pulpeciki - 1409 przepisów (strona:33/94)

Hity Niedzielnego Kucharza: 5 warzywnych makaronów 113

raczej mdła w smaku. My proponujemy squash w formie makaronu aglio e eglio. Smażony czosnek pięknie aromatyzują danie, papryczka wyostrza smak, a parmezan dodaje słoności. Czytaj dalej Zuccini z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym Są na świecie rzeczy, o których się filozofom nie śniło, a jedną z nich jest z pewnością spaghetti z cukini, czyli zucchini z pulpecikami

Niedzielny kucharz
Zupa pieczarkowa z pulpecikami 78

więc się rozgrzewam kolejną zupą, tym razem pieczarkowa. Bazując na zupie, którą znalazłam tu, użyłam blendera i zmiksowałam warzywa, by powstał krem. Tym razem do zupy pieczarkowej wrzuciłam kilka pulpecików z tego przepisu, tylko tym razem postawiłam na mięso mielone z indyka. Sam zapach zwiastował, że będzie kolejna dokładka zupy :) Składniki300 […] Artykuł Zupa pieczarkowa z pulpecikami pochodzi z serwisu

Pink Envelope
Pulpeciki drobiowe z kaszą jaglaną 166

mielonego dodać przesmażoną cebulkę,startą marchewkę,rozgnieciony czosnek,kaszę, koperek,wbić jajko i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę mięsną. Dłonie maczać w wodzie i formować nieduże pulpeciki,które należy delikatnie obsmażyć na patelni wykorzystując pozostałe masło po smażeniu cebuli. Lekko zarumienione pulpeciki przełożyć do garnka,zalać wodą,dodać przyprawy i gotować pod przykryciem 10-15 minut. Mąkę rozpuścić

Kolorowa kuchnia Elki
PULPETY Z INDYKA ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM 134

musztardy delikatesowej 2 łyżki ketchupu 500 ml przecieru pomidorowego  Przygotowanie: 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 1. Do miski przekładam ser,mięso,natkę,cebulę,przyprawy, sosy, płatki. Mieszam ręką dokładnie. 2. Z mięsa formujemy pulpeciki. 3.pulpeciki przekładam do naczynia do zapiekania . 4. Gotowe pulpeciki zalewam przecierem pomidorowym , siłę i pieprzę,na wierzch posypuję serem żółtym. 5.pieke ok 35 min w 200 stopniach ,nie przykrywam. Smacznego

Gotowanie Patki
Orientalna soczewica z warzywami i pulpeciki z indyka 111

kolorach dowolnych  natka pietruszki 300 gram mielonego mięsa indyka i kilka łyżek wody  Soczewicę ugotuj. Mielonego indyka wymieszaj z wodą, solą, pieprzem i natką pietruszki. Formuj niewielkie pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony. Na tym samym oleju podsmaż cebulę i cukinię. Dodaj wszystkie przyprawy, około 1/3 łyżeczki każdej z nich(...)podsmażeniu wymieszaj soczewicę z warzywami z patelni oraz pokrojonymi drobno pomidorkami. Podaj z pulpecikami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Jedzonko do pracy #63 113

zapraszam do zajrzenia do mojego pudełka z lunchem do pracy.  Ponownie przygotowałam placuszki jogurtowe, które są niezwykle proste i szybkie do zrobienia oraz spaghetti z pieczonymi pulpecikami drobiowymi i sosem pomidorowym. Mam nadzieję, że mój dzisiejszy zestaw Was zainspiruje i że  podobne danie przygotujecie je do własnych pudełek. Śniadanie: Placuszki jogurtowe z owocami. Jak przygotować placuszki(...)łyżką stołową. Smażyć po około 2 minuty z każdej strony lub do czasu aż będą rumiane.  Podawać z jogurtem, ulubionym dżemem, cukrem pudrem i/lub owocami. Lunch: Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w sosie pomidorowym.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pulpety w sosie pieczarkowym z koperkiem i ziołami 157

Delikatne pulpeciki z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym z dodatkiem koperku i suszonych ziół. Nie za ciężki, ale sycący obiad, który świetnie smakuje w towarzystwie kaszy gryczanej prażonej i ogórków konserwowych lub kiszonych :) Składniki na ok. 4 porcje: Pulpety: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebula 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki(...)łyżki sosu sojowego mąka do zagęszczenia sosu pęczek koperku   Mięso, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą, mieloną paprykę, sól oraz pieprz wymieszać w misce. Ulepić niewielkie pulpeciki, każdy z nich obtoczyć w małej ilości mąki i podsmażyć na złoto na rozgrzanym tłuszczu.   W garnku zagotować wodę, wrzucić podsmażone pulpety, pokrojone w półplasterki pieczarki oraz liście laurowe

