pulpeciki - 1409 przepisów (strona:42/94)

Pulpety w sosie koperkowym 188

Wykonanie: W dużej misce wyrobić na jednolitą masę mięso, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Z masy formować małe klopsiki. W dużym rondlu zagotować bulion warzywny. Do gorącego wrzucać partiami pulpeciki (ja wrzuciłam wszystkie od razu). Gotować około 15-20 minut. Gotowe pulpety wyjąć. Koperek opłukać, posiekać, wsypać do wywaru i gotować 5 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, wlać do garnka(...)karmiącej pulpety w sosie koperkowym dla matki karmiącej pulpety w sosie koperkowym dla karmiącej pulpety w sosie sos koperkowy do pulpetów pulpety dla matek karmiących klopsiki w sosie koperkowym pulpeciki dla karmiącej mamy The post Pulpety w sosie koperkowym appeared first

dom-agi.pl
Pulpety z indyka w sosie jarzynowym 146

starsze dzieci też można podkarmić nawet makaronem z koktajlem truskawkowym (to danie jest uwielbiane), to najmłodsze muszą zjeść porządny obiad i przy okazji my też się najadamy. Lekkie pulpeciki w jarzynkowym sosie z ziemnaczkami i surówką to idealny obiad na ciepłe dni. Składniki: - 40 dag mięsa mielonego z indyka; - 1 jajko; - 2 łyżki bułki tartej; - sól; - gałka muszkatołowa; - 2 łyżki(...)xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('9476673ea9f7d72d4d36ce81513164bc').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: pulpety pulpety z indyka pulpety z indyka dla dzieci pulpety dla niemowlaka pulpeciki z indyka dla dzieci sos do pulpetów dla dzieci pulpety z indyka dla niemowlaka pulpety dla dzieci gałki z indyka dla niemowląt pulpety w sosie jarzynowym The post Pulpety z indyka

dom-agi.pl
Keftedes, pulpeciki po grecku 142

skórki, miąższ wrzucić do miski i rozdrobnić. Dodać mleko i resztę mieszanki cebulowej, oliwki i fetę. Dodać mięso, cynamon, sól, pieprz i żółtko. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Uformować pulpeciki i usmażyć na oliwie. Usmażone pulpety dodać do sosu i dusić przez 5 minut. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else(...)url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('9fbfbbd3908410141c4aa6b618b23cb3').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: konkurs The post Keftedes, pulpeciki po grecku appeared first

dom-agi.pl
Klopsiki z grzybami w sosie grzybowym 181

wymieszać. Można zrobić mały płaski kotlecik i usmażyć na patelni aby sprawdzić czy mięso jest wystarczająco doprawione. W razie potrzeby dodać soli i pieprzu. Zmoczonymi wodą rękami, formować małe pulpeciki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego - wyszło mi 25 pulpecików.  Wywar z gotowania grzybów wlać do dużej głębokiej patelni. Dodać część bulionu i pozostawione grzyby ( można je pokroić na mniejsze

Stare Gary
Pomidorki w mięsnym płaszczyku 119

słodkich, soczystych pomidorków. Polecam dla przełamania nudy na talerzu. Pomidorki w mięsnym płaszczyku SKŁADNIKI: (na około 14 klopsików) 500g mięsa mielonego z szynki 14 pomidorków koktajlowych (tyle sztuk ile pulpecików) jajko ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżka bułki tartej łyżeczka suszonego oregano ¾ szklanki nasion słonecznika 4 kawałki suszonych pomidorów sól czarny pieprz bułka tarta do obtoczenia masło klarowane(...)zamykamy go w mięsie. Mięsne kuleczki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 15 minut. Pulpeciki serwujemy w towarzystwie wytworzonego sosu.u

