babka wilgotna - 1288 przepisów (strona:10/86)

Babka ucierana 136

wielkim zapałem zabieramy się do pracy.  Na świąteczny stół proponuję przygotować klasyczną babkę ucieraną z dodatkiem śmietany i skórki cytrynowej. Cytryna działa orzeźwiająco, a śmietana sprawia, iż babka dłużej pozostaje wilgotna. Jeśli użyjemy masła babka dodatkowo będzie miała pyszny, maślany posmak. Moja babka udekorowana została śnieżnobiałym lukrem królewskim na bazie białka, można ją dodatkowo obsypać kandyzowaną skórką z pomarańczy

Smak mojej kuchni
Babka czekoladowo - miętowa 179

łasuchów pachnący czekoladą i miętą. Uwielbiam małe czekoladowe czekoladki nadziane kremem miętowym i dlatego z ciekawości upiekłam tę babkę. Jest pyszna i smakuje podobnie jak moje czekoladki. Babka jest wilgotna, lekko zbita i przepyszna, pachnie miętą i smakuje czekoladowo, polecam serdecznie. Babka czekoladowo - miętowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Prosta Babka na Oleju Siostry Anastazji 286

Klasyczna, wilgotna i puszysta, dwukolorowa babka z dodatkiem oleju. Babeczka jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a przy tym smaczna i idealna zarówno na Święta Wielkanocne jak i codzienny deser. Prosta Babka na Oleju Siostry Anastazji - Składniki: 4 jajka 150 g mąki 175 g cukru 125 ml oleju łyżeczka proszku do pieczenia łyżka kakao cukier puder (do posypania)  Prosta Babka

Słodka Strona
Pyszna babka z kokosem 168

mamy ochotę na coś słodkiego – pyszna babka z kokosem. To jedno z ciast, które zawsze się udaje i smakuje. Dodatek kokosa powoduje, że babka z każdym dniem staje się coraz bardziej wilgotna. Jeśli nie zjecie ciasta od razu, to polecam je przechowywać pod przykryciem, wówczas będzie jeszcze pyszniejsza. Zapraszam na przepis. Pyszna babka z kokosem(...)minut (do tzw. suchego patyczka, stan ciasta sprawdzamy już po 40 minucie pieczenia). Rada - babkę należy przechowywać pod przykryciem (pojemnik na ciasto), wówczas dzięki zawartości kokosu staje się wilgotna. Dlatego ta babka najlepsza jest następnego dnia, oczywiście o ile wytrzymacie, żeby jej od razu nie zjeść. U mnie jest, to niemożliwe, dlatego piekę przeważnie dwie sztuki. Smacznego Notes * przepis własny

Słodkie okruszki
Babka migdałowa z białą czekoladą 87

cieszy. Mała, bo proporcje są na niewielkich rozmiarów formę. To, że jest jej nie dużo ma oczywiście swój urok – każdy bije się o choćby najmniejszy kawałeczek. Babka jest wilgotna, choć ciężka. Wyraźnie wyczuwalny jest smak mielonych migdałów. Podsumowując – bardzo fajna babeczka. Babka: 130 g białej czekolady 80 g masła 8 łyżek cukru 3 jajka 40 g mąki

Smaki Na Talerzu
Babka czekoladowa z likierem 130

Wkrótce święta i na pewno będziecie szukać nowych przepisów. Mam dla was propozycję na czekoladową babkę z dodatkiem likieru czekoladowego. Babka jest wilgotna z wyczuwalną nutą likieru. Z pewnością zaskoczycie nią gości lub domowników. Do babki wykorzystałam likier chocotella Dalkowski. Składniki: 4 jajka 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ala piecze i gotuje
Babka kajmakowa 275

Już niedługo Wielkanoc, więc mam dla Was kolejny przepis na babkę – tym razem kajmakową. Babka jest wilgotna i pyszna. Nawet mój tata, który nie przepada za suchymi ciastami, tą babkę zjadł ze smakiem. Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 jajko 12 łyżek oleju ½ szkl. cukru 1 szkl. mleka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka sody lub proszku

kuchcikownia
Jogurtowa babka cytrynowa 161

Wielkanoc i na co dzień - pachnąca, delikatna, wilgotna, jogurtowa babka cytrynowa. Składniki: 200 g mąki pszennej 2 budynie waniliowe bez cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii (polecam Skworcu ) 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 150 g jogurtu naturalnego 50 g oleju skórka otarta z 1 cytryny Ponadto: Masło, bułka tarta lub mąka

Smak mojego domu
Babka migdałowa z Amaretto 276

Kolejna propozycja wielkanocna. Przepyszna, puszysta babka migdałowa z dodatkiem likieru Amaretto. Dzięki mielonym migdałom babka jest wilgotna, po prostu – Idealna! Została zjedzona w mgnieniu oka Jest jedną z moich ulubionych babek, którą piekę nie tylko w święta. Zdecydowanie polecam Składniki: Babka migdałowa: 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka zmielonych migdałów 1 szklanka cukru 250 g masła 5 jajek

