CIASTO KRUCHE Z DŻEMEM PORZECZKOWYM I BEZĄ

CIASTO KRUCHE Z DŻEMEM PORZECZKOWYM I BEZĄ

CIASTO KRUCHE Z DŻEMEM PORZECZKOWYM I BEZĄ

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-12 WYMIARY BLACHY: 20*30 CM. Składniki: 400 g mąki, 6 jajek (oddzielone żółtka od białek), kostka masła (200 g), szklanka cukru + 50 g, łyżka śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowanie cukru wanilinowego (8 g), łyżka mąki ziemniaczanej, słoik dżemu porzeczkowego (220 g). Przygotowanie: Do miski wsypuję mąkę, dodaje drobno pokrojone zimne masło, 50 g cukru, cukier wanilinowy i proszek do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.