tarta marchewka z dodatkiem pietruszki, soku z cytryny, cukru i odrobiny soli. Najlepiej smakuje podawana od razu po przygotowaniu. Jeśli lubisz sałatki z dodatkiem marchewki to koniecznie wypróbuj surówkę z młodej kapusty z marchewką a jeśli wolisz marchewkę w wersji na ciepło wypróbuj marchewkę z groszkiem . Taka surówka do obiadu na pewno ci zasmakuje i od razu zniknie cała
To Musisz Wiedziećsię nie zmarnowały. W surówce daje lekko słodkawy posmak, który z ostrzejszym porem i resztą składników doskonale się łączy. Mi surówka bardzo posmakowała, mam nadzieję, że wypróbujecie i Wam również przypadnie do gustu 😍 Składniki: ½ główki włoskiej kapusty (mniejsza główka) 1 duża marchewka 1 duża gruszka 1 duże jabłko 1 duży por 4 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapustę obieramy
Kuchnia w czekoladziekapusta duszona postna Pyszne danie samodzielne do jedzenia z chlebem lub wspaniały dodatek do obiadu zastępujący surówkę. Składniki: 1 kapusta biała 2 marchewki 1 cebula 1,5-2 szklanki wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: 1. Kapustę poszatkować na szatkownicy lub pokroić bardzo cienko nożem. Troszkę posolić i wygnieść. 2. Marchewkę umyć, obrać
Kulinarnie z Polką na KresachBanalnie prosta i przepyszna surówka do obiadu, składająca się z trzech składników, które na pewno o tej porze roku znajdą się w każdym domu. Kapusta biała, jabłka i orzechy - ci dzisiejsi bohaterowie doskonale wpisują się w jesienne menu. Źródło: Moje Gotowanie nr 11/2016 Składniki: 1/4 główki białej kapusty 1 duże jabłko (lub 2 małe) garść orzechów włoskich 1 łyżka śmietany
My simple kitchentylko z szybkim postem, bo za chwilę zbieramy się w góry. Dobra surówka, nie tylko do potraw z gilla. Łapcie. Składniki: mała kapusta pekińska 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 marchewka pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sałatę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w paski pomidory, startą
KardamonovyNiedawno podrzuciłem Wam przepis na surówkę z młodej kapusty, tym razem na waszych stołach rządzić będzie młoda kapusta z koperkiem na ciepło. Nie wiem jak wy ale w równym stopniu czekam na wiosnę, słońce i temperaturę w okolicach 20°C jak na szparagi, szczaw , kurki oraz oczywiście
kuron.com.plkonserwowy. Por dodatkowo zaostrza całość, a zielona cebulka podtrzymuje zieloną kolorystykę. Niewielka ilość majonezu sprawia, że surówka jest nawilżona i zespolona, ale nie pływa w majonezie czy śmietanie. Do tego sól, pieprz i zioła prowansalskie. Musicie koniecznie wypróbować:) Bardzo polecam. 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 ogórek zielony, tzw wąż 5-6 ogórków konserwowych 1 por 1 pęczek zielonej cebulki
Smaki Na TalerzuSurówka, która doskonale sprawdzi się zarówno do obiadu jak i na kolację czy imprezę. Potrzebujemy główkę młodej kapusty ~1,5 kg, świeże ogórki 0,5-0,8 kg, trochę kolorowych dodatków: papryka, fasola, groszek, zielenina. Do przyprawienia przygotowujemy: 1 łyżeczkę soli , 1 łyżeczkę płaską pieprzu, łyżkę cukru, 1/3 szklanki oleju, 3 łyżki octu. Kapustę i ogórki ucieramy
chleba naszegoPyszna surówka, łatwa w wykonaniu i smaczna, dobry dodatek do każdego posiłku. Ucieramy na tarce główkę ~1 kg kapusty, ogórka, paprykę. Dodajemy łyżkę cukru, pół łyżeczki soli, łyżkę octu, cztery łyżki oleju. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczki, ozdabiamy zieleniną i serwujemy. Smacznego
chleba naszegolato to najlepszy czas na pyszne surówki. Stragany uginają się od młodych i świeżych warzyw i wtedy też najlepiej smakują. Szczególnie w surówkach i sałatkach. Dzisiaj proponuje Wam surówkę z młodej kapusty z dodatkami. Wcześniej była kapusta gotowana z koperkiem klik. Składniki: 0,5 główki młodej kapusty 0,5 ogórka sałatkowego 5 rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka posiekanej natki(...)Kapustę poszatkować. Ogórek i rzodkiewki umyć i razem z skórką pokroić w cienkie plasterki. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Wymieszać w misce kapustę, ogórek, rzodkiewki, pomidorki, natkę pietruszki i szczypiorek. Sos: wszystkie składniki energicznie wymieszać w słoiczku. Wlać do surówki wymieszać i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Sos wlać do surówki krótko przed podaniem, żeby surówka była
Ala piecze i gotujeJeśli lubicie kiszoną kapustę, to jeszcze jest najlepsza pora na przygotowanie surówki, choć obcokrajowcy twierdzą, że jemy zepsute jedzenie:D Niech żałują, że nie próbowali:) Surówka jest pyszna i bardzo zdrowa. Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty 2 marchewki 2 cebule 2 jabłka sól pieprz cukier olej kukurydziany Wykonanie: Opłukana kapustę szatkuję, obraną marchew ścieram na tarce, cebulę i jabłka obieram
Bea(u)ty kitchenMoja wersja tradycyjnej polskiej surówki na bazie młodej kapusty, świeżego, pachnącego koperku i zielonego ogórka oraz delikatnie słodkiej, chrupiącej kukurydzy to pozycja, która od lat cieszy się popularnością na naszych stołach. Świetnie sprawdzi się jako dodatek tradycyjnego obiadu oraz w roli surówki do dań grillowych. Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 2 mniejsze zielone ogórki 1 puszka kukurydzy konserwowej
Szalona Kuchnia EwelinyCzerwona kapusta duszona z jabłkami to jeden z moich ulubionych sposobów na wykorzystanie tego warzywa. Poznałam go dzięki Szwagrowi, który przygotował duszoną kapustę z jabłkami na
niecodziennikparyMłoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem – to danie, które często lubię przygotowywać, gdy tylko młoda kapusta pojawi się na ryneczku i w warzywniakach. A
Kulinarne PrzebojeTak przygotowana kapusta pekińska jest idealna, gdy nie mamy do niej żadnych innych dodatków. Wystarczy majonez wymieszać z odrobiną miodu i musztardą francuską i wszystko inne
Smaki Na Talerzu