Pstrąg w szynce szwarcwaldzkiej z limonką i kolendrą

Pstrąg w szynce szwarcwaldzkiej z limonką i kolendrą

Pstrąg w szynce szwarcwaldzkiej z limonką i kolendrą

Nie miałam czasu na długie gotowanie dlatego wybór padł na strągi. Obiad lekki i zdrowy był gotowy w mniej niż 30 minut :) Składniki: 2 świeże pstrągi 3 ząbki czosnku sok z połowy limonki sól morska  dwie spore garści świeżej kolendry 6-8 plasterków imbiru 6-8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej  Pstrągi oczyścić, umyć i osuszyć. Czosnek wraz z kolendrą, solą i sokiem z limonki ugnieść w moździerzu. Część ziół włożyć do środka pstrąga razem z plastrami imbiru, pozostałą częścią nasmarować skórę. Rybę owinąć pl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pstrag, jak zrobic pstrąga, szynka, czosnek, sok, imbir, ryby, ryba, zdrowe, ziemniak, zdrowe przepisy, kapustą, surówka, obiad, ziemniaki, zdrowe obiady, surówka z kapusty, pieczeń z szynki, pieczona szynka, szynka gotowana, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, surówka ze świeżej kapusty, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Jemy Pijemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.