Delikatne mięso …. kremowy pachnący sos …. świeżutkie ziemniaczki i ulubiona surówka.Pulpety zawsze zjadam z przyjemnością!Robiłam wielokrotnie pulpety w sosie pomidorowym … pulpety w sosie porowym … pulpety w sosie grzybowym …A dziś przyszła pora kolejne – w sosie koperkowym!Znane i lubiane w wielu rodzinach od pokoleń!Na takie z przyjemnością skuszą się nie tylko dorośli , ale i głodne dzieciaki!Ja zawsze biorę z dokładką!SKŁADNIKI:- mięso wieprzowe zmielone – 500 g... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/