surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:106/277)

surówka do obiadu z młodej białej kapusty 199

Witam Kochani dziś przychodzę do Was na odmianę z czymś lekkim i zdrowym. Wiosna w pełni, więc już powoli możemy zaczynać delektować się nowalijkami. Surówka z młodej kapusty jest niezwykle zdrowa, wręcz ją uwielbiam  Składniki -1 mała główka młodej białej kapusty -1 średnia marchew -koperek-1 płaska łyżka drobno posiekanego -1 mała cebula -biała lub czerwona -3 łyżki śmietany(...)Kapustę szatkujemy na szatkownicy bardzo drobno następnie marchew trzemy na tarce jarzynowej kapustę oraz marchew dajemy do jednej miski, dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do całości dodajemy resztę składników, mieszamy i gotowe. Surówka jest wspaniała, polecam gorąco! Smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Surówka z młodej kapusty 346

Zapowiadana surówka z młodej kapusty. Składniki: -pół główki kapusty -jedna duża marchewka -jabłko -szczypior -koperek -sok z cytryny do smaku -2 łyżki oleju -przyprawa warzywna    Kapustę drobno szatkujemy.    Obrane jabłko i marchewkę tarkujemy na grubych oczkach.       Szczypiorek i koperek drobno kroimy. Wszystko łączymy w misce, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny

Maminek kulinarny
Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską 91

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – pyszna i szybka sałatka, składająca się z niewielkiej ilości składników :) Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki przepisy Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską The post Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
soczysty dorsz atlantycki na obiad z pieczonymi serowymi ziemniakami:airfryer 9240/30 141

lodówce,urządzenie nagrzać na 190 C i posygnale filety położyć na papierze do pieczenia w koszu skórką do dołu, wierzch posypać bułką tartą i piec 22 minuty SURÓWKA: 20 dag kapusty kiszonej wymieszać z pokrojoną cebulką małą, do smaku doprawić cukrem, pieprzem, olejem rzepakowym na papierze do pieczenia dorsz jest bardzo delikatny i soczysty - nie wysuszony, ziemniaki są aromatyczne

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka w kiszonej kapusty 186

pół szklanki soku trzy razy dziennie. Rano dobrze jest wypić sok na czczo, a wieczorem pół godziny po kolacji.” – źródło : http://polki.pl/dieta-i-fitness/zdrowe-odzywianie,kapusta-kiszona-wlasciwosci-zdrowotne,10065361,artykul.html Dziś proponuję Ci surówkę z kiszonej kapusty. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 cebula 1 marchewka sól, pieprz, cukier- opcjonalnie do smaku 1/4 szklanki oleju rzepakowego pęczek koperku Przygotowanie: kapustę przepłucz wodą i posiekaj, przełóż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Surówka z pora i jabłka 290

staram się wymyślać dania z udziałem tego warzywa. Na blogu znajdziecie m.in. sałatkę z pora i jajek , która często pojawia się na naszym stole na Wielkanoc. Jest również surówka z białej kapusty i pora . Zaś z dań obiadowych szczególnie polecamy: Kurczaka w sosie porowym , Naleśniki z porem , Łososia zapiekanego z porem , Zupę porową z pulpecikami oraz Klopsiki z makronem

Kulinarne Przeboje
Surówka z pora, marchewki i jabłka 128

Całe szczęście sam się dość szybko roztapiał. :) W taką pogodę najlepsza jest dodatkowa porcja witamin. Idealnie więc sprawdzi się pyszna, domowa surówka. Ja ostatnio postanowiłam wypróbować nową surówkę. Tym razem bez kapusty. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na blogu Iwony . Surówka wyszła bardzo smaczna. Dodałam trochę więcej śmietany, ponieważ w domu wolimy bardzie wilgotne surówki. Surówka z pora, marchewki

blog.moje-pasje.info
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowo - keczupowym 155

pomysł na doskonałą surówkę z niezastąpionej kapusty pekińskiej, ale niecodziennego jej smaku dopełnia sos z chrzanem, zobaczcie jak smakuje.....   Składniki: 1 mała kapusta pekińska 2 pomidory 1 cebula czerwona 2 łodygi selera naciowego sos 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżki keczupu 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru sól i pieprz świeżo mielony pestki dyni lub słonecznika Wykonanie: Kapustę szatkujemy, cebulę

kgwjanczewo
Surówka z kiszonej kapusty i warzyw 192

warzyw nie ma obiadu. Najczęściej pojawiają się w moich drugich daniach w postaci surówek. Jedną z nich jest surówka z kiszonej kapusty. Wzbogaciłam ją marchwią, cukinią, papryką i jabłkiem. Obowiązkowo pasuje do niej natka pietruszki.  Składniki: 400 g kiszonej kapusty 1 marchew 1 duże obrane jabłko 1/2 czerwonej papryki 1/2 małej cukinii z łupką  1/3 pora(...)pietruszki kminek, łyżeczka ziół do sałatek sól i pieprz do smaku Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną można lekko przepłukać). Posiekać. Paprykę pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Jabłko i cukinię zetrzeć na grubej tarce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Podawać do mięs i ryby. Do surówki pasują również pokrojone w kostkę korniszony

Czerwień i błękit
Młoda kapusta z wody czyli nareszcie nowalijki! 227

roku jest na razie skromnie. Stoiska warzywne dopiero zaczynają rozkwitać :) Nie mogę się już doczekać, kiedy na moim stole będą gościć surówki i sałatki pachnące latem. Ale na razie zajadam się młodą kapustą. Kapusta jest warzywem bardzo zdrowym(...)sama w sobie jest niskokaloryczna. 100 g młodej kapusty to tylko 22 kCal. Możemy zatem śmiało podjadać ją wtedy, kiedy chcemy zrzucić kilka kilogramów. Kapuśniaczki, surówki czy gotowana w całości kapusta to nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe potrawy. Korzystajmy z dobrodziejstw młodej kapusty póki jest :) Do ugotowania w całości najlepsze są te pierwsze, niewielkie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. 173

bulionu sól i pieprz ziołowy tłuszcz do podsmażenia pieczarek Wykonanie: 1. Z kapusty pekińskiej zdjąć osiem największych liści, wyciąć twarde (białe) części i króciutko sparzyć je wrzątkiem. Pozostałą kapustę pozostawiamy na surówkę .  2. Biały ser dokładnie rozgnieść widelcem, dołożyć kaszę, masło, jajko oraz bardzo drobniutko posiekaną połowę cebuli. Wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podzielić na osiem

Poezja Smaków - blog kulinarny
Surówka z czerwonej kapusty 123

Klasyka! Surówka z czerwonej kapusty. Znana w naszym domu od zawsze, a jednak jeszcze do niedawna nie potrafiliśmy jej przygotować. Zupełnie przez przypadek udało się nam podglądnąć proces jej powstawania i jak się okazało to banalnie proste! Teraz gości na naszych talerzach przynajmniej raz w tygodniu, jako dodatek do wszelakich kotletów czy pieczeni :) Nie tylko świetnie uzupełnia dania, ale również(...)ocet, olej, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Kolor kapusty z niebieskiego zmieni się na fioletowy. Odstawiamy na 15 minut, aby smaki się przegryzły. W razie potrzeby dodajemy więcej octu. Doskonale smakuje również na drugi dzień. Pamiętajmy jednak, aby włożyć ją na noc do lodówki :) My najbardziej lubimy tą surówkę jako dodatek do klasycznych schabowych lub roladek w sosie serowym

Kuchnia od dwojga
FASZEROWANY ZIEMNIAK Z ŁOSOSIEM 87

Faszerowany ziemniak z łososiem kojarzy mi się z wakacjami w Szwecji Składniki: ziemniak ugotowany w mundurku SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY jogurtowy lub śmietanowy sos z ziołami, np SOS ZIOŁOWO-CYTRYNOWY wędzony łosoś posiekane zioła, np natka, koperek i szczypiorek sok z cytryny natnij ziemniaka wzdłuż do połowy wysokości. Ściśnij delikatnie od boku, żeby rozcięcie się powiększyło w powstałą szczelinę nałóż

SandraFrej.com
Bigos z młodej kapusty 166

Młoda kapusta to sezonowy przysmak, na który czekamy całą zimę. Małe główki w kolorze zielonym i jasnozielonym można kupić od maja do lipca. Z takiej kapusty przygotujecie najlepsze surówki, kapuśniaki i bigosy. Uwielbiam ją w każdej postaci. Dziś serwuję bigos z mięsną wkładką w postaci kabanosa, ale możecie go zastąpić boczkiem lub inną kiełbasą, albo po prostu pominąć, jeśli wolicie

Smakowity Blog Kulinarny
Surówka z młodej kapusty i buraka 212

surówka z młodej kapusty i surowego buraka, raz zrobiona, pojawia się ostatnio często na naszych talerzach. Nic dziwnego. Biegnijcie na bazarek po główkę młodej kapusty i soczystego buraka i przekonajcie się sami, bo to połączenie idealne. :) Składniki: - 1 główka poszatkowanej młodej kapusty - 1 duży burak starty na tarce (lub 2 małe) sos: - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka syropu

Smakuje zdrowo