surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:98/277)

Wiosenna surówka z młodej kapusty. Kolorowa i zdrowa. 325

Dziś zapraszam na kolejne danie z wykorzystaniem młodej kapusty, którą uwielbiam. Surówka. Świetna do obiadu i grilla, kolorowa, wiosenna, zdrowa... dużo by o niej pisać.... po prostu pyszna:) Polecam :) Składniki - główka młodej kapusty - 2 mniejsze kolorowe papryki - 6-8 rzodkiewek - pół pęczka koperku - sól, biały pieprz, zioła toskańskie, - oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę szatkuję, lekko solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma

Kuchnia z widokiem na ogród
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem 353

mąka się rozpuści. Na końcu dokładamy kapustę, mieszamy i zagotowujemy *** *** Na końcu możemy także dodać posiekany koperek i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Kapusta najlepiej smakuje podana z młodymi ziemniakami *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY

Blog z Apetytem
Domowa kiszona kapusta 101

Domowa kiszona kapusta jest zdrowa, tania i bardzo smaczna. Najzdrowsza i najłatwiejsza chyba do zrobienia surówka na zimę. Kiszona kapusta stanowi również podstawę wielu dań i większość z nas ją bardzo lubi. Jeśli chcemy ukisić większą ilość kapusty najlepiej zrobić to w kamiennym naczyniu i dopiero jak się ukisi przełożyć do słoików. U mnie niestety nie ma zbyt dużo miejsca

Gotuj w domu
Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem 156

niewiele potrzeba, aby nadać jej jeszcze lepszego smaku. Świetnie smakuje z jogurtem naturalnym, potartą marchewką i posiekanym koperkiem. Można przygotować także wersję z majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym. Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem Składniki: 1 główka młodej białej kapusty 3 marchewki 1 pęczek koperku szklanka śmietany 12% cukier sól do smaku Przygotowanie: Z białej kapusty usuwamy wierzchnie

Moja smaczna kuchnia
surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 152

Cześć :D Taką surówkę zaczęłam robić całkiem niedawno. Fajny dodatek do drugiego dania. Prosta i nie wymagająca wielkiego wysiłku :) Składniki: * 1 średniej wielkości kapusta pekińska * 1/2 jabłka * 1 marchewka * 1/2 pęczka szczypiorku * kilka łyżek śmietany 18% * sól, pieprz czarny i ziołowy * cukier do smaku * 1-2 łyżeczki soku z cytryny Kapustę pekińską i szczypiorek  pokroiłam dość drobno

Pieprzyć z Fantazją
HALIBUT SMAŻONY - przepis na halibuta smażonego w mące 258

halibuta o wadze ok. 120g zawiera 199 kcal Halibut smażony z czym podać? Oto kilka pomysłów na pyszny obiad z halibutem: halibut smażony z puree ziemniaczanym, koperkiem i surówką ze świeżej kapusty halibut smażony z ziemniakami z wody, z koperkiem i surówką z marchewki halibut smażony z frytkami, sałatą rzymską i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :) halibut smażony fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną 137

Szybka surówka z kiszonej kapusty ze słodką nutą żurawiny. Składniki: 500 g kapusty kiszonej duża marchew jabłko garść suszonej żurawiny pieprz 2 łyżki oliwy lub oleju Przygotowanie Kapustę, jeśli jest zbyt kwaśna płuczemy i odciskamy z wody. Kroimy ją na kawałki. Obraną marchew i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Składniki łączymy ze sobą, dorzucamy żurawinę (moja była dość

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem 499

zalewa z tego przepisu zawsze jest smaczna i nie trzeba jej kilka razy doprawiać jak to bywa przy przepisach gdzie jest podana ilość "do smaku".  Surówka jest pyszna zarówno z młodej kapusty jak i już w okresie zimowym. Tu również surówka z tą zalewą ale z marchewką i cebulą klik . Składniki: 1 kg białej kapusty 1 średni zielony ogórek(...)przełożyć do miski. Dodać posiekany koperek i ogórki obrane ze skórki i pokrojone w półplasterki. Wszystkie składniki zalewy dokładnie wymieszać. Wlać do kapusty, wymieszać i odłożyć na około 2 godziny. Od czasu do czasu surówkę przemieszać. Surówkę można przełożyć do słoików włożyć do lodówki i można przechowywać przez około 5-6 dni a nadal będzie smaczna

Ala piecze i gotuje
Kapusta czerwona kiszona 65

kiedy będziemy mieli na nią ochotę. Wystarczy dorodna główka kapusty, jabłko, cebula, przyprawy, szatkujemy, mieszamy i po dwóch tygodniach mamy ponad 2 kg pysznej i zdrowej kiszonej surówki. Skład 1 główka czerwonej kapusty ( około 2 kg) 1 duże winne jabłko 1 duża czerwona cebula 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżka soli 1 łyżeczka nasion kminku 3 ziarna ziela angielskiego

Tajemnice Smaku
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka 113

Dodatek idealny do ziemniaków - słodko-kwaśna surówka przygotowana z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka. Najlepiej smakuje podana mocno schłodzona. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1/2 średniej wielkości główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko sól, pieprz cukier kwasek cytrynowy lub sok z cytryny 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu Kapustę umyć, odciąć głąb i drobno posiekać. Marchewkę(...)jabłko obrać oraz zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski wsypać kapustę, marchewkę i jabłko. Całość posolić i popieprzyć. Wymieszać. Następnie wsypać cukier oraz odrobinę kwasku cytrynowego (do smaku). Na sam koniec do surówki dodać majonez oraz śmietanę. Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Schłodzić przed podaniem.  Składniki surówki przed i po wymieszaniu

Ugotować
Surówka z białej i czerwonej kapusty z mleczkiem kokosowym 201

Wiosna czas kolorowym smacznych surówek. Czas świeżutkich warzyw więc do bólu trzeba to wykorzystać. Ostatnio na półce zobaczyłam mleczko kokosowe i przyszła mi myśl ....a może by tak....... i tak powstało jak dla mnie niecodzienne połączenia kapust oraz mleczka kokosowego. Nie zawiodłam się na inwencji smakowej :)) Szybka i prosta w wykonaniu a też o to chodzi.   SKŁADNIKI: przepis autorski(...)limonki dodaję cukier, mleczko kokosowe i odrobinę wody wyciśniętej z kapust, dokładnie wymieszam - do kapusty poszatkowanej dodaję marchew oraz wlewam przygotowany sok, wszytko razem wymieszam i odstawiam do lodówki na ok 30 minut, aby smaki się połączyły - przed podaniem posypuję słonecznikiem i zajadam :)) - surówka ma słodkawy posmak i nutą kokosu coś świeżego i innego. Lubie kolorowe surówki cieszą nie tylko

Basia w kuchni
W sobotni wieczór 124

hakiem do ciasta. Kiedy ciasto się samo robi, przygotowuję wszystkie dodatki, nagrzewam kamień do pieczenia i potem piekę pizze jedną za drugą. Zawsze do pizzy przygotowują włoską surówkę z białej kapusty . Jest pyszna, doprawiona winnym octem, oliwą, majerankiem i pieprzem. Prosta surówka do pizzy, a smak niesamowity! Pizza bianco z feta i pesto 3 pizze o średnicy 28 cm Składniki

codojedzenia
Wegańska kalafiornica z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 158

leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 211

leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) 212

też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity