Filet z dorsza w koperkowej panierce

Filet z dorsza w koperkowej panierce

Filet z dorsza w koperkowej panierce

Przepis na : obiad

Smażoną, panierowaną rybę zna każdy z nas. Ryba lubi towarzystwo kopru i cytryny, postanowiłam więc wykorzystać to dodając koperek do panierki. Po usmażeniu skrapiamy ją cytryną, najlepiej smakuje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty:).  2 rybne filety bez skóry, u mnie dorsz 1/2 szklanki bułki tatej 1/4 szklanki mąki kukurydzianej 1 pęczek koperku  1 jajko  sól, pieprz cytryna olej  1. Bułkę tartą mieszamy z mąką kukurydzianą i posiekanym drobno koperkiem. W drugiej misce widelcem r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.