostańwdomu

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania