mnie niespodzianka! Ciasto jest przepyszne! Aga z Ciasteczkolandii, gdzie znalazłam przepis pisała, że jej babka nie smakowała przez mąkę pełnoziarnistą - wg mnie w ogóle jej tutaj nie czuć. Babka jest wilgotna i pięknie pachnie bananami. Na pewno wykonam ją jeszcze niejeden raz! Dla kogo: dla fanów mąki pełnoziarnistej dla posiadających przejrzałe banany dla lubiących fajne babki:) Składniki na ciasto: 220g
Mania WypiekaniaŁatwo jest wyczarować deser z delikatnej mąki, dużej ilości masła i cukru. Można też jednak całkiem inaczej. Czekoladowo-daktylowa babka z mąki orkiszowej w wersji FIT jest tego doskonałym przykładem. Pyszna, mocno wilgotna, pełna smaku i aromatu. Zachwyci każdego łasucha oraz miłośnika czekolady dbającego o zdrowie i sylwetkę. Przepis na odchudzone ciasto czekoladowo-daktylowe praktycznie w całości bazuje na zdrowych(...)się oprzeć. Bo mniej kalorii wcale nie oznacza, jakby się mogło wydawać, mniej przyjemności. Kto zrobi? Pochwalcie się w komentarzach jak Wam poszło. Print Czekoladowo-daktylowa babka orkiszowa Pyszna, mocno wilgotna, pełna smaku i aromatu babka na bazie pełnoziarnistej mąki orkiszowej, mleczka kokosowego i suszonych daktyli. FIT deser, który zachwyci każdego łasucha oraz miłośnika czekolady dbającego o zdrowie i sylwetkę
Fitsweet.meBabka - dziś na Dzień Kobiet babka to idealne rozwiązanie. Babka dla babek, a może nawet babka zrobiona przez mężczyznę dla kobiety :D. Babka jest wilgotna i przyjemnie cytrynowa. Dodatek rozmarynu nadaje jej charakteru. Możecie w zimie użyć rozmarynu suszonego, a w wakacje urwijcie gałązkę świeżego rozmarynu z ogrodu. Jeśli szukacie przepisu na tradycyjną babkę cytrynową bez dodatków lub babeczki
Mania WypiekaniaNajlepsza babka,..."... puszysta, wilgotna, bardzo smaczna , taki był opis na fb. Postanowiłem sprawdzić czy tak jest i upiekłem podobną , wg przepisu Anny Mulczyńskiej. Dziękuję Aniu! ... tak jak opisałaś, jest to bardzo dobra babka, którą ja teraz też polecam. -- Teraz pokażę Wam, moją męską wersję przedstawionego przepisu i również polecam. Nie jest to aż taka ładna babka, ale bardzo
chleba naszegobardziej zdaję sobie sprawę z tego, jak wiele mam jeszcze do wypróbowania! Ale po kolei. Dzisiejsza babka jest mniej krucha niż babka majonezowa , bardziej zbita, mocno wilgotna – przypomina trochę babkę mojej babci , ale wyraźnie czuć w niej wanilię, a jagurt sprawia, że nie wysycha tak szybko. Piekłam ją w niedużej foremce o średnicy 23 cm z cienkim kominem
Ciastkozercybardziej zdaję sobie sprawę z tego, jak wiele mam jeszcze do wypróbowania! Ale po kolei. Dzisiejsza babka jest mniej krucha niż babka majonezowa , bardziej zbita, mocno wilgotna – przypomina trochę babkę mojej babci , ale wyraźnie czuć w niej wanilię, a jagurt sprawia, że nie wysycha tak szybko. Piekłam ją w niedużej foremce o średnicy 23 cm z cienkim kominem
Ciastkozercyprzekonać się, jak smakuje tradycyjna drożdżowa baba. Przepis skomponowałam po przejrzeniu chyba kilkudziesięciu innych, dopasowałam do swoich upodobań i powiem Wam, że efekt finalny bardzo przyjemnie mnie zaskoczył. Babka jest wilgotna, pełna rodzynek i owoców kandyzowanych, dość mocno słodka, ale ciasto świąteczne musi być bogate w smak i nie ma tutaj miejsca na odchudzone przepisy. Chociaż nie jestem wielbicielką rodzynek