Pyry na Gaz
MAFALDINE CORTE - WSTĄŻKI ... 107

mojej dzisiejszej propozycji z cyklu "szybki obiad z makaronu" głównym dodatkiem są mini pulpeciki z mięsa mielonego. Propozycja ma na celu: zadowolić mięsożerną część mojej rodziny :) .  W innym przypadku odbywały by się pielgrzymki do lodówki w celu dokarmienia "małego głoda". Motto mojego męża " Obiad bez mięsa to nie obiad " SKŁADNIKI: mięso mielone jajko czerstwa bułka namoczona w mleku cebula(...)gotowej mięsnej masy uformować kuleczki, mini pulpeciki. Na patelni rozgrzać oliwę z czosnkiem, dodać pokrojoną cebulę i paprykę chwilę podsmażyć aż warzywa lekko zmiękną. Dodać mięsne kuleczki i podsmażać je, aż się delikatnie zarumienią. Dodać ugotowany makaron al dente,szpinaki zioła. Wszystko dokładnie mieszać. Gdy szpinak zmięknie danie jest gotowe

Kuchnia w opałach
Dietetyczne pulpeciki z wołowiny :) 147

mięsem. Dobrze połączone składniki formować w kulki (u mnie wyszło 5 kuleczek). Każdą obtoczyć w pozostałej 1 łyżce otrąb. Na patelni rozgrzać olej i rozprowadzić za pomocą pędzelka. Obsmażyć pulpeciki z dwóch stron, następnie dusić pod przykryciem ok. 15 - 20 minut. Ja podałam z kaszą i duszonymi warzywami :) Pulpeciki są bardzo smaczne, a dodatek otrąb tworzy chrupiącą warstwę :) Użyłam oleju

Zdrowie na języku :P
Pulpety w sosie koperkowym 190

szklanki - koperek – 1 duży pęczek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Zmielone mięso wieprzowe dajemy do miski, w bijamy jajko. Dodajemy tartą bułkę i doprawiam solą i pieprzem, d okładnie mieszamy. Formuje pulpeciki w dłoniach. Każdy pulpet obtaczamy w mące. Do garnka nalewamy tyle wody, by przykryły mięso, s olimy i gotujemy. Do wrzątku wkładamy pulpeciki. Gotujemy

Ostra na Słodko
Pulpeciki z soczewicy 129

czerwoną soczewicą i cebulką „ Była ” Kremowa zupa soczewicowa z muszelkami i chrupiącą marchewką „ I ” Wegetariańskie krokiety z warzywami „ Więc dziś przyszła pora na coś innego! Zrobiłam z niej pulpeciki! Delikatne , soczyste … a dzięki temu , że po zrobieniu były również smażone zyskały chrupiącą złocistą skórkę. Świetnie smakują solo , ale możemy je podać również z ulubionym sosem – np. pomidorowym. SKŁADNIKI: – soczewica(...)bułkę tartą ( taka ilośc , by masa nie rozpadała się i nadawała do formowania ). Doprawiamy do smaku solą , pieprzem , papryką i drobniutko posiekanym koperkiem. Wyrabiamy masę i zwilżonymi dłońmi formujemy pulpeciki. Każdy z nich delikatnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy po kilka minut w bardzo gorącym oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Ostra na Słodko
Pulpeciki w sosie z warzywami 259

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Aromatyczne pulpeciki mięsne gotowane w sosie z dodatkiem warzyw posmakują chyba każdemu. Są miękkie, delikatne i bardzo pyszne! Podałam je z dodatkiem kaszy gryczanej, sałatki z buraczków i ogórków konserwowych. To prosty i zdrowy pomysł na obiad dla całej rodziny. Polecam szczególnie dla dzieci. Post Pulpeciki

Marta Gotuje
Zupa z cukinii 158

być z kostki rosołowej) - 2 ząbki czosnku - duży pomidor - łyżka przecieru pomidorowego lub 2-3 łyżki keczupu - sól, pieprz, maggi - zioła prowansalskie, czosnek w pudrze - łyżka oleju rzepakowego *opcjonalnie: - pulpeciki z kurczaka lub indyka  Przygotowanie:  Cukinię obieramy, przecinamy i wydrążamy pestki. Następnie tniemy w sporą kostkę. Cebulę tniemy w małą kosteczkę, czosnek szatkujemy. Skórę pomidora nacinamy i pomidor(...)Zupę gotujemy aż cukinia będzie miękka, ale trzeba pilnować żeby się nie rozgotowała. Na 2 minuty przed końcem gotowania dodajemy szczyptę ziół prowansalskich.  * Jeśli wybraliście opcję z mięsem, pulpeciki należy surowe dodać chwilę po wlaniu bulionu i gotować dalej według przepisu. Smacznego

