Filety rybne w ziołowej panierce to smaczna odmiana od tradycyjnej smażonej ryby :). Świetny pomysł na prosty obiad. U mnie były podane w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 duże filety rybne u mnie akurat opakowanie kostki z mintaja 3/4 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki suszonej bazylii 2 łyżki suszonego
Blog kulinarny S9.PLOGÓRKIEM I RZODKIEWKĄ PIECZONY ŁOSOŚ Z IMBIREM I MIODEM PLACUSZKI KOKOSOWE CHRUPIĄCE ZIEMNIAKI W MUNDURKACH MROŻONA HERBATA Z GREJPFRUTEM MASŁO Z NERKOWCÓW TORT HONDA I DOMO KUN SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY DIP Z NERKOWCÓW Z KOLENDRĄ SOS DO SAJGONEK OMLET Z ŁOSOSIEM MASŁO ORZECHOWE SOLONY KARMEL HUMMUS NA SŁODKO WANILIOWY CZEKOLADOWY HUMMUS NA SŁODKO DALGONA CHOCOLATE – UBIJANA CZEKOLADA (adsbygoogle
SandraFrej.comminut, na niewielkim gazie. W tym czasie dwa, trzy razy przewracać, żeby równo się usmażyły. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
Agusiowe smakołykijeszcze przez minutę, danie gotowe. Smażony ryż dodatkowo można doprawić sosem ostrygowym lub ostrym sosem sriracha wedle własnych preferencji smakowych. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Obiadowa surówka z kiszonej kapusty i marchewki Pieczone ziemniaki z piekarnika Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych Sałatka z tortellini i szynką Artykuł Smażony ryż z jajkiem po chińsku pochodzi z serwisu Księga
Księga-Smakukremowego sosu z lekko ostrą nutą musztardy. Smaczny obiad dla całej rodziny, dobrze smakują podane z ugotowanymi ziemniakami jak i kaszą. Pulpety rybne zawsze podaję w towarzystwie tradycyjnej surówki z kiszonej kapusty :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram filetów rybnych, u mnie kostka z mintaja 1 cebula 1 jajko 1 mniejsza bułka mleko do namoczenia bułki 4 łyżki bułki tartej
Blog kulinarny S9.PLPyszna surówka. 500 g kapusty białej 3 marchewki 1 cebula 2 czubate łyżki cukru pudru 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/8 płaskiej łyżeczki pieprzu 3 czubate łyżki majonezu gęstego 6 płaskich łyżek mleka 1 i 1/2 płaskich łyżek octu jabłkowego 2 płaskie łyżki soku z cytryny Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, octem, mlekiem i przyprawami. Dodać drobno poszatkowaną kapustę
Moje domowe kucharzeniepieczony kurczak – kurczak z czerwonym pesto – kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka – pad thai z kurczakiem – kotlety mielone z kurczaka – surówka z czerwonej kapusty – kotlet schabowy – schabowy inaczej KURCZAK PIECZONY PRZYGOTOWANIE: 1 h 45 minut Ilość porcji: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 kurczak o wadze 1,8 – 2 kg – sól i pieprz
nietylkopasta.plDawniej u mnie w domu modra kapusta była tylko przy okazji klusek i rolady, więc niezbyt często, bo dobra wołowina do tanich nigdy nie należała. Każdy
niecodziennikparygodziny). Na koniec doprawić mięso solą oraz pieprzem. Bitki wołowe podawać z ziemniakami, kaszą ugotowaną na sypko lub kluskami. Dodatkiem mogą być kiszone ogórki, surówka z kiszonej kapusty lub buraczki zasmażane . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bitki wołowe pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyKapusta czerwona duszona z jesiennymi owocami to pyszny dodatek do naszej niedzielnej perliczki z owocami. Nie mogło w niej zabraknąć wrześniowych owoców – ciemnych winogron z
niecodziennikparyczasu pieczenia kiszki odwrócić na drugą stronę i ewentualnie dolać trochę wody. Kiszka ziemniaczana najlepiej smakuje podawana na gorąco z mlekiem lub śmietaną, można ją jeść także z surówką z kiszonej kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kiszka ziemniaczana pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyoraz wyczuwalny posmak ziół sprawiają iż smakuje wyśmienicie i w mig znika z talerza :). Prosty w przygotowaniu obiad dla całej rodziny, najlepiej smakuje podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 duże filety u mnie z mintaja, mogą być z dowolnej ulubionej ryby kilka plasterków żółtego sera ok 3 płaskie łyżki musztardy 3 jajka
Blog kulinarny S9.PLmiały pełną wartość odżywczą, warto je zjeść z jakimiś dodatkami, np. do kopytek batatowych świetnie pasuje prosta sałatka ze szpinaku, skropiona dresingiem z cytryny. Do kurczaka adobo zrobiliśmy surówkę z czerwonej kapusty i pomarańczy (kapusta to produkt, który mamy w lodówce jeszcze z menu z poprzedniego tygodnia 5 patentów na dania z kurczaka (i bez) ). Zupę krem dobrze jest zjeść
Niedzielny kucharzprzygotować albo na szybki obiad, obfitszą kolację, albo spakować na lancz do pracy. Standardowo składa się z 2 składników: kurczaka i ryżu. Można też do niego zrobić prostą surówkę z czerwonej kapusty, coleslaw, albo po prostu dodać garść sałaty z dresingiem. Kurczaka adobo najlepiej zrobić z mięsa z kością: podudzi lub udek, bardziej soczstego. Filety niespecjalnie się nadają, bo mięso
Niedzielny kucharzRoladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym są kruche, soczyste i mięciutkie. Łatwo się je przygotowuje i świetnie smakują. W towarzystwie tłuczonych ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty lub buraczków, będą idealne na niedzielny rodzinny obiad. Zawijane zrazy z karkówki z pewnością podbiją wasze kubki smakowe. https://youtu.be/TB8hAHb-5qg Składniki na roladki z karkówki w sosie: około 800 g karkówki
e-PrzepisyKulinarne