Dwukolorowe ciasto maślankowe z truskawkami

Dwukolorowe ciasto maślankowe z truskawkami

Dwukolorowe ciasto maślankowe z truskawkami

Składniki: 4 jaja; 1 szklanka maślanki; 1/2 szklanki oleju roślinnego; 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej; 3/4 szklanki białego cukru; 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g każdy); 1 łyżka kakao; 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki sody; 500 g świeżych truskawek.  Dodatkowo: Blacha do pieczenia o wymiarach 21 x 30 cm; Tłuszcz do wysmarowania blachy i; Bułka tarta do oprószenia blachy lub; Papier do pieczenia.   1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Truskawki umyć, dokładnie osuszyć, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.