ładnie traktujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. Jeśli zauważycie, że jest zbyt gęsta dolejcie więcej wody, ale delikatnie, bo to ma być pasta. Wszystko jest gotowe :) Możecie nakładać na chleb lub wykorzystać jako dodatek do innych dań. Będzie Wam smakowało. Pozdrawiamy i miłego dnia
vegetaniewarzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy połowę puszki czerwonej fasoli i całą puszkę mieszanki fasolowej. Dusimy razem jeszcze chwilę i skrapiamy delikatnie sosem sojowym. Gulasz jest gotowy. Podajemy go z chlebem, z kaszą, ryżem lub innymi dodatkami. My podajemy jeszcze do tego czosnek w zalewie chili. Smacznego i pozdrawiamy
vegetaniedomową kiełbasę drobiową. Znalazłam przepis na taką o smaku curry. Kiełbasa okazała się bardzo smaczna. Jadłam ją i na ciepło, zaraz po sparzeniu i na zimno - jako dodatek do chleba. Jest może nieco bardziej sucha niż wieprzowa biała kiełbasa, ale to wynik braku tłustych kawałków. Ostrość kiełbasy regulujemy dodając więcej lub mniej pieprzu kajeńskiego. Podajemy ciepłe z ryżem
Stare Garygotujemy jajka 4-5 minuty, w zależności od ich wielkości. 3. Jajka wyciągamy i przelewamy zimną wodą. 4. Podajemy w specjalnych kieliszkach do jajek, razem z kromką chleba, z masłem. Możemy nasze jajka przyprawić sola i pieprzem. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na KresachJeśli lubicie domowe smarowidła do pieczywa, zachęcam do rybnych, dietetycznych rozdań. Dziś receptura na pastę z wędzonej makreli i twarogu. Pasta z wędzonej ryby Składniki: 1
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaWlać do garnka, po wymieszaniu jeszcze chwilę gotować (można odłożyć trochę na talerzyk zobaczyć czy gęstnieje). Przełożyć do słoika, odstawić do ostygnięcia, zjadać na zimno na chlebie (najlepiej smakuje na spieczonym toście ;-) ). Smacznego
Co na wege obiad?smaku. Pasta z pieczonego łososia, to świetna alternatywa dla wędlin, czy innych kupnych dodatków na kanapki – do śniadania, kolacji… i nie tylko. Wspaniale się sprawdzi podana na chlebie razowym lub pumperniklu – jako przystawka. Jeśli przyjdzie Wam „na coś” ochota, a macie w lodówce łososia pozostałego z obiadu – zróbcie sobie taką pastę – na pewno zaspokoi Wasz apetyt. Smacznego. Wydrukuj
mojewypiekiinietylkosól 0,50zł -dwie łyżki śmietany; 4,39zł/kg - 0,13zł -250 gram filetu z kurczaka; 14,68zł/kg - 3,67zł -jajko 0,34zł/sztuka -grzanki, mała garść (ciężko mi je wycenić; chleb piekę sam, waga zużytych grzanek to 16gr, przyjmuję zawyżoną kwotę 0,10zł) -masło łyżka; 21,75zł/kg - 0,32zł -3 łyżki mleka; 2,59zł/l - 0,12zł -bazylia kilka liści świeżych
BaRepasglutenu, bez laktozy) Śniadaniowe placuszki z kaszy jaglanej i jabłka (bez glutenu, bez laktozy) Sałata z soczewicą Placuszki brokułowo-ziemniaczane (bez glutenu) Ekspresowa sałatka z pomidora Do chleba - 3 propozycje Dwie pasty z awokado Jabłkowe placuszki dla alergika i nie tylko (bez laktozy, bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu
Szybko Tanio Smaczniekuchni i łazience. Część z nich jest nam potrzebna, większość jednak - niekoniecznie. To przez nie żywność się psuje, a my chorujemy. Część z nich wykorzystujemy - choćby do pieczenia chleba czy ciast drożdżowych, do wyrobu sera, wina, piwa, jogurtów i innych produktów mlecznych. Przed pozostałymi staramy się chronić, a najłatwiej to osiągnąć zachowując w kuchni higienę. Nieco inaczej sprawa ma się
Pożeraczka, czyli raz adobrzedrobną kostkę. Do rondelka włożyć pomidory, dodać olej i przyprawy, gotować na wolnym ogniu aż zmiękną, pod koniec dodać pieprz i sól do smaku. Wykonanie grzanek: Z kromek chleba tostowego odkroić skórki i włożyć go do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 5 minut (do zarumienienia), ma być chrupiący. Wykonanie omletu: Ser zetrzeć na dużych oczkach. Jajka
Kuchcik gotujenagrzanym do 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu odstawić na kilka godzin do wystudzenia. Znakomitym dodatkiem do pasztetu będzie pikantna konfitura z papryki ( tu przepis ), oraz domowy chleb z mąki żytniej i orkiszowej na zakwasie ( tu przepis
SzczyptaSmaQŚpików po kolana, kolan w strupach,gatków z łatką na łacie... Kiedy byłam mała i jezdziłam na wieś do babci, a mama robiła pierogi bądz po prostu makaron lub chleb, podkradaliśmy kawałki ciasta ...i kładliśmy na blasze pieca chlebowego, u babci w kuchni. Powstawał tzw. podpłomyk,wychopień,wychopieniek. Jakież to było dobre . Prymitywny wypiek tak zapadł mi w pamięć
Z Kuchni Do Kuchnijeśli dodamy do tego nasz Polski czosnek to taki twarożek z rana będzie nie dość że odżywczym to i prozdrowotnym śniadaniem które na pewno Wam zasmakuje! Polecam z razowym chlebem ze słonecznikiem (takim ciężkim a nie dmuchanym)! Składniki dla 3-4 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 220g sera białego typu klinek 5 łyżeczek z górką śmietany 18% tł Garść
Kuchnia PROzdrowotnaPrzed podaniem gotujemy jajka na twardo i każdemu do talerza czy miseczki przed podaniem wrzucamy przekrojone na pół lub ćwiartki jajko. Aby zupa była jeszcze bardziej syta podawaj z chlebem. SMACZNEGO
smacznieinatemat