Smakołyki BerenikiSezon na pomarańcze w Małej Cukierence ogłaszam za otwarty:). Zapraszam na fantastycznie pachnącą babkę pomarańczową, wilgotną, dobrze nasączoną, z makiem i suszoną żurawiną. Wspaniale smakuje, rozpływa się w ustach. W przygotowaniu nie jest trudna, co można zobaczyć na załączonym filmie. Bardzo polecam… Do jej przygotowania użyłam formy do babki „HERITAGE” marki Nordic Ware . Otrzymałam ją ze sklepu LeDuvel , w którym
Mała CukierenkaSezon na pomarańcze w Małej Cukierence ogłaszam za otwarty:). Zapraszam na fantastycznie pachnącą babkę pomarańczową, wilgotną, dobrze nasączoną, z makiem i suszoną żurawiną. Wspaniale smakuje, rozpływa się w ustach. W przygotowaniu nie jest trudna, co można zobaczyć na załączonym filmie. Bardzo polecam… Do jej przygotowania użyłam formy do babki „HERITAGE” marki Nordic Ware . Otrzymałam ją ze sklepu LeDuvel , w którym
Mała Cukierenkatymi pysznymi owocami, prawdziwym smakołykiem na wakacyjne dni. Do przygotowania babki wykorzystałam jogurt grecki, który nada ł ciastu niesamowitej delikatności i puszystości. Babka jest wilgotna, nie za słodka a dużym plusem jest prostota i szybkość jej przygotowania. Nie pozostaje mi nic innego, niż polecić Wam mój przepis
La grande e la piccola cuocaProsta i bardzo szybka w przygotowaniu babka. Dodatek kefiru, który można zamienić na maślankę sprawia, że babka jest wilgotna i długo zachowuje świeżość. Polecam jest pyszna :) SKŁADNIKI: 4 całe jajka szklanka cukru cukier wanilinowy lub olejek szklanka kefiru 120 ml oleju 1 łyżeczka sody łyżka kakao 2 szklanki mąki WYKONANIE: Dużą formę na babkę moja
Pani na deserpiernikowa to ciasto, które możemy przygotować nawet na ostatnią chwilę, gdyż robi się ją bardzo prosto. Wystarczy składniki suche wymieszać z mokrymi – zupełnie tak jak na muffiny. Babka jest wilgotna od powideł i smakiem wprowadza w świąteczny nastrój. Ja uwielbiam korzenne smaki, dlatego wypieki z przyprawą do piernika przygotowuję przez cały rok. Można do niej użyć dowolnej foremki
Poezja smakubabkę studzimy i polewamy lukrem limonkowym (sok z limonki utarty z cukrem pudrem).Kto lubi smak cytrusów, to babka cytrynowa z lukrem limonkowym spełni w 100% jego oczekiwania. Babka jest wilgotna, można nawet powiedzieć „soczysta” i oczywiście bardzo aromatyczna. Zachęcona przepisem, aby się nie rozdrabniać, upiekłam za jednym zamachem dwie, z podwójnej porcji. Na niedzielę, do kawy, herbaty
mojewypiekiinietylkobiurach słychać już kłótnie o to kto weźmie urlop na święta, znaczy się najwyższy czas, żeby rozpocząć oficjalne przygotowania do Wielkanocy. Tą cudownie wilgotną, lukrowaną babką zamierzam zatem zapoczątkować testowanie wypieków mniej lub bardziej tradycyjnych. Cóż, nie ma się co okłamywać, w większości mniej tradycyjnych ;) Babka 3/4 kostki masła 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki 1 cytryna 3 łyżeczki suszonej
sama złodyczPrzygotowania świąteczne rozpoczęte? U mnie wiosenno - świąteczne porządki zaliczone, trwa więc ustalanie świątecznego menu. Kilka pomysłów już jest jak na przykład dzisiejsza babka serowa. Wilgotna dzięki serkowi, pachnąca cytryną, długo zachowuje świeżość. A do tego jest naprawę szybka w przygotowaniu. Przepis znalazłam na stronie Domowe Wypieki , zmniejszyłam tylko ilość cukru i zwykły biały cukier zamieniłam na cukier brzozowy
Smak mojej kuchni