Oryginalny smak
Prosta Puszysta Babka z Likierem 116

Prosta Puszysta Babka z Likierem – W Małej Cukierence kolejny wypiek na zbliżające się święta. Zapraszam na pyszną, wilgotną, puszystą babkę z likierem. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i szybka. Wygląd fantastycznie i cudownie pachnie. Pieczemy ją w dużej foremce, ponieważ babka bardzo rośnie w piekarniku. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał

Mała Cukierenka
Babka gotowana w polewie czekoladowej 205

Pożyczyłam od rodziców foremkę do gotowania babki i od razu wzięłam się za jej zrobienie. Przepis wzięłam z  tej strony. Wspaniała, wilgotna, aromatyczna babka z dodatkiem polewy czekoladowej, to jest dokładnie tego czego mi było trzeba :-) Składniki na babkę: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 8 g cukru waniliowego 2/3 szklanki cukru 6 jajek 1 czubata łyżeczka

Na słodko lub wytrawnie
Babka z ricottą - pyszna 113

Dzień dobry :-) Dzisiaj już tak na ostatni gwizdek mam dla Was przepis na babkę z ricottą, płatkami migdałów i czekoladą. Babka jest wilgotna, mięciutka, dla mnie rewelacyjna. Przepis znalazłam tutaj ( klik ), zrobiłam ze swoimi dodatkami. Polecam, jeśli lubicie tego typu babki, to ta jest rewelacyjna :-) Miłego dnia :-) Blaszka 11x21 cm Składniki:  250 g serka ricotta 3 jajka

kruche babeczki
Drożdżowa babka topiona 166

pora pomyśleć o wielkanocnych smakołykach. Ja nie wyobrażam sobie świąt bez drożdżowej baby na stole, sądzę, że Wy również, więc bardzo zachęcam do przygotowania jej na świąteczny stół. Babka jest wilgotna i delikatna za sprawą moczenia jej w zimnej wodzie. Nie zrażajcie się, ani nie obawiajcie, to działa! :-) Babka jest dzięki temu całkiem inna niż tradycyjne ciasto drożdżowe.Przepis znajdziecie

Pora coś zjeść
Babka jabłkowo - marchewkowa 210

Pyszna jesienna babka, właśnie z racji dodatku marchewki i jabłka nazwałam ją jesienną. Pomysł dodania marchewki i jabłka tylko pozornie jest kontrowersyjny. To dzięki ich dodatkom babka jest jest wilgotna i ciasto nie wysycha. Polewa wieńcząca babkę przygotowana na bazie twarożku jest absolutnie rewelacyjna. Pięknie tężeje, bez konieczności wstawiania ciasta do lodówki. Super smak i świetny przepis, bo z małą(...)babkę z formy, jeśli przed wlaniem ciasta dokładnie posmarujesz foremkę tłuszczem i oprószysz mąką lub bułką tartą, a po upieczeniu pozostawisz w niej babkę 10 minut. Nie udało się, ciasto nadal tkwi w formie? Owiń ją wilgotną ściereczką i pozostaw na kilka minut, to powinno pomóc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Świąteczna babka ajerkoniakowa 317

już pisała kiedyś nie jestem fanką babek. Zawsze kojarzyły mi się z suchym ciachem, do którego trzeba było wypić hektolitry kawy. Ta babka jest wilgotna, żółciutka i pachnąca. Nie może jej zabraknąć na Wigilijnym stole. Nie jestem fanką ajerkoniaku czy adwokata, ale ta babka z tym dodatkiem jest pyszna. Dodatkowo wykonanie zajmuje kilka chwil. Babka: 1 szklanka mąki pszennej

Kocham Czekoladę
Rewelacyjna babka marchewkowa 230

Cudownie puszysta i wilgotna Rewelacyjna babka marchewkowa SKŁADNIKI: 4 duże marchewki 5 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 150ml oleju/ masła 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 100g rodzynek lub/i orzechy sok z całej cytryny łyżeczka tartej skórki z cytryny polewa czekoladowa i kolorowa posypka Marchewki zetrzeć na drobnej tarce. Całe jajka ubić na jednolitą masę. Cukier(...)olej i ubite jajka, marchewki oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Masę przenieść do foremki na dużą i małą babkę :) Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 60 minut. Po tym czasie sprawdzić patykiem czy ciasto jest jeszcze wilgotne (klei się) . Jeśli tak zostawić jeszcze w piekarniku. Po ostygnięciu ciasta polać je polewą czekoladową i posypać kolorową posypką. Pyszniutka

MarciochaKucharzy
BABKA MURZYNKOWA 152

English Przepis na to ciasto jest w naszej rodzinie już kilkadziesiąt lat i pomimo upieczenia setek słodkości to uważam, że jest to najlepszy wypiek jaki kiedykolwiek jadłam. Babka jest wilgotna, delikatna i jeszcze nigdy nie wyszedł mi zakalec. Robiłam już z tego przepisu babeczki, torty, a teraz przyszedł czas na babkę.  Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu

Przepisy Aleksandry

Proponowane wyszukiwania