pulpeciki - 1409 przepisów (strona:33/94)

Pulpeciki drobiowe z kaszą jaglaną 182

mielonego dodać przesmażoną cebulkę,startą marchewkę,rozgnieciony czosnek,kaszę, koperek,wbić jajko i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę mięsną. Dłonie maczać w wodzie i formować nieduże pulpeciki,które należy delikatnie obsmażyć na patelni wykorzystując pozostałe masło po smażeniu cebuli. Lekko zarumienione pulpeciki przełożyć do garnka,zalać wodą,dodać przyprawy i gotować pod przykryciem 10-15 minut. Mąkę rozpuścić

Kolorowa kuchnia Elki
PULPETY Z INDYKA ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM 151

musztardy delikatesowej 2 łyżki ketchupu 500 ml przecieru pomidorowego  Przygotowanie: 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 1. Do miski przekładam ser,mięso,natkę,cebulę,przyprawy, sosy, płatki. Mieszam ręką dokładnie. 2. Z mięsa formujemy pulpeciki. 3.pulpeciki przekładam do naczynia do zapiekania . 4. Gotowe pulpeciki zalewam przecierem pomidorowym , siłę i pieprzę,na wierzch posypuję serem żółtym. 5.pieke ok 35 min w 200 stopniach ,nie przykrywam. Smacznego

Gotowanie Patki
Orientalna soczewica z warzywami i pulpeciki z indyka 129

kolorach dowolnych  natka pietruszki 300 gram mielonego mięsa indyka i kilka łyżek wody  Soczewicę ugotuj. Mielonego indyka wymieszaj z wodą, solą, pieprzem i natką pietruszki. Formuj niewielkie pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony. Na tym samym oleju podsmaż cebulę i cukinię. Dodaj wszystkie przyprawy, około 1/3 łyżeczki każdej z nich(...)podsmażeniu wymieszaj soczewicę z warzywami z patelni oraz pokrojonymi drobno pomidorkami. Podaj z pulpecikami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Jedzonko do pracy #63 131

zapraszam do zajrzenia do mojego pudełka z lunchem do pracy.  Ponownie przygotowałam placuszki jogurtowe, które są niezwykle proste i szybkie do zrobienia oraz spaghetti z pieczonymi pulpecikami drobiowymi i sosem pomidorowym. Mam nadzieję, że mój dzisiejszy zestaw Was zainspiruje i że  podobne danie przygotujecie je do własnych pudełek. Śniadanie: Placuszki jogurtowe z owocami. Jak przygotować placuszki(...)łyżką stołową. Smażyć po około 2 minuty z każdej strony lub do czasu aż będą rumiane.  Podawać z jogurtem, ulubionym dżemem, cukrem pudrem i/lub owocami. Lunch: Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w sosie pomidorowym.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pulpety w sosie pieczarkowym z koperkiem i ziołami 172

Delikatne pulpeciki z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym z dodatkiem koperku i suszonych ziół. Nie za ciężki, ale sycący obiad, który świetnie smakuje w towarzystwie kaszy gryczanej prażonej i ogórków konserwowych lub kiszonych :) Składniki na ok. 4 porcje: Pulpety: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebula 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki(...)łyżki sosu sojowego mąka do zagęszczenia sosu pęczek koperku   Mięso, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą, mieloną paprykę, sól oraz pieprz wymieszać w misce. Ulepić niewielkie pulpeciki, każdy z nich obtoczyć w małej ilości mąki i podsmażyć na złoto na rozgrzanym tłuszczu.   W garnku zagotować wodę, wrzucić podsmażone pulpety, pokrojone w półplasterki pieczarki oraz liście laurowe

Simply Food
Orientalna zupa z pulpecikami 157

limonki tajskiej 100 g makaronu ryżowego vermicelli Przygotowanie A Do mięsa dodajemy sos ostrygowy, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem, posiekaną papryczkę, starty imbir, mąkę i dokładnie wyrabiamy. Przygotowujemy małe pulpeciki. Makaron przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Do zimnego bulionu wrzucamy pokrojone marchewki, czosnek (plasterki), liście kapusty (grubo skrojone),trawę cytrynową, liść kaffiru, cukier palmowy, sok z limonki, sos sojowy, zagotowujemy(...)zmniejszamy płomień i gotujemy 15 min. Następnie dodajemy pulpeciki, gotujemy 10 min, po czym doprawiamy sosem ostrygowym. Podajemy z makaronem i posiekaną dymką ze szczypiorem

R'n'G Kitchen
Kapuśniak z młodej kapusty z pulpecikami z kurczaka 162

Lubicie zupy? takie pożywne i aromatyczne? my uwielbiamy i stąd zup na blogu jest mnóstwo, znajdziecie je pod etykietą zupy . Tymczasem proponuję zupę z pulpecikami z kurczaka i młodą kapustą. Zupa jest aromatyczna, delikatna i pożywna, polecam gorąco. Kapuśniak z młodej kapusty z pulpecikami z kurczaka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym 168

jest również dla dzieci. Czym różnią się klopsiki od pulpetów? Według mnie chyba tylko tym, że klopsiki przed duszeniem są obsmażane, a pulpety nie, ale to jest moja ocena. Pulpeciki mogą stanowić samodzielne danie lub mogą być dodawane do zup, klopsiki zaś są duszone i najczęściej podawane z sosem. Klopsiki lub pulpeciki można zrobić z mięsa wieprzowego lub drobiowego