Simply Food
Orientalna zupa z pulpecikami 135

limonki tajskiej 100 g makaronu ryżowego vermicelli Przygotowanie A Do mięsa dodajemy sos ostrygowy, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem, posiekaną papryczkę, starty imbir, mąkę i dokładnie wyrabiamy. Przygotowujemy małe pulpeciki. Makaron przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Do zimnego bulionu wrzucamy pokrojone marchewki, czosnek (plasterki), liście kapusty (grubo skrojone),trawę cytrynową, liść kaffiru, cukier palmowy, sok z limonki, sos sojowy, zagotowujemy(...)zmniejszamy płomień i gotujemy 15 min. Następnie dodajemy pulpeciki, gotujemy 10 min, po czym doprawiamy sosem ostrygowym. Podajemy z makaronem i posiekaną dymką ze szczypiorem

R'n'G Kitchen
Kapuśniak z młodej kapusty z pulpecikami z kurczaka 143

Lubicie zupy? takie pożywne i aromatyczne? my uwielbiamy i stąd zup na blogu jest mnóstwo, znajdziecie je pod etykietą zupy . Tymczasem proponuję zupę z pulpecikami z kurczaka i młodą kapustą. Zupa jest aromatyczna, delikatna i pożywna, polecam gorąco. Kapuśniak z młodej kapusty z pulpecikami z kurczaka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym 151

jest również dla dzieci. Czym różnią się klopsiki od pulpetów? Według mnie chyba tylko tym, że klopsiki przed duszeniem są obsmażane, a pulpety nie, ale to jest moja ocena. Pulpeciki mogą stanowić samodzielne danie lub mogą być dodawane do zup, klopsiki zaś są duszone i najczęściej podawane z sosem. Klopsiki lub pulpeciki można zrobić z mięsa wieprzowego lub drobiowego

Kuchcik gotuje
pulpety w sosie koperkowo - śmietanowym 154

nadzieję, że kiedyś doczekam czasów, że w ramach relaksu weekendowego wyskoczymy na jakiegoś gotowca na miasto. Zawsze jestem ciekawa nowych smaków, ale sercem i tak jestem we własnej kuchni. Pulpeciki dziś były. Nie w sosie pomidorowym a w koperkowo - śmietanowym. Zawsze to odmiana. Pyszna odmiana :) To wydanie pulpecików jest nawet lżejsze niż w sosie pomidorowym. Przynajmniej dla mnie

Pieprzyć z Fantazją
Zapiekane cannelloni z cukinii, mięsa mielonego w sosie pieczarkowym 252

będą dobre. Po tym czasie dodać śmietankę i smażyć aż do zredukowania i uzyskania konsystencji sosu. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Ciepły sos wlać pomiędzy pulpeciki, uważając aby nie zalać powierzchni pulpecików. Sos posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
PULPECIKI ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM z makaronem spaghetti 221

Pulpety drobiowe lub wieprzowe zapiekane w sosie pomidorowym, podane z makaronem spaghetti i tartym serem. Przepis na pyszne mięsne pulpeciki, które można także podać z kaszą gryczaną, jęczmienną lub ziemniakami. Spaghetti z delikatnymi i puszystymi pulpetami z indyka (lub innego rodzaju mięsa), to pyszne danie idealne dla całej rodziny. Jak zrobić domowe pulpety z piekarnika - wypróbowany przepis krok po kroku(...)każdej strony. Gotowe przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy do zapiekania i zalewamy sosem.  Zapiekamy przez 15-20 minut w 180 stopniach. Na talerzach rozkładamy makaron spaghetti, nakładamy porcję pulpecików z sosem pomidorowym, całość posypujemy tartym parmezanem. Podajemy z sałatą, lub rukolą skropioną sokiem z cytryny i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Moja Książka Kucharska
PULPECIKI ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM 192

Pulpeciki i kotleciki uwielbiane nie tylko przez dzieci i osoby na diecie. Robi się je szybko a smakują rewelacyjnie. Dziś zrobiłam zupełnie inne pulpeciki , tym razem z mięsem mielonym z indyka , ze szpinakiem i serem cheedar w sosie śmietanowym. Ja podałam z dzikim ryżem ale idealnie smakują również z kaszami czy makaronem. Smacznego.  SKŁADNIKI NA OK 25 SZTUK WIELKOŚCI

Gotowanie Patki
#2 – Warmia i Mazury 138

dodatkiem listka laurowego oraz ziela angielskiego. Dolewamy wodę i mieszamy. Filety rybne oraz odciśnięte bułki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy mąkę, jajko, koperek oraz przyprawy. Formujemy małe pulpeciki. Z garnka z warzywami wyjmujemy listek oraz ziele. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Sos miksujemy tak by był w miarę gładki. Wrzucamy do niego pulpeciki rybne i gotujemy około 20 minut. Smacznego

Życie ze smakiem

Proponowane wyszukiwania