Escalivada z anchois

Escalivada z anchois

Escalivada z anchois

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na katalońską sałatkę z pieczonych warzyw, która wybornie smakuje zarówno solo, jak i w zestawieniu z pieczonym mięsem czy rybą. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - 1 średniej wielkości bakłażan - 3 papryki - kilka pomidorków koktajlowych - 3 ząbki czosnku - 8 filecików anchois - pół łyżeczki bazylii - pieprz do smaku - 2 łyżki oliwy z oliwek 1. Bakłażan oraz paprykę myjemy, a następnie w całości przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy oliwą. Tak przygotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bez Cebuli

Autor

Bez Cebuli

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatka, sałatki, papryka, mięsa pieczone, mięso, ryby, ryba, przekąska, przekąski, bez pieczenia, smaczna sałatka, dania bez mięsa, przekąski na ciepło, dania na gorąco

Inne przepisy z Bez Cebuli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.