Bomboloni – włoskie pączki z pieca

Bomboloni – włoskie pączki z pieca

Bomboloni – włoskie pączki z pieca

Nigdy nie byłam ekspertem od smażenia pączków, dlatego w tym roku postanowiłam je upiec. Dobrze zrobiłam! Są lekkie, pyszne i można się zajadać bez większych wyrzutów sumienia 😉   Uwielbiam słowo “pączki” po włosku: to “bomboloni”. Fajne, prawda? 🙂 Brzmi jakoś tak śmieszno-rozczulająco. W tym roku piekę właśnie bomboloni, bo te moje pączki pochodzą z […] Artykuł Bomboloni – włoskie pączki z pieca pochodzi z serwisu Wiszniówka . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiszniówka

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.