Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki.
Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki.
Gołąbki w moim domu są jednym z ulubionych dań. Czy to te z farszem rybnym , czy te tradycyjne , oszukane albo z tortownicy czy po prostu faszerowana główka kapusty - uwielbiamy je wszystkie. Przyszedł w końcu czas na wersję wegetariańską. Tym razem postawiłam na kapustę pekińską, która z racji tego, że nie musi być gotowana, świetnie nadaje się do zapiekania. Nadziałam ją twarogiem z dodatkiem kaszy jaglanej, a całość podlałam pysznym wywarem z pieczarkami. Jak wyszło? Całkiem smacznie - fani kaszy jaglanej oraz ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny
Autor
Poezja Smaków
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gołąbki, kapustą, kasza, kasza jaglana, kapusta pekińska, pieczarki, ser biały, twaróg, pierogi przepis, pierogi, surówka, danie jednogarnkowe, surówka z kapusty, jajka faszerowane , jajka z farszem, drugie danie, warzywa na patelnie
Inne przepisy z Poezja Smaków - blog kulinarny
Dodaj komentarz