W poszukiwaniu inspiracji
KLOPSIKOWA KALAFIOROWA NA SERKU TOPIONYM 189

wymaga długiego gotowania, więc jest mało kłopotliwa w przyrządzaniu. To jedna z nielicznych zup, której nie gotuję na mięsie. No ewentualnie delikatne drobiowe skrzydełka mogą być :) albo lekkie mięsne pulpeciki. Jednak zawsze dodaję do niej śmietanę, która podkreśla słodycz kalafiora i sporej ilości marchewki, która jest u mnie również obowiązkowa. Składniki: 1 średni kalafior 3 marchewki łodyga selera naciowego(...)wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, solimy i gotujemy. Mięso mielimy, dodajemy do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i wyrabiamy na gładką masę. Mokrą dłonią formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy na wodę z naszymi warzywkami. Gotujemy ok 20 minut, po czym dodajemy dokładnie umyty i pokrojony na różyczki kalafior oraz nasz serek topiony. Całość gotujemy do miękkości warzyw

Walijskie Pichcenie
GRZYBOWE SPAGHETTI Z DROBIOWYMI KLOPSIKAMI 193

Delikatne, drobiowe pulpeciki + spaghetti z grzybowym sosem to wspaniałe zestawienie obiadowe.  Jest syte i pożywne więc wspaniale pasuje na jesienno-zimowy obiad ... Składniki: Na klopsiki: 400 g mięsa mielonego drobiowego 1 kajzerka (uprzednio namoczona w wodzie i odciśnięta) 1 jajko majeranek sól, pieprz  bułka tarta  olej  Na sos:  300g brązowych pieczarek 1 cebula bulion mały(...)celu zahartowania) i wlewamy do naszych grzybów. Mieszamy do momentu zagotowania się. Spaghetti dodajemy do ugotowanego sosu, mieszamy, aby sos dokładnie pokrył makaron. Na wierzch  wykładamy usmażone wcześniej pulpeciki

Walijskie Pichcenie
PULPETY W SOSIE FASOLKOWO-MARCHEWKOWO-PIETRUSZKOWYM 157

Bardzo lubię gotowane pulpeciki.  Zresztą zawsze przedkładałam gotowane mięso nad smażone.  Pulpeciki w sosie z warzywami powstały zupełnie spontanicznie. W lodówce były warzywa, które prosiły się o wykorzystanie, była garść żółtej fasolki, pierś z kurczaka i mięso gulaszowe(od szynki).  Postanowiłam w ramach porządków połączyć wszystkie składniki i tak oto powstało pyszne danie obiadowe. Będę wracać

Walijskie Pichcenie
Pulpety w sosie curry 191

czystym sumieniem. A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktów Zapraszam na  https://www.facebook.com/majonezkielecki Robiłam pulpety z różnymi sosami, teraz postanowiłam wypróbować z sosem curry.  Pulpeciki w takim sosie są rewelacyjne, myślę że teraz częściej będę je przygotowywać. Pulpety w sosie curry  SKŁADNIKI: 500 g- mięso wieprzowo-wołowe bułka kajzerka - szt jajko - szt cebula(...)obrać,  pokroić drobno w kosteczkę Mięso mielone przełożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz oraz cebulę. Wyrobić dobrze  masę mięsną. Z masy mięsnej wyrabiać pulpeciki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w mące.  Wodę wlać do garnka, zagotować. Do wody włożyć pulpety, gotować ok.20 minut na wolnym ogniu. Następnie włożyć sos curry ze słoiczka, dodać wegetę

Kuchnia Danusi