Kuchcik gotuje
pulpety w sosie koperkowo - śmietanowym 178

nadzieję, że kiedyś doczekam czasów, że w ramach relaksu weekendowego wyskoczymy na jakiegoś gotowca na miasto. Zawsze jestem ciekawa nowych smaków, ale sercem i tak jestem we własnej kuchni. Pulpeciki dziś były. Nie w sosie pomidorowym a w koperkowo - śmietanowym. Zawsze to odmiana. Pyszna odmiana :) To wydanie pulpecików jest nawet lżejsze niż w sosie pomidorowym. Przynajmniej dla mnie

Pieprzyć z Fantazją
Zapiekane cannelloni z cukinii, mięsa mielonego w sosie pieczarkowym 270

będą dobre. Po tym czasie dodać śmietankę i smażyć aż do zredukowania i uzyskania konsystencji sosu. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Ciepły sos wlać pomiędzy pulpeciki, uważając aby nie zalać powierzchni pulpecików. Sos posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
PULPECIKI ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM z makaronem spaghetti 240

Pulpety drobiowe lub wieprzowe zapiekane w sosie pomidorowym, podane z makaronem spaghetti i tartym serem. Przepis na pyszne mięsne pulpeciki, które można także podać z kaszą gryczaną, jęczmienną lub ziemniakami. Spaghetti z delikatnymi i puszystymi pulpetami z indyka (lub innego rodzaju mięsa), to pyszne danie idealne dla całej rodziny. Jak zrobić domowe pulpety z piekarnika - wypróbowany przepis krok po kroku(...)każdej strony. Gotowe przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy do zapiekania i zalewamy sosem.  Zapiekamy przez 15-20 minut w 180 stopniach. Na talerzach rozkładamy makaron spaghetti, nakładamy porcję pulpecików z sosem pomidorowym, całość posypujemy tartym parmezanem. Podajemy z sałatą, lub rukolą skropioną sokiem z cytryny i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Moja Książka Kucharska
PULPECIKI ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM 208

Pulpeciki i kotleciki uwielbiane nie tylko przez dzieci i osoby na diecie. Robi się je szybko a smakują rewelacyjnie. Dziś zrobiłam zupełnie inne pulpeciki , tym razem z mięsem mielonym z indyka , ze szpinakiem i serem cheedar w sosie śmietanowym. Ja podałam z dzikim ryżem ale idealnie smakują również z kaszami czy makaronem. Smacznego.  SKŁADNIKI NA OK 25 SZTUK WIELKOŚCI

Gotowanie Patki
#2 – Warmia i Mazury 156

dodatkiem listka laurowego oraz ziela angielskiego. Dolewamy wodę i mieszamy. Filety rybne oraz odciśnięte bułki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy mąkę, jajko, koperek oraz przyprawy. Formujemy małe pulpeciki. Z garnka z warzywami wyjmujemy listek oraz ziele. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Sos miksujemy tak by był w miarę gładki. Wrzucamy do niego pulpeciki rybne i gotujemy około 20 minut. Smacznego

Życie ze smakiem
ZUPA A'LA RAMEN 176

opakowania dużych świdrów makaronu 1/2 dużej marchewki garść suszonych pomidorów garść świeżego szpinaku garść świeżej kolendry gałązka selera naciowego 1 duża czerwona cebula 1 litr rosołu/ bulionu Składniki na pulpeciki: 250g mięsa wieprzowo- wołowego sos sojowy sól, piepsz 1 ząbek czosnku Ponadto: 2 jaja Mięso mielimy, dodajemy sos sojowy, czosnek i przyprawy. Odstawiamy do lodówki na godzinę, aby się zamarynowało(...)minut. Po wystudzeniu obieramy i zalewamy bulionem na ok 1 godzinę.  Warzywa kroimy na cieniutkie kawałki.  Wszystkie składniki (makaron, marchew, pomidory, szpinak, kolendra, seler, cebula i pulpeciki) należy umieścić na głębokiej patelni, całość zalać bulionem. Gotować do miękkości makaronu przez ok 10 minut. Zupę nakładamy do salaterek. Na wierzch kładziemy jajko przedzielone na pół, posypujemy świeżą kolendrą. Smacznego

Słodki Zakątek
PULPETY Z INDYKA W SOSIE ŚMIETANOWO-POMIDOROWYM 210

Pulpeciki z indyka w kremowym sosie śmietanowo-pomidorowym smakują wszystkim bez wyjątku. Mięsne kuleczki są lekkie i delikatne. Wprost rozpływają się w ustach. Przygotujecie je nie tylko z indyka, ale także z mielonej szynki lub kurczaka. Sos, pomimo, że łatwy i szybki w przygotowaniu, ma gładką konsystencję i wspaniały, aromatyczny smak.W razie potrzeby możecie zagęścić go 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej(...)wyrabiamy. Odstawiamy do lodówki lub od razu formujemy pulpety. W szerokim garnku zagotowujemy bulion. Zmniejszamy płomień i przykrywamy pokrywką. Łyżką nabieramy porcje masy mięsnej i w mokrych dłoniach formujemy pulpeciki. Obtaczamy w mące i smażymy partiami na rozgrzanym oleju, aż zrumienią się z każdej strony. Przekładamy do garnka z bulionem. Gotujemy 20 minut pod przykryciem, co jakiś czas przewracając

cool and minty